ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

چرا نقشه جهانی که می‌شناسیم، اشتباه است؟

  • کد خبر: ۹۷۲۰۱
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹
چرا نقشه جهانی که می‌شناسیم، اشتباه است؟
با اینکه سال هاست از نقشه‌های تخت برای اهداف علمی و آموزشی استفاده می‌کنیم، این نقشه‌ها چندان دقیق نیستند و در برخی مواقع، انحراف‌های فرمی و ابعادی زیادی در آن‌ها دیده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز - با اینکه سال هاست از نقشه‌های تخت برای اهداف علمی و آموزشی استفاده می‌کنیم، این نقشه‌ها چندان دقیق نیستند و در برخی مواقع، انحراف‌های فرمی و ابعادی زیادی در آن‌ها دیده می‌شود.

«دیجیاتو» در گزارشی می‌نویسد: با ورود به هر کلاس درس، یک نقشه مستطیلی تخت از جهان را می‌بینید که روی دیوار نصب شده است. نسل‌های متوالی این نقشه را یاد گرفتند؛ اما یک نقشه مسطح و تخت چگونه می‌تواند سیاره زمین را توصیف کند؟ گرچه نقشه‌های تخت با هدف ارائه اطلاعاتی منسجم و دقیق از زمین طراحی شده اند، دقت زیادی ندارند؛ زیرا از یک طرف برخی نواحی در این نقشه‌ها معمولا بزرگ‌تر و برخی نواحی کوچک‌تر از اندازه واقعی هستند و از طرف دیگر مسافت بین بخش‌های مختلف زمین به خوبی نمایش داده نمی‌شوند.

متیو ادنی، استاد جغرافیا و تاریخ نقشه نگاری از دانشگاه ماین جنوبی، می‌گوید: «هرکدام از نقشه‌های جهان تا اندازه‌ای دچار انحراف هستند. در واقع، بستگی دارد چه بخواهید؟ آیا می‌خواهید شکل‌ها دقیقاً مانند آنچه در کره به نظر می‌رسند، باشند یا اندازه برایتان مهم‌تر است؟ به طور کلی، رعایت اندازه‌ها مهم‌تر است؛ اما معمولا به دلایل زیباشناسی نمونه اول رعایت می‌شود.»

با وجود اعتراض‌های زمین تخت انگارها، سیاره ما تخت نیست؛ بلکه بیشتر به کره‌ای شباهت دارد که در قسمت قطب‌ها تخت و در قسمت استوا متورم است. این مسئله بزرگی برای نقشه نگار‌ها است: چگونه می‌توان شیئی سه بعدی را به صورت بی نقص و دوبعدی نمایش داد؟

اگر کره یا توپ تنیسی قدیمی دارید، بکوشید آن را باز کنید و به مستطیلی بی نقص تبدیل کنید. این چالش دشوار نشان می‌دهد کره و مستطیل تخت چقدر با یکدیگر ناسازگار هستند. در سال ۱۵۶۹ میلادی، جراردوس مرکاتور، جغرافی دان و نقشه نگار فلاندری، نقشه «مرکاتور» را ترسیم کرد. این نقشه ۵۰۰ سال قدمت دارد؛ اما از آن زمان تا امروز به عنوان پرکاربردترین نقشه زمین باقی مانده است. ملوانان قرن‌ها به این نقشه علاقه داشتند؛ زیرا به آنان اجازه می‌داد مسیرشان را در خطوط مستقیم ترسیم کنند. با این حال، این نقشه از نظر دقت فاصله زیادی با نقشه‌ای بی نقص دارد.

این ترکیب ویژگی‌ها باعث ایجاد انحراف‌های مساحتی می‌شود. در کره، نصف النهار‌ها با نزدیک شدن به یک قطب همگرا می‌شوند و طول خطوط موازی عرض جغرافیایی تا رسیدن به قطب کوتاه‌تر می‌شود؛ اما هنگام نقشه برداری مستطیلی خطوط نزدیک به قطب‌ها هم اندازه با خطوط استوا هستند. هر خط موازی هم طول استوا است؛ در نتیجه با حرکت به سمت قطب، کشش افقی دیده می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->