مقدم | شهرآرانیوز؛ سمبوسه جزو پیشغذاها یا فینگرفودهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت جنوبی دارد. بسیار ساده و راحت هم پخته میشود. این غذا را میتوان با مایههای مختلفی آماده کرد مانند سیبزمینی، گوشت و اسفناج. همچنین از هرنوع نان نازک یا خمیر میتوان برای پیچیدن آن استفاده کرد. تندبودن سمبوسه و صرف آن با سس تند، از ویژگیهای این پیشغذای جنوبی است.
مناسب برای:
۶ نفر
زمان تهیه:
۶۰ دقیقه
نان لواش برشخورده: ۱۲ تکه
سیبزمینی درشت: سه عدد
جعفری خردشده: نصفپیمانه
کره: ۵۰ گرم
سیر: سه حبه
فلفل قرمز: ۱.۸ قاشق چایخوری
تخم گشنیز نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
زیره سبز: ۱.۸ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
سیبزمینیها را بپزید و پوره کنید. برای این کار میتوانید از پورهساز، رنده یا گوشتکوب استفاده کنید. جعفری خردشده، سیر لهشده و کره را همراه نمک و ادویهها به پوره اضافه کنید. نان لواش را از درازا به شکل مستطیل برش بزنید. اگر نان خشک شده است، قبل از برشزدن، کمی آب روی آن اسپری کنید. یک تکه نان را بردارید و روی سطح کار بگذارید. با قاشق مقداری از مایه سمبوسه را در گوشه پایین نان قرار دهید و آن را به شکل سهگوش با زاویه ۹۰ درجه بپیچید تا سمبوسهای ظریف و محکم داشتهباشید.
روغن را در ظرفی گود بریزید تا سمبوسهها هنگام سرخشدن بهخوبی در روغن غوطهور شوند. روغن که داغ شد، کمی زردچوبه درون روغن بریزید. سمبوسهها را یکییکی داخل روغن بگذارید و تا زمانی که بهخوبی طلایی نشدهاند، به سرخکردن ادامه بدهید. سمبوسهها را پس از سرخشدن روی دستمال بچینید و روغن اضافیشان را بگیرید. سپس با سس کچاب تند سرو کنید.
سمبوسه را درون فر هم میتوانید درست کنید. با این روش، میزان تردی آن کمتر خواهد شد. به جای سرخکردن سمبوسهها باید آنها را درون سینی فر بچینید و ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. قبل از قراردادن سمبوسهها داخل فر، روی نانها کمی روغن بمالید. پس از ۱۰ دقیقه، اگر یک روی سمبوسهها طلایی شده بود، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شود.
* برای درستکردن سمبوسه سیبزمینی با پنیر، داخل مایه ترکیبی و روی نانها میتوانید مقداری پنیر پیتزا بریزید.
برای درستکردن نان سمبوسه، در روشی دیگر، میتوانید ابتدا نان را به شکل قیف درآورید، سپس داخل آن را با مایه سمبوسه پر کنید.