مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

توضیحات وزارت بهداشت درباره شایعه کمبود پزشک در ایران

  • کد خبر: ۸۲۹۰۴
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۰
توضیحات وزارت بهداشت درباره شایعه کمبود پزشک در ایران
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اینکه گفته می شود در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۱ پزشک وجود دارد، کاملا اشتباه است و اکنون به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک در کشور داریم.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل باقری فرد درخصوص اظهارات مطروحه درباره کمبود پزشک و پایین بود میزان دسترسی مردم به خدمات درمانی در کشور، عنوان کرد: پایه و اساس اطلاعات ارائه شده، صحیح نیست و اینکه گفته می شود در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۱ پزشک وجود دارد، کاملا اشتباه است.

وی عنوان کرد: اکنون اگر به سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت مراجعه شود، در گزارشی که برای سال ۲۰۱۸ بوده آمده است که در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵.۹ پزشک وجود دارد؛ همچنین اعلام شده است که به ازای هر ۱۰ هزار نفر در عراق ۷ پزشک، در ترکیه ۱۸ پزشک، در سوریه حدود ۱۲.۸ پزشک و در افغانستان ۲.۸ پزشک وجود دارد.

به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک در ایران داریم

معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اطلاعات ارائه شده درخصوص تعداد پزشکان در ایران کاملا اشتباه است، اظهار کرد: اطلاعاتی که اعلام کردم برای سال ۲۰۱۸ است و براساس اطلاعات کنونی، در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک داریم و با برنامه ریزی های انجام شده تا سال ۱۴۰۴، این عدد به بالای ۱۸ خواهد رسید که تقریبا نزدیک به مطلوب است.

باقری فرد گفت: طرح این موضوع که تعداد پزشکان کشورهایی همچون سوریه و عراق از ما بیشتر است، صحیح نیست و کاملا با آمارهای WHO متفاوت است.

وی به چگونگی ارائه آمار تعداد پزشکان از سوی سازمان جهانی بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: آمارها را کشورها به WHO می دهند و آنها بررسی دیگری ندارند؛ برخی از آنها اسامی بهورز و طب سنتی های خود را هم که به عنوان مثال در چین پنج سال درس می خوانند، به عنوان پزشک معرفی می کنند و این درحالی است که ما این کار را نمی کنیم و آنهایی پزشک قلمداد می شوند که همه دروس ارائه شده را گذرانده و هفت سال را طی کرده باشند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: این موضوع هم عاملی شده که آمار برخی کشورها زیاد ثبت شده است اما در واقع آمار دهی آنها صحیح نبوده و افراد با تحصیلات کم را هم که در امور پزشکی فعالیت دارند به عنوان پزشک معرفی می کنند.

۴۵ درصدکشورهای جهان به ازای هر ۱۰ هزار نفر کمتر از ۱۰ پزشک دارند

باقری منفرد با بیان اینکه اکنون آمار نشان دهنده افزایش تعداد پزشکان در کشور است، اظهار کرد: یعنی در سال ۱۴۰۰، ۴ هزار فارغ التحصیل گروه های پزشکی داشتیم درحالی که امسال سنجش هشت هزار نفر را به ما معرفی کرده است، یعنی هفت سال پیش ۴ هزار دانشجو گرفتیم و امسال این تعداد به ۸ هزار رسیده که نشان دهنده رشد است.

وی با بیان اینکه براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در کشورهایی که به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۰ پزشک وجود دارد، شرایط خوب است، تصریح کرد: اکنون ۴۵ درصدکشورهای جهان به ازای هر ۱۰ هزار نفرکمتر از ۱۰ پزشک دارند.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->