گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟ درباره قاسم ارفع که فردوسی را دوباره دفن کرد | یَلی بیرون شاهنامه فاضلاب سرگردان و دردسر‌های مردم مشهد
سرخط خبرها

توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است

  • کد خبر: ۶۳۲۵۹
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است
محسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد: همواره قانون نانوشته‌ای برای محدود کردن شورا‌های شهر وجود دارد.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای شهر در قانون اساسی باید جایگاه رفیعی داشته باشد، ولی در عمل شورا‌های شهر در بین سایر بازیگران حاکمیت محلی، جنبه اقلیتی دارند.
محسن حسینی‌پویا در گفتگو با شهرآرا افزود: در‌حالی‌که سایر نهاد‌ها باید خود را با دیدگاه نمایندگان مردم تطبیق دهند، شورا‌های شهر که جایگاه مردمی دارند هنوز به جایگاه واقعی خود در میان بازیگران محلی دست نیافته‌اند.


قانون نانوشته برای تحدید شورای شهر

وی ادامه داد: همه نمایندگان حاکمیت ملی و محلی به‌صورت قانونی نانوشته درصددند که شورای شهر را محدود و کنترل کنند. این یک قانون نانوشته است که شورای بعدی هم آن با مواجه خواهد بود و مهم‌ترین چالش پیش روی همه نمایندگان مردم در شوراهاست.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در دوره پنجم شورای شهر بسیار تلاش کردیم که جایگاه شورای شهر مشهد را ارتقا دهیم و از جایگاه واقعی آن حفاظت کنیم تا شورا به معنای واقعی در جایگاه شورای شهر و نه شورای شهرداری قرار بگیرد و حرکت کند. حسینی پویا افزود: در حد شایان‌توجهی در این‌مسئله موفق هم بوده‌ایم، اما این‌موضوع چالشی است که از دیرباز شورا‌ها با آن درگیر بوده‌اند و چالش شورا‌های آتی هم خواهد بود. در حقیقت تقابل نانوشته‌ای است که متأسفانه بین دستگاه‌های حکومتی و شورای شهر وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شورای شهر باید از جایگاه قانونی خود که در قانون اساسی به آن اشاره شده است دفاع کند تأکید کرد: همه کنشگران اجتماعی و سیاسی باید از این‌موضوع حمایت کنند و در جبهه مردم قرار بگیرند.
رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای شهر یادآور شد: توسعه مردم سالاری هم در همین‌موضوع نهفته است، یعنی همه نهاد‌ها باید شورای شهر را به عنوان یک واقعیت قبول کنند تا نمایندگان مردم بتوانند دیدگاه مردمی را به‌صورت واقعی نمایندگی کنند.

حسینی پویا اظهار کرد: در جزئیاتی که نمایندگان مردم در بدنه اجرا با آن مواجه می‌شوند چالش‌ها در این‌حوزه به وضوح حس می‌شود. آن چیزی خواسته مردم است توسط نمایندگان مردم در شورا تبلور پیدا می‌کند، اما از طرف برخی نهاد‌های حکومت و قدرت با آن مقابله می‌شود و این‌نهاد‌ها مثل یک سرعت‌گیر در برابر خواست مردم عمل می‌کنند. اگر همه این‌نهاد‌ها شورای شهر را در جایگاه واقعی خودش قبول کنند این‌مشکل حل می‌شود.


دستاورد مهم منشور حقوق شهرنشینی

عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: از مهم‌ترین دستاورد‌های شورای پنجم در حوزه حقوقی می‌توان به منشور حقوق شهرنشینی و شهر همگان اشاره کرد که گروه‌های خاص شامل زنان، جانبازان، معلولان و کودکان را مورد هدف قرار داده است. وی افزود: خیران شهریار و مصوباتی که به حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی مربوط می‌شد نیز از دیگر‌دستاورد‌های مهم شورای شهر و حتی شورا‌های بعدی است، زیرا موجب مشارکت عمومی شهروندان در جامعه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->