«پول بده پزشک شو»؛ نسخه خطرناک دولت و مجلس برای سلامت مردم پلنگ جوان در صالح‌آباد بر اثر حمله سگ‌های گله تلف شد عامل ابتلا به کبد چرب با افزایش سن کشف شد هم‌افزایی مسئولان خراسان رضوی برای زندگی بهتر | تدوین ۷سند راهبردی در حوزه سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برخورد تنگ‌نظرانه با مشاغل سخت و زیان‌آور | درخواست‌های بازنشستگی و حذف عناوین شغلی مشکلاتی برای برخی بیمه‌شدگان ایجاد کرده است استرس چطور سیستم ایمنی را از کار می‌اندازد؟ دیپلماسی منطقه‌ای باید مشکلات و موانع پیش‌ روی گردشگری در مشهد را برطرف کند پوکی استخوان بیماری خاموشی که بی‌صدا استخوان‌ها را می‌شکند وزیر آموزش و پرورش خبر داد: احداث ۳۲ مدرسه با مشارکت اولیا در راستای ارتقای کیفیت آموزش ۱۱۸ زلزله در کشور طی هفته گذشته ثبت شد | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی هنوز واریز نشده است (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴) حل پرونده سرقت با کمک بساط یک دست فروش | پتوی پلنگی، «مارشال» و شرکایش را لو داد توضیحات پلیس درباره بازداشت یک بازیگر به اتهام تجاوز زلزله نسبتا شدید در سپیدان فارس در حوالی شیراز (۲۹ مهر ۱۴۰۴) سد فریمان خراسان رضوی در خطر حیاتی ناشی از خشکسالی افزایش ۲۰ درصدی صادرات کالا به کشور‌های آسیایی از مرز سرخس، طی نیمه نخست ۱۴۰۴ مشمولان غیرغایب پذیرفته‌شده در کنکور‌های ۱۴۰۴، تا پایان مهرماه فرصت دارند خود را معرفی کنند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۴) | بارش پراکنده باران، شاید در ارتفاعات شمالی استان  تدوین دستورالعمل جلوگیری از خشونت علیه زنان تا پایان پاییز ۱۴۰۴ مراقبت از کودکان در برابر حوادث سوختگی در فصل پاییز ضروری است زنگ خطر کاهش ید در سبد مصرف ایرانیان کولیوند مجدداً رئیس جمعیت هلال‌احمر شد معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی: هدف اصلی از اصلاح معابر شهری، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است آیا خام‌گیاه‌خواری جایگزین درمان دارویی دیابت است؟ ادعای سکته مغزی تتلو تکذیب شد + جزئیات بازداشت یک بازیگر مشهور سینما به اتهام تجاوز به عنف بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: پول بیمه تکمیلی بازنشستگان را چه‌زمانی تسویه می‌کنید؟ اعطای ۳ روز مرخصی به مددجویان بازداشتگاه جوین به دستور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نظارت پاییزی بر شهربازی‌های خراسان رضوی آغاز شد | پلمب ۹۸ وسیله بازی فاقد استاندارد در استان
سرخط خبرها

آیا «کریستوف کلمب» را می‌شناسید؟

  • کد خبر: ۷۶۳۲۰
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۷
آیا «کریستوف کلمب» را می‌شناسید؟
«کریستوف کلمب» دریانورد اهل جنُوا در ایتالیا بود که بر حسب اتفاق قاره آمریکا را کشف کرد.

ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ کریستوفر کلامبوس، دریانورد ایتالیایی که بیشتر ما او را کاشف قاره آمریکا می‌شناسیم، در طول چند قرن گذشته در ایالات متحده آمریکا آن قدر مورد احترام بود که مجسمه او تقریبا در همه ایالت‌های این کشور برپا شد و روز ۱۲ اکتبر برای بزرگداشت وی، یکی از تعطیلات ایالتی اعلام شد.

