خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

داروی «کووکسیر» درمانی برای بیماران تنفسی کرونا

  • کد خبر: ۷۴۹۲۹
  • ۲۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
داروی «کووکسیر» درمانی برای بیماران تنفسی کرونا
«کووکسیر پارس»، داروی تولید شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نویدبخش سلامتی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ پژوهشگرانی که سال‌ها و ماه‌ها روی تولید یک دارو مطالعه می‌کنند، به دنبال درصد گسترش یا همه گیری، جهت تحقیقات را تغییر می‌دهند یا سرعت می‌بخشند تا میزان مرگ و میر بیماران کاهش یابد و همچنین سرعت درمان و افزایش پیداکند. ابتلای سریع افراد به بیماری کرونا سبب شد بخش زیادی از تحقیقات به سوی کشف دارو برای بیماران متمایل شود.

 

دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با محققان برجسته توانست پس از بیش از یک سال تلاش، به نتایج مهم و مؤثری دراین زمینه دست پیدا کند که نتیجه آن، تولید اولین داروی ویژه بهبود علائم ریوی کرونا با نام تجاری «کووکسیر پارس» است. به گفته مدیر عامل شرکت دانش بنیان «گل اکسیر پارس» این دارو برای بیماران دیگری که دچار مشکلات ریوی هستند، نیز مؤثر است. بهره برداری رسمی از خط تولید این دارو، بهانه‌ای شد تا درباره آن سخن بگوییم.


ثمره یک سال مطالعه روی ۵۰۰ بیمار

بااینکه مدتی پیش، داروی کووکسیر پارس با تأیید معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شکل محدود تولید و در چند داروخانه توزیع و برای بیماران تجویز شد، امروز سه شنبه ۲۹ تیر، قرار است خط تولید صنعتی آن با حضور مسئولان در کارخانه «سامی ساز» آغاز شود، همان که قول آن را تا پایان خرداد داده بودند.
این دارو از صمغ گیاه کمای بیابانی (Ferula foetida) تولید شده، مراحل استانداردسازی آن براساس مواد مؤثره انجام شده است و با کسب مجوز از کمیته اخلاق و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای کمک به تسکین علائم ریوی بیماران مبتلا به کووید ۱۹، کاهش سرفه، تنگی نفس و افزایش اکسیژن اشباع خون به شکل کپسول مورد استفاده قرار می‌گیرد.


دکتر مهرداد ایرانشاهی، رئیس دانشکده داروسازی مشهد ویکی از دانشمندان برتر جهان، هم اکنون مدیر عامل شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس است. او درباره این دارو می‌گوید: اثربخشی این دارو پس از یک سال مطالعه بالینی (با مجوز کمیته اخلاق دانشگاه) روی بیش از ۵۰۰ بیمار سرپایی و بستری کرونا به اثبات رسیده است.
«مصرف این دارو، در مراحل آغازین شروع علائم کرونا مؤثرتر است؛ البته در بیماران بستری و بدحال هم می‌تواند به بهبود بیماری کمک کند.» دکتر ایرانشاهی با این توضیح که عوارض حادی از دارو مشاهده نشده است، ادامه می‌دهد: تنها در عده کمی از بیماران ممکن است حالت تهوع، نفخ یا دل درد خفیف ایجاد شود که با مصرف دارو بعد از غذا این عوارض نیز برطرف خواهدشد.


کووکسیر، درمانی برای بیماران تنفسی

استاد گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی اضافه می‌کند: انجام این تحقیق، دستاورد یک کار تیمی توسط جمعی از محققان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی است و علاوه بر بیماری کرونا، التهاب ریه ناشی از بیماری‌های ویروسی تنفسی مثل آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند در بهبود حال انواع بیماران تنفسی که به التهاب ریه مبتلا هستند، همچون جانبازان، بیماران مبتلا به آسم، فیبروز ریوی و مبتلایان به سرفه‌های آلرژیک مزمن، مؤثر باشد.


این دارو در مدت کوتاه تولید محدود، در شش داروخانه منتخب دانشگاه که نزدیک مراکز درمانی بستری بیماران کرونایی یا در مناطق شهر هستند، توزیع شد و به زودی محدوده توزیع آن افزایش خواهدیافت. کووکسیر پارس در قوطی‌های ۲۰ عددی و به مبلغ ۱۴۰ هزارتومان به فروش می‌رسد. رئیس شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره اثر این دارو تأکید می‌کند: ما معتقد به تولید یک داروی معجزه گر در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیستیم، اما اگر این دارو به موقع در اختیار بیمار قرار بگیرد، اثر درمانی قطعی دارد.
به گفته دکتر ایرانشاهی، دارو در مرحله تولید محدود، براساس درخواست به برخی شهر‌ها ازجمله تهران، اصفهان، شیراز و کرمان فرستاده شد و اکنون نیز باافزایش تولید در اختیار شرکت پخش دارویی قرارگرفته است و در اختیار دیگر بیماران قرارخواهدگرفت.


۴۰۶ طرح کرونایی در کمتر از یک سال

دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشگاه‌های برتر کشور است و رتبه دوم یا سوم را در میان این دانشگاه‌ها در حوزه تحقیقات و پژوهش‌ها دارد. براساس آمار‌های دکتر محسن تفقدی، معاون پژوهشی این دانشگاه، سالانه حدود هزارو ۸۰۰ تا ۲ هزار طرح پژوهشی به این دانشگاه ارسال می‌شود. اما شیوع ناگهانی کرونا و فراخوان دانشگاه سبب شد بخش زیادی از تحقیقات در این زمینه صورت گیرد. وی دراین باره می‌گوید: پژوهشگران این دانشگاه از اسفند سال ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۳۹۹ با تمرکز بر بیماری کرونا، ۴۰۶ طرح تحقیقاتی مرتبط با کرونا را ارائه کرده و ۴۹ طرح تحقیقاتی با مداخله کارآزمایی بالینی را به انجام رسانده اند و همچنان درحال دریافت طرح‌های دیگر هستیم.


بررسی عوارض واکسن روی ۱۰ هزار نفر

وی همچنین به دیگر اقدامات صورت گرفته در مدت شیوع این بیماری اشاره می‌کند: علاوه بر داروی کووکسیر، یک داروی دیگر در دست تحقیق است که هم اکنون به شکل پژوهشی از آن استفاده می‌شود. علاوه بر داروها، طرح‌هایی برای سیستم درمانی و سنجش وضعیت در مدیریت کرونا در حال بررسی است، طرح‌هایی همچون اختلالات روحی یا خطرات کارکنان بخش‌های درمانی که نتایج آن منتشر شده است.


معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌افزاید: کمیته علمی معاونت پژوهشی دانشگاه به همراه تیم‌های تحقیقاتی در قالب‌های متنوع به بررسی حواشی بیماری کرونا، راهکار‌های درمانی و پیشگیری بیماران پرداخته است. در سطح ملی، پنج دانشگاه در حوزه ثبت عوارض واکسن کرونا روی ۱۰هزار نفر فعالیت می‌کنند که دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بررسی عوارض واکسن برکت روی ۳هزار نفر در این عرصه فعالیت کرده است.


تفقدی تأکید می‌کند: بررسی میزان اضطراب ناشی از بیماری کرونا در جامعه، یکی دیگر از موضوعات پژوهشی است که محققان این دانشگاه به آن پرداخته اند. بررسی تأثیر کرونا در بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، آرتریت و... دیگر اقدام مطالعاتی انجام گرفته در این مدت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->