مسمومیت مادر و کودک با گاز مونوکسید در تهران علت فوت ناگهانی دانش‌آموز ایلامی در حال بررسی است چه بیمارانی نمی‌توانند به حج تمتع اعزام شوند؟ رئیس سازمان نظام پرستاری کشور: کمبود نیرو یکی از موانع اصلی ارتقای کیفیت خدمات پرستاری است آمار نگران کننده طلاق در ۶ ماه نخست امسال و واکنش سازمان ثبت احوال به آن کنترل تخلفات مرتبط با پلاک خودرو‌ها ادامه دارد | ثبت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تخلف مربوط به پلاک از ابتدای سال ۱۴۰۴ بررسی عامل انباشت آلاینده‌ها در هوای کلانشهر مشهد | احتمال تعطیلی فردا (۴ آبان ۱۴۰۴) قوت گرفت؟ توصیه‌های عملی و قابل استفاده برای گفتن «ببخشید» | هنر عذرخواهی کردن هشدار متخصص قلب و عروق درباره تأثیر سرمای هوا بر سلامت قلب چراغ روشن هنگام شب، فاجعه‌ای برای قلب است الحاق ۶ هواپیما به ناوگان هوایی کشور طی سال ۱۴۰۴ اعتراف سارق سابقه‌دار به ۲۲ فقره سرقت از انباری‌های مجتمع‌های مسکونی در بولوار رسالت مشهد (۳ آبان ۱۴۰۴) آب نوشیدن یک پلنگ از آبشخور در ارتفاعات دنا + فیلم صدور حکم قطعی برای قاچاقچیان ۲۷ میلیون لیتر سوخت گازوئیل در هرمزگان کاهش تعداد دانش‌آموزان اتباع در کلاس‌های درس پایتخت استفاده از کتاب‌های کمک‌آموزشی تجاری در مقطع ابتدایی ممنوع است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست مصدومیت ۱۱ نفر در تصادف زنجیره‌ای کمربندی مشهد - قوچان بازداشت موقت پژمان جمشیدی نقض شد + فیلم خواص پاپایا برای مردان و زنان این ماده غذایی می‌تواند خطر سکته را کاهش دهد اجرای برنامه ملی کنترل پوکی استخوان در ۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور (۳ آبان ۱۴۰۴) بازگشت به خانه با  حمایت مشاوران پلیس مشهد | پایان کابوس‌های ویدا توضیحات مدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره کشت خشخاش در ایران بیشترین آمار تصادفات مربوط به عابران ۵۰ سال به بالا است + فیلم ۵ غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری کنید ۱۰ میوه بسیار مفید برای سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش آغاز مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ از فردا (یکشنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴) مرگ ناگهانی ورزشکاران با مصرف دارو‌های نیروزا
سرخط خبرها

درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران

  • کد خبر: ۹۳۱۶۸
  • ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۸
  • ۱
درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران
بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ در زمان پادشاهی پیروز، هجدهمین شاه ساسانی، هپتالیان که در شرق ایران حکومت می‌کردند، شروع به دست‌اندازی به سرزمین‌های ایران کردند. پیروز که شاهی جنگجو بود و خود رهبری سپاه را برعهده می‌گرفت، در آخرین نبردش با آن‌ها کشته شد و سرزمین‌های شرقی ایران هدف تاخت‌وتاز و غارت هپتالیان قرار گرفت.

چندین سال پس از این ماجرا نوه پیروز، خسرو اول، توانست با گرفتن انتقام مرگ پدربزرگش، حکومت هپتالیان را نابود کند، اما پس از نابودشدن هپتالیان، حکومتی قدرتمندتر جایگزین آنان شده بود. حکومت خانات ترک حالا با ایران هم‌مرز شده بود و هرلحظه امکان برخورد ۲ قدرت بزرگ وجود داشت. در اواخر سلطنت هرمز چهارم جنگ بین ۲ کشور درگرفت. در این دوران وضعیت کشور نابسامان بود و از هر طرف گروهی به مرز‌ها دست‌اندازی می‌کرد؛ خزر‌ها در قفقاز، قبایل عرب در میان‌رودان و از همه مهم‌تر اختلاف داخلی در داخل حکومت.

در این اوضاع به‌هم‌ریخته هرمز برای شکست‌دادن خانات ترک فقط یک نفر را توانا می‌شناخت؛ بزرگ خاندان مهران، یکی از خاندان‌های قدیمی ایرانی که نسبشان را به شاهان اشکانی می‌رساندند؛ مرزبان ارمنستان و آذربایجان، بهرام چوبین.

بهرام که فرمانده‌ای لایق بود، برای مقابله با حمله دشمن فقط ۱۲هزار مرد زبده و گزیده را انتخاب کرد. به نظر می‌رسد انتخاب عدد۱۲ به جهت خوش‌یمنی آن بوده است. زیرا در بسیاری از نبرد‌های شاهنامه تعداد نفرات لشکر ایران ۱۲هزار تن بوده که پیروزی نیز با آن‌ها بوده است. بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

پس با فرستادن او به جنگ با رومیان و پس از آن شکست بهرام از رومیان، با نامه‌ای تحقیرآمیز او را از فرماندهی عزل کرد، اما بهرام دربرابر این عمل دست به شورش علیه حکومت مرکزی زد و ادعای حکومت بر تمام ایران را داشت. بهرام به سمت تیسفون پایتخت حرکت کرد، اما پیش از رسیدن به آن، هرمز به‌دست بزرگان و پسرش خسروپرویز کشته شد.

بهرام پس از آن به جنگ با خسروپرویز پرداخت و پس از شکست او به پادشاهی رسید. خسرو ناامید به سمت قسطنطنیه فرار کرد و با امپراتور بیزانس متحد شد. او با دختر امپراتور ازدواج کرد و با لشکری بزرگ عازم تیسفون شد. بهرام در نبرد با لشکر خسرو شکست خورد و دوران حکومت کوتاه یک‌ساله‌اش به پایان رسید.

بهرام که روزگاری خود در جنگ توانسته بود خانات ترک را شکست دهد، به آن‌ها پناه برد، اما خسرو با ارسال هدایای فراوان برای همسر خاقان، باعث کشته‌شدن بهرام شد تا یکی از مدعیان اصلی تاج و تختش را از بین ببرد.
بهرام چوبین فرمانده‌ای بود که در جنگ با خانات ترک به بزرگی رسید و درنهایت نیز با پناهنده‌شدن به آن‌ها به قتل رسید. او فقط یک‌سال بر ایران حکومت کرد، اما زندگی پرفرازونشیبش در ادبیات و تاریخ ایران ماندگار مانده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
0
0
بهرام که یک عمر گور می گرفت
دیدی چگونه گور بهرام را گرفت
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->