تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه

  • کد خبر: ۹۷۳۸۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳
دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه
لخلاخ از کلمه عربی «لخلخه» به معنای بوی خوش گرفته شده است. منشأ این غذا سواحل عربی خلیج فارس بوده و در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی‌هایی مانند هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز،دمی لخلاخ غذایی جنوبی است و از کلمه عربی لخلخه به معنی بوی خوش گرفته شده است. اگر تاکنون غذا‌هایی مانند قلیه‌ماهی، هواری میگو و خوراک ماهی حسون را خورده باشید، می‌دانید که درباره یک غذای خوشمزه جنوبی دیگر صحبت می‌کنیم که حتما به یک بار امتحان کردن می‌ارزد. دمی لخلاخ را با ماهی‌های دیگری مانند هامور، سرخو، زبیدی و سنگسر یا هر ماهی‌ای که گوشت سفت داشته‌باشد هم می‌توان درست کرد.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه:۷۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ:

برنج: ۳ پیمانه
فیله ماهی شیر: ۵۰۰ گرم
شیره تمبر هندی: یک پیمانه
سبزی پلویی: یک و نیم پیمانه
پیاز: ۵ عدد
سیر: ۴ حبه
فلفل قرمز و سیاه نمک و زردچوبه: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

روش تهیه دمی لخلاخ:

مقداری روغن درون تابه بریزید و ماهی‌های مزه‌دارشده را قدری سرخ کنید.

درون ظرف دیگری مقداری روغن بریزید و پیاز‌ها را خلالی کنید و تفت بدهید تا طلایی‌رنگ شوند. نیمی از پیازداغ را برای تزیین غذا بردارید.

به پیازداغ باقی‌مانده، سیر‌های له‌شده، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید.

سبزی پلویی (گشنیز، شوید و مقداری شنبلیله) را به پیازداغ اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت بدهید. سپس شیره تمبرهندی و ۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید.

آب که جوش آمد، برنج‌ها را داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید. آب برنج که کامل کشیده شد، ماهی‌های سرخ‌شده را روی برنج بچینید و در ظرف را با دم‌کنی بپوشانید.

پس از ۳۰ دقیقه که برنج دم کشید، ماهی‌ها را بردارید و برنج را در ظرف مناسبی بکشید. فیله‌های ماهی را روی آن بچینید و با پیازداغ تزیین کنید. سپس مقداری پودر لیموعمانی و فلفل سیاه روی آن بپاشید.

*مقدار شنبلیله در سبزی پلویی باید خیلی کم و حدود یک قاشق غذاخوری باشد.
*دمی لخلاخ را به صورت آب‌کش نیز تهیه می‌کنند. کافی است سبزیجات را جداگانه تفت دهید و ماهی‌های سرخ‌شده را به آن‌ها اضافه کنید. سپس آن‌ها را لابه‌لای پلو بریزید و دم کنید.
*برنج را قبل از استفاده، ۳ ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.
*برای مزه‌دار کردن ماهی، از مقداری نمک، فلفل، آب لیموترش و پودر لیموعمانی استفاده کنید.

طرز تهیه پلو خوش‌عطر جنوبی | دمی لخلاخ

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->