کلمب سال ۱۴۵۱ در جمهوری جنوا در ایتالیا به دنیا آمد و اول بار زمانی که نوجوان بود، پا به دریا گذاشت و در چند سفر دریایی به حوزه مدیترانه و دریای اژه حضور داشت. در آن زمان، واردات ادویه از هند و چین انجام می‌گرفت، اما سفر به این کشور‌ها از راه زمینی، کاری دشوار و (به سبب تسلط مسلمانان ترک بر مسیر‌های تجاری بین اروپا و آسیا) بسیار خطرناک بود. به همین دلیل، اکتشاف گران با کشتی در امتداد ساحل غربی آفریقا حرکت می‌کردند و با گذر از دماغه امید نیک، ترک‌های عثمانی را دور می‌زدند تا به هند و چین برسند.

در مقابل، کلمب عقیده داشت حالا که زمین گرد است، بهتر است به جای این کار، به سمت غرب برانند و با دور زدن کره زمین به شرق برسند، اما او فکرش را هم نمی‌کرد که یک پهنه خاکی وسیع، یعنی همان قاره آمریکا، در این میان وجود داشته باشد. کلمب پس از سال‌ها تلاش برای یافتن سرمایه گذار، سرانجام در سال ۱۴۹۲ موفق شد پادشاه اسپانیا را راضی کند که سرمایه لازم برای سفرش را دراختیار او قرار دهد. او درعوض می‌توانست ۱۰ درصد از هر آنچه در این سفر به دست می‌آورد، برای خود نگه دارد. عنوانی اشرافی دریافت می‌کرد و حکم رانی هر سرزمینی که می‌توانست تسخیر کند، نیز به او سپرده می‌شد.

در تاریخ ۳ آگوست ۱۴۹۲، کلمب و همراهانش با سه کشتی به نام‌های نینا، پینتا و سانتا ماریا سفرشان به سمت غرب را آغاز کردند و پس از ۳۶ روز به باهامای کنونی رسیدند. در باهاما، آن‌ها با گروهی از بومیان روبه‌رو شدند که با رفتاری بسیار دوستانه، پذیرای دادوستد با تازه واردان بودند. اما آنچه توجه کلمب و همراهانش را بسیار جلب کرد، زیورآلات زرینی بود که بومیان به تن داشتند.

کلمب و همراهانش ماه‌ها به سودای مروارید، طلا، نقره، سنگ‌های قیمتی و ادویه به سفرشان ادامه دادند و درنهایت به جزایر کوبا و هیسپانیولا (هائیتی و جمهوری دومینیکن کنونی) رسیدند. در سال ۱۴۹۳، کلمب با تعدادی هندی (کلمب که فکر می‌کرد به هندوستان رسیده است، بومیان منطقه را «هندی» صدا می‌کرد) و مقدار کمی طلا به اسپانیا بازگشت و به گرمی از او استقبال شد.

او سه سفر دیگر به آمریکا کرد. در سفر دوم، کلمب با ۱۷ کشتی و نزدیک به ۱۵۰۰ مرد به سمت جزایر آنتیل و پس از کشف چند جزیره در دریای کارائیب به سمت هیسپانیولا رفت. در آنجا، او با اجرای سیاست کار اجباری، بومیان را برای یافتن طلا به کار گرفت. کلمب که دیگر مطمئن بود به جزایر خارجی چین رسیده است، تصمیم گرفت ۵۰۰ برده برای ملکه اسپانیا بفرستد. ملکه ایزابلا که با برده داری مخالف بود و آن را عملی شنیع می‌دانست، با دیدن مردانی که به عنوان برده برای او فرستاده شده بودند، وحشت زده شد و به سرعت «هدیه» کلمب را بازپس فرستاد.

در طول سفر سوم، کلمب سرانجام به سرزمین اصلی آمریکا (ونزوئلای کنونی) رسید و در سفر چهارم که به قصد رسیدن به تنگه ملاکا در اقیانوس هند آغاز شده بود، او به پاناما رسید و این بار با بومیانی عصبانی روبه‌رو شد که دو کشتی از چهار کشتی او را تسخیر کردند.

در دو سال باقی مانده از عمرش، کلمب تلاش بسیاری برای بازپس گرفتن عناوینش کرد، اما به این کار موفق نشد و سرانجام در تاریخ ۲۰ می ۱۵۰۶ درحالی که هنوز فکر می‌کرد راهی کوتاه‌تر برای رسیدن به آسیا کشف کرده است، از دنیا رفت.

منبع: لجند ساف آمریکا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->