آخرین وضعیت سبد معیشتی مادران کم بضاعت دارای طفل شیرخوار | برقراری حمایت خاص از مادران شروع دوباره دزدی از فردای روز آزادی دستگیری متهمان تیراندازی به محیط‌بان کرمانی بازسازی باند فرودگاه تبریز آغاز شد (۷ تیر ۱۴۰۴) بازمانده ترور سرچشمه، ۴۴ سال بعد | روایتی تازه از حادثه تروریستی هفتم تیر ۱۳۶۰ + ویدئو دریای خزر مواج می‌شود (۷ تیر ۱۴۰۴) بازگشایی آسمان مرکز و نیمه غربی کشور برای پرواز‌های عبوری بین المللی (۷ تیر ۱۴۰۴) کشف ۱۴ میلیارد ریال اقلام آرایشی و بهداشتی غیرقابل مصرف در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) آماده‌باش ۸ هزار نیروی شرکتی بخش درمان و شعب تأمین‌اجتماعی در ایام جنگ ۱۲روزه آیا مصرف زرده تخم مرغ در کهنسالی مضر است؟ دیابت نوع یک در بزرگسالان، خطر خاموش برای قلب و طول عمر شینا انصاری: برای توسعه و پیشرفت بیشتر کشور، مقتدرانه پای کار خواهیم ماند استخدام بیش از ۸۰۰ معلم در استان مازندران تأکید دادستان کل کشور بر خروج اتباع غیرمجاز از ایران تصادفات جاده‌ای در خراسان رضوی ۲ فوتی و ۶ مصدوم برجای گذاشت (۷ تیر ۱۴۰۴) آیا حقوق بازنشستگان نیرو‌های مسلح کامل پرداخت شد؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی وزش باد شدید در خراسان رضوی و برخی استان‌ها (۷ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر آموزش و پرورش: مشایعت حماسی مردم چشم دشمنان انقلاب و ایران را کور کرد حضور رئیس سازمان محیط زیست در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در تهران مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقالات تمدید شد (۷ تیر ۱۴۰۴) ۳ کشته و ۵ مصدوم در تصادف دو خودرو سواری در اردبیل (۷ تیر ۱۴۰۴) تاکسی گردشگری چیست و چه مزایایی دارد؟ | اجرای طرح در تهران، به‌زودی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مغایرت در عناوین شغلی و دستمزد را اطلاع بدهند اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح درخصوص حقوق خرداد (۷ تیرماه ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۷ تیر ۱۴۰۴) | گرمای شدید در راه مشهد چگونه با پیاده‌روی کلسترول را به تعادل برسانیم؟ عادت‌هایی که متابولیسم را کند می‌کنند غربالگری سلامت روان در تمام مقاطع سنی برای مردان انجام می‌شود یک جامعه‌شناس: مسئله وطن بسیار مهم است | نقطه قوت ایران، مردم هستند
سرخط خبرها

درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران

  • کد خبر: ۹۳۱۶۸
  • ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۸
  • ۱
درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران
بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ در زمان پادشاهی پیروز، هجدهمین شاه ساسانی، هپتالیان که در شرق ایران حکومت می‌کردند، شروع به دست‌اندازی به سرزمین‌های ایران کردند. پیروز که شاهی جنگجو بود و خود رهبری سپاه را برعهده می‌گرفت، در آخرین نبردش با آن‌ها کشته شد و سرزمین‌های شرقی ایران هدف تاخت‌وتاز و غارت هپتالیان قرار گرفت.

چندین سال پس از این ماجرا نوه پیروز، خسرو اول، توانست با گرفتن انتقام مرگ پدربزرگش، حکومت هپتالیان را نابود کند، اما پس از نابودشدن هپتالیان، حکومتی قدرتمندتر جایگزین آنان شده بود. حکومت خانات ترک حالا با ایران هم‌مرز شده بود و هرلحظه امکان برخورد ۲ قدرت بزرگ وجود داشت. در اواخر سلطنت هرمز چهارم جنگ بین ۲ کشور درگرفت. در این دوران وضعیت کشور نابسامان بود و از هر طرف گروهی به مرز‌ها دست‌اندازی می‌کرد؛ خزر‌ها در قفقاز، قبایل عرب در میان‌رودان و از همه مهم‌تر اختلاف داخلی در داخل حکومت.

در این اوضاع به‌هم‌ریخته هرمز برای شکست‌دادن خانات ترک فقط یک نفر را توانا می‌شناخت؛ بزرگ خاندان مهران، یکی از خاندان‌های قدیمی ایرانی که نسبشان را به شاهان اشکانی می‌رساندند؛ مرزبان ارمنستان و آذربایجان، بهرام چوبین.

بهرام که فرمانده‌ای لایق بود، برای مقابله با حمله دشمن فقط ۱۲هزار مرد زبده و گزیده را انتخاب کرد. به نظر می‌رسد انتخاب عدد۱۲ به جهت خوش‌یمنی آن بوده است. زیرا در بسیاری از نبرد‌های شاهنامه تعداد نفرات لشکر ایران ۱۲هزار تن بوده که پیروزی نیز با آن‌ها بوده است. بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

پس با فرستادن او به جنگ با رومیان و پس از آن شکست بهرام از رومیان، با نامه‌ای تحقیرآمیز او را از فرماندهی عزل کرد، اما بهرام دربرابر این عمل دست به شورش علیه حکومت مرکزی زد و ادعای حکومت بر تمام ایران را داشت. بهرام به سمت تیسفون پایتخت حرکت کرد، اما پیش از رسیدن به آن، هرمز به‌دست بزرگان و پسرش خسروپرویز کشته شد.

بهرام پس از آن به جنگ با خسروپرویز پرداخت و پس از شکست او به پادشاهی رسید. خسرو ناامید به سمت قسطنطنیه فرار کرد و با امپراتور بیزانس متحد شد. او با دختر امپراتور ازدواج کرد و با لشکری بزرگ عازم تیسفون شد. بهرام در نبرد با لشکر خسرو شکست خورد و دوران حکومت کوتاه یک‌ساله‌اش به پایان رسید.

بهرام که روزگاری خود در جنگ توانسته بود خانات ترک را شکست دهد، به آن‌ها پناه برد، اما خسرو با ارسال هدایای فراوان برای همسر خاقان، باعث کشته‌شدن بهرام شد تا یکی از مدعیان اصلی تاج و تختش را از بین ببرد.
بهرام چوبین فرمانده‌ای بود که در جنگ با خانات ترک به بزرگی رسید و درنهایت نیز با پناهنده‌شدن به آن‌ها به قتل رسید. او فقط یک‌سال بر ایران حکومت کرد، اما زندگی پرفرازونشیبش در ادبیات و تاریخ ایران ماندگار مانده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
0
0
بهرام که یک عمر گور می گرفت
دیدی چگونه گور بهرام را گرفت
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->