به گزارش شهرآرانیوز، بیماری قلبی در سراسر جهان دلیل یک سوم مرگومیرها است، رژیم غذایی نقش به سزایی در سلامت قلب دارد، اگر تابع رژیم غذایی مناسبی نباشید و مواد غذایی ناسالم مصرف کنید، احتمال ابتلاء به بیماری قلبی در شما افزایش پیدا میکند. در این مطلب تعدادی از غذاهای مفید و مضر برای سلامت قلب را عنوان میکنیم.
گام مهم برای کاهش کلسترول خون و جلوگیری از بیماری قلبی محدودکردن میزان چربی اشباع شده در رژیم غذایی است. افزایش سطح کلسترول میتواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برای داشتن رژیم سالم باید میزان چربی اشباعشده حدود ۶% از کل کالری روزانه را تشکیل دهد و چربیهای ترانس باید بهطورکلی از برنامه غذایی حذف شوند. سعی کنید هنگام خرید، گوشت بدون چربی تهیه کرده و هنگام پختوپز از روغن کمی استفاده کنید.
یکی از مضرترین غذاها برای سلامت قلب غذاهای فست فودی است. این غذاها بسیار پرکالری بوده و به دلیل سدیم و چربی بالا به قلب آسیب وارد میکنند. برای سلامت قلب بهتر است موارد زیر را در رژیم غذایی خود محدود کرده و تا جای ممکن از جایگزینهای سالم استفاده کنید.
شیر پرچرب
گوشتهایی مانند جگر
گوشت چرب
سوسیس و کالباس
گوشتهای سوخاری
نمک
سوپ کنسرو شده
انواع سس کچاپ، مایونز و خردل
غذاهای رستورانی
میوهها و سبزیجات منابع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی هستند. این نوع مواد غذایی در کنار فیبر بالا کالری بسیار کمی دارند البته سبزیجات سرخ شده و میوههای کنسرو شده داخل شربت بسیار مضر بوده و باید آنها را از رژیم غذایی حذف کرد.
غلات نیز منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی هستند. شما میتوانید برای داشتن رژیم غذایی سالم، غلات کامل را در برنامه غذایی خود افزایش دهید. محصولاتی مانند آرد گندم، نان سبوسدار، غلات کامل مانند برنج قهوهای و جو و پاستا سبوسدار مواد غذایی خوبی هستند که به سلامت قلب کمک میکنند.
مواد زیر میتوانند جایگزین خوبی برای مواد مضر باشند و با مصرف آنها امکان ابتلا به بیماریهای قلبی کمتر میشود.
روغن زیتون
روغن کانولا
آجیل
محصولات لبنی کمچرب
تخممرغ
ماهی
مرغ بدون پوست
حبوبات
گوشت بدون چربی
چاشنیهای بدون نمک
منبع:جام جم آنلاین