حاجی‌بگلو: برای کمک به مدیریت شهر از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم| شرایطی نیست که بر اختلاف‌نظر‌ها تمرکز کنیم قصه شهرکی ۴۵ ساله در همسایگی «نخودک» مشهد واکنش رئیس شورای عالی استان‌های کشور به اظهارات عجیب عضو شورای شهر رشت درباره درخواست ترور پزشکیان اول مرداد، زمان آغازبه‌کار مجدد نمایشگاه بین‌المللی مشهد | بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان کشور به مشهد می‌آید قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: تمدید مهلت مصوبه مشوق‌ها و پروانه‌های ساختمانی بافت آبکوه تا پایان سال ۱۴۰۴+ فیلم اختصاص ۲۳ هزار میلیارد ریال برای مقابله با تنش آبی در خراسان رضوی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: نباید با پول مردم، هیئت سکولار تغذیه شود رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: باوجود محدودیت‌ها، هیچ خدمتی را در شهر تعطیل نکردیم مناسب‌سازی ۴۵۰ بوستان در مشهد برای توانیابان | اختصاص ۱۲۳ میلیارد ریال برای بهبود زیرساخت‌های ویژه افراد دارای معلولیت در بوستان‌ها بعد از ۲۱ روز آلودگی، بالاخره هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) حفاظت از درختان چنار خیابان کوهسنگی مشهد | کاشت ۱۰۰ اصله درخت روتبالی در این محور وزارت علوم خبر داد: پیگیری حقوقی ترور دانشمندان در مجامع بین‌المللی فرماندار مشهد تأکید کرد: ضرورت رعایت الگوی مصرف آب از سوی کشاورزان و واحد‌های تولیدی کاهش ۴۹ درصدی حجم ترافیک مشهد با احداث تقاطع غیرهم‌سطح امام حسن مجتبی(ع) مشهد، پیشرو در توسعه اینترنت اشیا بیش از ۱۷ هزار کیلوگرم کاغذ باطله از ادارات و مراکز خصوصی مشهد در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴ جمع‌آوری شد فعالیت هزار و ۴۰۰ دستگاه دوچرخه اشتراکی در ایستگاه‌های بایدو مشهد بازگرداندن کیف پول به صاحبش توسط اتوبوسران امانت‌دار مشهدی اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی نفس‌های بریده شهر | هشدار آلودگی هوای مشهد در نیمه دوم سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است

  • کد خبر: ۶۳۲۵۹
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است
محسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد: همواره قانون نانوشته‌ای برای محدود کردن شورا‌های شهر وجود دارد.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای شهر در قانون اساسی باید جایگاه رفیعی داشته باشد، ولی در عمل شورا‌های شهر در بین سایر بازیگران حاکمیت محلی، جنبه اقلیتی دارند.
محسن حسینی‌پویا در گفتگو با شهرآرا افزود: در‌حالی‌که سایر نهاد‌ها باید خود را با دیدگاه نمایندگان مردم تطبیق دهند، شورا‌های شهر که جایگاه مردمی دارند هنوز به جایگاه واقعی خود در میان بازیگران محلی دست نیافته‌اند.


قانون نانوشته برای تحدید شورای شهر

وی ادامه داد: همه نمایندگان حاکمیت ملی و محلی به‌صورت قانونی نانوشته درصددند که شورای شهر را محدود و کنترل کنند. این یک قانون نانوشته است که شورای بعدی هم آن با مواجه خواهد بود و مهم‌ترین چالش پیش روی همه نمایندگان مردم در شوراهاست.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در دوره پنجم شورای شهر بسیار تلاش کردیم که جایگاه شورای شهر مشهد را ارتقا دهیم و از جایگاه واقعی آن حفاظت کنیم تا شورا به معنای واقعی در جایگاه شورای شهر و نه شورای شهرداری قرار بگیرد و حرکت کند. حسینی پویا افزود: در حد شایان‌توجهی در این‌مسئله موفق هم بوده‌ایم، اما این‌موضوع چالشی است که از دیرباز شورا‌ها با آن درگیر بوده‌اند و چالش شورا‌های آتی هم خواهد بود. در حقیقت تقابل نانوشته‌ای است که متأسفانه بین دستگاه‌های حکومتی و شورای شهر وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شورای شهر باید از جایگاه قانونی خود که در قانون اساسی به آن اشاره شده است دفاع کند تأکید کرد: همه کنشگران اجتماعی و سیاسی باید از این‌موضوع حمایت کنند و در جبهه مردم قرار بگیرند.
رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای شهر یادآور شد: توسعه مردم سالاری هم در همین‌موضوع نهفته است، یعنی همه نهاد‌ها باید شورای شهر را به عنوان یک واقعیت قبول کنند تا نمایندگان مردم بتوانند دیدگاه مردمی را به‌صورت واقعی نمایندگی کنند.

حسینی پویا اظهار کرد: در جزئیاتی که نمایندگان مردم در بدنه اجرا با آن مواجه می‌شوند چالش‌ها در این‌حوزه به وضوح حس می‌شود. آن چیزی خواسته مردم است توسط نمایندگان مردم در شورا تبلور پیدا می‌کند، اما از طرف برخی نهاد‌های حکومت و قدرت با آن مقابله می‌شود و این‌نهاد‌ها مثل یک سرعت‌گیر در برابر خواست مردم عمل می‌کنند. اگر همه این‌نهاد‌ها شورای شهر را در جایگاه واقعی خودش قبول کنند این‌مشکل حل می‌شود.


دستاورد مهم منشور حقوق شهرنشینی

عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: از مهم‌ترین دستاورد‌های شورای پنجم در حوزه حقوقی می‌توان به منشور حقوق شهرنشینی و شهر همگان اشاره کرد که گروه‌های خاص شامل زنان، جانبازان، معلولان و کودکان را مورد هدف قرار داده است. وی افزود: خیران شهریار و مصوباتی که به حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی مربوط می‌شد نیز از دیگر‌دستاورد‌های مهم شورای شهر و حتی شورا‌های بعدی است، زیرا موجب مشارکت عمومی شهروندان در جامعه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->