چرا تصویب بزرگ‌ترین قرارداد خرید واگن اهمیت دارد؟ | شتاب مترو مشهد با خرید ۶۰ واگن قطار شهری + فیلم  اجرای ۵۳ عنوان اصلی فعالیت استقبال از بهار توسط معاونت خدمات شهری مشهد مجموع فروش صنایع‌دستی خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ به بیش از ۷۸ میلیارد تومان رسید نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴ تلاش‌های مدیریت شهری در دوره ششم به ثمر خواهد نشست خراسان رضوی با ۸۶ رویداد گردشگری در صدر کشور قرار گرفت | پیش بینی توسعه اقامتگاه‌های بومگردی روایت روزنامه «حبل‌المتین» از نخستین گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | ترکیدن بغض فقرا در صحن مقدس مشهد میزبان نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی و گردشگری با حضور کشور‌های منطقه می‌شود دبیریان: طرح جامع حمایت از سرمایه‌گذاران در شورای شهر مشهد تصویب شد رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری باید با ایجاد بستر‌های اعتمادساز، مردم را به سرمایه‌گذاری در تولید ترغیب کند هوای مشهد امروز هم آلوده است (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۲۵ درصد نیاز آبی فضای سبز مشهد از پساب تامین می‌شود سخنگوی شورای شهر مشهد: انعقاد قرارداد تولید ۶۰ دستگاه واگن خط یک متروی مشهد اتفاقی بسیار مهم در طول تاریخ دوران مدیریت شهری است عضو شورای اسلامی شهر مشهد: بسترهای زیادی برای تحقق شعار سال در شهرداری مشهد وجود دارد ماجرای گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | گلوله‌های احتکار بر تن مردم سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: نظراتم در خصوص شهردار جنبه شخصی ندارد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: نباید به مسائل کوچک و پیش‌پا افتاده در شورا اهمیت دهیم| در هر جلسه شورا باید طرح جدیدی را برای مردم ارائه دهیم رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: افزایش ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه معاونت خدمات شهری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت، سهم مشهد در مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند + فیلم
سرخط خبرها

توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است

  • کد خبر: ۶۳۲۵۹
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است
محسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد: همواره قانون نانوشته‌ای برای محدود کردن شورا‌های شهر وجود دارد.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای شهر در قانون اساسی باید جایگاه رفیعی داشته باشد، ولی در عمل شورا‌های شهر در بین سایر بازیگران حاکمیت محلی، جنبه اقلیتی دارند.
محسن حسینی‌پویا در گفتگو با شهرآرا افزود: در‌حالی‌که سایر نهاد‌ها باید خود را با دیدگاه نمایندگان مردم تطبیق دهند، شورا‌های شهر که جایگاه مردمی دارند هنوز به جایگاه واقعی خود در میان بازیگران محلی دست نیافته‌اند.


قانون نانوشته برای تحدید شورای شهر

وی ادامه داد: همه نمایندگان حاکمیت ملی و محلی به‌صورت قانونی نانوشته درصددند که شورای شهر را محدود و کنترل کنند. این یک قانون نانوشته است که شورای بعدی هم آن با مواجه خواهد بود و مهم‌ترین چالش پیش روی همه نمایندگان مردم در شوراهاست.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در دوره پنجم شورای شهر بسیار تلاش کردیم که جایگاه شورای شهر مشهد را ارتقا دهیم و از جایگاه واقعی آن حفاظت کنیم تا شورا به معنای واقعی در جایگاه شورای شهر و نه شورای شهرداری قرار بگیرد و حرکت کند. حسینی پویا افزود: در حد شایان‌توجهی در این‌مسئله موفق هم بوده‌ایم، اما این‌موضوع چالشی است که از دیرباز شورا‌ها با آن درگیر بوده‌اند و چالش شورا‌های آتی هم خواهد بود. در حقیقت تقابل نانوشته‌ای است که متأسفانه بین دستگاه‌های حکومتی و شورای شهر وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شورای شهر باید از جایگاه قانونی خود که در قانون اساسی به آن اشاره شده است دفاع کند تأکید کرد: همه کنشگران اجتماعی و سیاسی باید از این‌موضوع حمایت کنند و در جبهه مردم قرار بگیرند.
رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای شهر یادآور شد: توسعه مردم سالاری هم در همین‌موضوع نهفته است، یعنی همه نهاد‌ها باید شورای شهر را به عنوان یک واقعیت قبول کنند تا نمایندگان مردم بتوانند دیدگاه مردمی را به‌صورت واقعی نمایندگی کنند.

حسینی پویا اظهار کرد: در جزئیاتی که نمایندگان مردم در بدنه اجرا با آن مواجه می‌شوند چالش‌ها در این‌حوزه به وضوح حس می‌شود. آن چیزی خواسته مردم است توسط نمایندگان مردم در شورا تبلور پیدا می‌کند، اما از طرف برخی نهاد‌های حکومت و قدرت با آن مقابله می‌شود و این‌نهاد‌ها مثل یک سرعت‌گیر در برابر خواست مردم عمل می‌کنند. اگر همه این‌نهاد‌ها شورای شهر را در جایگاه واقعی خودش قبول کنند این‌مشکل حل می‌شود.


دستاورد مهم منشور حقوق شهرنشینی

عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: از مهم‌ترین دستاورد‌های شورای پنجم در حوزه حقوقی می‌توان به منشور حقوق شهرنشینی و شهر همگان اشاره کرد که گروه‌های خاص شامل زنان، جانبازان، معلولان و کودکان را مورد هدف قرار داده است. وی افزود: خیران شهریار و مصوباتی که به حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی مربوط می‌شد نیز از دیگر‌دستاورد‌های مهم شورای شهر و حتی شورا‌های بعدی است، زیرا موجب مشارکت عمومی شهروندان در جامعه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->