مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حمایت از صادرات شرط تحقق شعار سال

  • کد خبر: ۱۰۲۲۷۰
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱
حمایت از صادرات شرط تحقق شعار سال
کاظم شیردل - رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی

امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نام‌گذاری شده، رو به پایان است و زمانی رسیده که باید هرکدام از بخش‌های اقتصادی کارنامه‌اش را درباره تحقق این مهم بررسی کند. از این رو اکنون باید به پرسش‌هایی پاسخ دهیم مانند اینکه چقدر از تولید پشتیبانی و مانع‌زدایی کردیم یا چقدر برای رونق اشتغال گام برداشتیم.

در حوزه حمایت از تولید و رفع مانع‌زدایی از آن از ابتدای سال تاکنون بحث‌های زیادی مطرح شده که در سال‌های پیش نیز جسته و گریخته بخشی از آن‌ها مانند تسهیلات بانکی، اصلاح نظام مالیاتی و مسئله تأمین‌اجتماعی مطرح بوده است، اما در این میان یکی از بخش‌هایی که در حوزه رونق تولید و اشتغال‌زایی تأثیر زیادی دارد، صادرات است که باید بیشتر در راستای تحقق شعار سال به آن توجه شود. درواقع وقتی امروزه به اقتصاد کشور‌های موفق نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که دو بخش تولید و صادرات در آن‌ها بخش‌های تفکیک‌ناپذیری هستند که موفقیت هرکدام در گرو موفقیت دیگری است. به‌عبارتی سال‌هاست اقتصاد‌های موفق به این نتیجه رسیده‌اند که تا وقتی تولید بر محور صادرات نچرخد، رشد اقتصادی پایدار میسر نخواهد بود.

براین اساس اگر ما هم می‌خواهیم ایران در حوزه تولید و اشتغال موفق شود و بتواند در سال‌های آینده رشد اقتصادی موفقی داشته باشد، اولین اقدام برای تحقق این هدف حمایت از صادرات و مانع‌زدایی از صدور کالا‌های ایرانی است. تجربه نشان داده حتی در زمان‌هایی که رونق اقتصادی در کشور حاکم است، به‌دلیل ظرفیت محدودی که بازار‌های داخلی دارند، بخشی از تولیدات توان جذب بازار داخلی را ندارند و این مسئله بر فعالیت کارخانه‌ها با همه ظرفیت تأثیر می‌گذارد.

از این رو هرچقدر بتوانیم بازار‌های هدف صادراتی خود را گسترش دهیم، این امکان را فراهم می‌آوریم که کارخانه‌ها با ظرفیت بیشتری به فعالیتشان ادامه دهند. این مسئله خود را به‌صورت رشد تقاضا و افزایش نیروی انسانی نشان خواهد داد.

خوشبختانه اگر بخواهیم عملکرد امسال را بررسی کنیم، از زمان روی‌کارآمدن دولت سیزدهم اقدام‌های خوبی برای افزایش بازار‌های صادراتی ایران و خراسان‌رضوی با تحرک‌های دیپلماسی دولت انجام شده است و این مسئله اکنون خود را به‌صورت رشد آمار‌های صادراتی نشان می‌دهد. همچنین در چندماه گذشته تحرک سفارتخانه‌های ایران برای حمایت از صادرات نیز افزایش یافته است.

درمجموع انتظار می‌رود در شش ماه سال جدید شاهد رشد صادرات غیرنفتی ایران باشیم. با این حال تداوم رشد صادرات فقط منوط به این مسئله نیست و نیازمند اهتمام بخش صنعت به تولید صادرات‌محور و عرضه کالا‌های رقابتی در بازار‌های جهانی نیز هست. به افزایش کیفیت تولید به‌عنوان شاخصی اثرگذار برای بهبود جایگاه کالا‌های ایرانی باید توجه بیشتری شود. اگر چنین مسئله‌ای محقق شود، امکان دستیابی پایدار به بازار‌های جهانی مسیر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->