مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه

  • کد خبر: ۹۷۳۸۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳
دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه
لخلاخ از کلمه عربی «لخلخه» به معنای بوی خوش گرفته شده است. منشأ این غذا سواحل عربی خلیج فارس بوده و در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی‌هایی مانند هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز،دمی لخلاخ غذایی جنوبی است و از کلمه عربی لخلخه به معنی بوی خوش گرفته شده است. اگر تاکنون غذا‌هایی مانند قلیه‌ماهی، هواری میگو و خوراک ماهی حسون را خورده باشید، می‌دانید که درباره یک غذای خوشمزه جنوبی دیگر صحبت می‌کنیم که حتما به یک بار امتحان کردن می‌ارزد. دمی لخلاخ را با ماهی‌های دیگری مانند هامور، سرخو، زبیدی و سنگسر یا هر ماهی‌ای که گوشت سفت داشته‌باشد هم می‌توان درست کرد.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه:۷۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ:

برنج: ۳ پیمانه
فیله ماهی شیر: ۵۰۰ گرم
شیره تمبر هندی: یک پیمانه
سبزی پلویی: یک و نیم پیمانه
پیاز: ۵ عدد
سیر: ۴ حبه
فلفل قرمز و سیاه نمک و زردچوبه: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

روش تهیه دمی لخلاخ:

مقداری روغن درون تابه بریزید و ماهی‌های مزه‌دارشده را قدری سرخ کنید.

درون ظرف دیگری مقداری روغن بریزید و پیاز‌ها را خلالی کنید و تفت بدهید تا طلایی‌رنگ شوند. نیمی از پیازداغ را برای تزیین غذا بردارید.

به پیازداغ باقی‌مانده، سیر‌های له‌شده، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید.

سبزی پلویی (گشنیز، شوید و مقداری شنبلیله) را به پیازداغ اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت بدهید. سپس شیره تمبرهندی و ۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید.

آب که جوش آمد، برنج‌ها را داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید. آب برنج که کامل کشیده شد، ماهی‌های سرخ‌شده را روی برنج بچینید و در ظرف را با دم‌کنی بپوشانید.

پس از ۳۰ دقیقه که برنج دم کشید، ماهی‌ها را بردارید و برنج را در ظرف مناسبی بکشید. فیله‌های ماهی را روی آن بچینید و با پیازداغ تزیین کنید. سپس مقداری پودر لیموعمانی و فلفل سیاه روی آن بپاشید.

*مقدار شنبلیله در سبزی پلویی باید خیلی کم و حدود یک قاشق غذاخوری باشد.
*دمی لخلاخ را به صورت آب‌کش نیز تهیه می‌کنند. کافی است سبزیجات را جداگانه تفت دهید و ماهی‌های سرخ‌شده را به آن‌ها اضافه کنید. سپس آن‌ها را لابه‌لای پلو بریزید و دم کنید.
*برنج را قبل از استفاده، ۳ ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.
*برای مزه‌دار کردن ماهی، از مقداری نمک، فلفل، آب لیموترش و پودر لیموعمانی استفاده کنید.

طرز تهیه پلو خوش‌عطر جنوبی | دمی لخلاخ

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->