گازگرفتگی دانش‌آموزان در مدرسه‌ای در خیابان ابوطالب مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) از شیرموز تا قهوه بیرون بر، چطور هوشمندانه و سلامت محور انتخاب کنیم؟ | واقعیت تلخ نوشیدنی‌های شیرین سرقت مسلحانه خشن از کودکان با ساطور + ویدئو تولید ۶۸۱ هزار تن کنسانتره دامی در خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون (۱۸ آبان ۱۴۰۴) شوینده‌های خانگی چقدر می‌توانند خطرناک باشند؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در خراسان رضوی (۱۸ آبان ۱۴۰۴) سد‌های کشور در بحران کم‌آبی | دو سوم ظرفیت مخازن خالی است دستگیری عامل آتش‌سوزی در تالاب بیشه‌دالان بروجرد استان لرستان (۱۸ آبان ۱۴۰۴) افزایش مراجعه دانش‌آموزان به پزشک با علائم کاهش شنوایی پیری زودرس مغز در کمین این افراد است گزارشی از پاسخ گویی ضعیف مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا | هک در چند دقیقه، پاسخ گویی در یک ساعت! به وقت تشنگی زمین مالیات اضافه کسرشده از بازنشستگان نفت برگردانده شد ۵ مکان دیدنی مشهد از چالیدره تا شاندیز گرانی، دلیل توزیع‌نشدن شیر مدارس بیمه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعتباری ندارد! + ویدئو سرقت پس از صرف شام | بیهوش کردن نگهبان برای دزدی موج تب برفکی در راه است | مانور تمام‌عیار زلزله در مشهد برگزار می‌شود + فیلم افزایش آگاهی، مؤثرتر از افزایش سکه در مهریه | میزگرد مهریه شهرآرانیوز با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی برگزار شد کسری ۱۳ هزار معلم در خراسان رضوی رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی: تا ۱۰ روز آینده خبری از باران نیست | زمستان امیدوارکننده‌تر رعایت اصول خودمراقبتی، راهی مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا پیشگیری و مراقبت از زخم پای دیابتی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۴) | پایداری جوی تا پایان هفته در استان افزایش ۲۱ درصدی تخت‌های فعال بیمارستانی تأمین‌اجتماعی خراسان رضوی | عبور از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه دارویی طی شش ماه علت ناترازی روابط کارفرمایان و تأمین اجتماعی چیست؟ بیماران دیابتی می‌توانند در حد اعتدال از قند و شیرینی استفاده کنند طبق قانون تأمین‌اجتماعی، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی می‌توانند از مزایای بیمه دو کارگاه استفاده کنند معاون فرهنگی استاندار خراسان رضوی: تضمین اجرای بموقع طرح‌های مدرسه‌سازی در گرو همکاری و تعامل مستمر با نمایندگان مجلس است
سرخط خبرها

دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه

  • کد خبر: ۹۷۳۸۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳
دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه
لخلاخ از کلمه عربی «لخلخه» به معنای بوی خوش گرفته شده است. منشأ این غذا سواحل عربی خلیج فارس بوده و در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی‌هایی مانند هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز،دمی لخلاخ غذایی جنوبی است و از کلمه عربی لخلخه به معنی بوی خوش گرفته شده است. اگر تاکنون غذا‌هایی مانند قلیه‌ماهی، هواری میگو و خوراک ماهی حسون را خورده باشید، می‌دانید که درباره یک غذای خوشمزه جنوبی دیگر صحبت می‌کنیم که حتما به یک بار امتحان کردن می‌ارزد. دمی لخلاخ را با ماهی‌های دیگری مانند هامور، سرخو، زبیدی و سنگسر یا هر ماهی‌ای که گوشت سفت داشته‌باشد هم می‌توان درست کرد.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه:۷۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ:

برنج: ۳ پیمانه
فیله ماهی شیر: ۵۰۰ گرم
شیره تمبر هندی: یک پیمانه
سبزی پلویی: یک و نیم پیمانه
پیاز: ۵ عدد
سیر: ۴ حبه
فلفل قرمز و سیاه نمک و زردچوبه: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

روش تهیه دمی لخلاخ:

مقداری روغن درون تابه بریزید و ماهی‌های مزه‌دارشده را قدری سرخ کنید.

درون ظرف دیگری مقداری روغن بریزید و پیاز‌ها را خلالی کنید و تفت بدهید تا طلایی‌رنگ شوند. نیمی از پیازداغ را برای تزیین غذا بردارید.

به پیازداغ باقی‌مانده، سیر‌های له‌شده، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید.

سبزی پلویی (گشنیز، شوید و مقداری شنبلیله) را به پیازداغ اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت بدهید. سپس شیره تمبرهندی و ۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید.

آب که جوش آمد، برنج‌ها را داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید. آب برنج که کامل کشیده شد، ماهی‌های سرخ‌شده را روی برنج بچینید و در ظرف را با دم‌کنی بپوشانید.

پس از ۳۰ دقیقه که برنج دم کشید، ماهی‌ها را بردارید و برنج را در ظرف مناسبی بکشید. فیله‌های ماهی را روی آن بچینید و با پیازداغ تزیین کنید. سپس مقداری پودر لیموعمانی و فلفل سیاه روی آن بپاشید.

*مقدار شنبلیله در سبزی پلویی باید خیلی کم و حدود یک قاشق غذاخوری باشد.
*دمی لخلاخ را به صورت آب‌کش نیز تهیه می‌کنند. کافی است سبزیجات را جداگانه تفت دهید و ماهی‌های سرخ‌شده را به آن‌ها اضافه کنید. سپس آن‌ها را لابه‌لای پلو بریزید و دم کنید.
*برنج را قبل از استفاده، ۳ ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.
*برای مزه‌دار کردن ماهی، از مقداری نمک، فلفل، آب لیموترش و پودر لیموعمانی استفاده کنید.

طرز تهیه پلو خوش‌عطر جنوبی | دمی لخلاخ

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->