درخواست ایران از ترکمنستان برای مدیریت برداشت آب از سد دوستی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در پی کاهش محسوس دما در برخی استان‌ها (۱۲ مهر ۱۴۰۴) سهم خراسان رضوی از ۷۰۰ هزار نوآموز پیش دبستانی کشور، بیش از ۶۰ هزار نفر است | حضور بیشتر از ۱۰۰ هزار کودک واجد شرایط در استان ۳۸۵ دستگاه ماینر قاچاق از انبار یک کارخانه تولید لوازم خانگی کشف شد (۱۲ مهر ۱۴۰۴) معاون قضایی رئیس‌کل و رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان خراسان رضوی: در قانون تسهیل، تناسب بین کارآموز و ظرفیت دادگستری رعایت نشده است رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس: امروز فضای سه قوه و جامعه برای پذیرش اصلاحات در حوزه نهاد وکالت آماده است رئیس شورای عالی استانها: مشکل توقف قطار‌ها در ایستگاه راه آهن نیشابور رفع شد ۱۱ درصد معلولان خراسان رضوی دچار اختلالات بینایی هستند افراد سالم هر چند سال یک‌بار چکاپ قلب انجام دهند؟ معاون وزیر آموزش و پرورش: برخورد جدی و سیستماتیک با تخلفات شهریه مدارس غیردولتی در سراسر کشور | ۲۲ مدرسه متخلف تعطیل شدند معاینه منظم و کنترل قند خون، کلید پیشگیری از آسیب‌های چشمی در بیماران دیابتی آخرین اخبار از سقوط بالگرد امدادی در اشترانکوه (۱۲ مهر ۱۴۰۴) | علت سقوط همچنان در دست بررسی تکذیب شایعه لغو پرواز ایرلاین‌های خارجی به ایران پس‌از اسنپ‌بک استاندار خراسان رضوی: رأفت اسلامی باید سرلوحه پلیس استان باشد تزریق بیش از ۴۴ میلیارد تومان به کمپ‌های مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی رئیس پلیس فتای خراسان رضوی: ۷۰ درصد جرائم سایبری این استان مرتبط با جرائم حوزه مالی و کلاهبرداری‌ است + فیلم استانداردسازی خدمات ایمنی و امدادونجات در سراسر خراسان رضوی ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع همچنان ادامه دارد | کاهش تراکم کلاس‌های درس در سال ۱۴۰۴ کمیته راهبردی آتش‌نشانی برای نخستین‌بار در کشور، در خراسان رضوی تشکیل می‌شود استاندار خراسان رضوی: پیشگیری و آموزش، کلید کاهش حوادث شهری است | ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در آتش‌نشانی + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۲ مهرماه ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز دوشنبه وزیر آموزش و پرورش: پوشش آموزشی نوآموزان با همکاری مجلس بیشتر می‌شود اهدای اعضای کودک ۹ ساله مرگ مغزی مشهدی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید (۱۲ مهر ۱۴۰۴) درباره عملکرد مراکز خیریه مشهد | بیراهه خیریه ها افزایش آمار اهدای عضو در بیمارستان ولایت مشهد هشدار افزایش تست‌های مثبت کرونا در خراسان رضوی | پاییز و جولان بیماری‌های تنفسی دستگیری زنی که به دستور شوهر زندانی‌اش دزدی می‌کرد طرح همیاران طبیعت خراسان رضوی در سراسر کشور اجرا می‌شود + جزئیات و اهداف طرح
سرخط خبرها

توصیه‌های پزشکی و نکات تغذیه‌ای ویژه شب‌های قدر

  • کد خبر: ۱۰۵۵۰۱
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۳
توصیه‌های پزشکی و نکات تغذیه‌ای ویژه شب‌های قدر
برای شب‌های قدر و شب زنده داری توصیه‌های پزشکی مهمی وجود دارد. برای مثال توصیه شده که در این شب‌ها زولبیا بامیه و نوشیدنی‌های شیرین مصرف نکنید.

به گزارش شهرآرانیوز، شب قدر از شب‌های ماه مبارک رمضان است که به واسطه نزول کتاب آسمانی قرآن بر قلب پیامبر این شب بسیار ارزشمند بوده و اهمیت آن بین مسلمانان جهان بسیار بالاست، به همین دلیل مسلمانان این شب‌ها را تا صبح بیدار مانده و به پرستش و راز و نیاز با پروردگار می‌گذرانند.

مصرف برخی مواد غذایی در شب‌های قدر و بین افطار تا سحر سبب می‌شود نتوانید بهتر از برکات این شب‌ها بهره ببرید، به همین جهت در این بخش از بهداشت و سلامت نکات تغذیه‌ای که باید در شب‌های قدر رعایت نمایید را آورده ایم:

زولبیا و بامیه مصرف نکنید

در شب‌های قدر توصیه می‌شود، بین افطار تا سحر بیش از حد زولبیا و بامیه مصرف نکنید، زیرا مصرف زولبیا و بامیه سبب افزایش قند خون شده و در زمان شب زنده داری موجب گرسنگی فرد می‌شود. افراد علاقه‌مند به مصرف شیرینی‌های پرکالری فقط می‌توانند یک عدد بامیه کوچک آن هم حین افطار میل کنند.

نوشیدنی شیرین مصرف نکنید

در شب‌های قدر و در طول شب زنده داری از مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های خیلی شیرین حتی از نوع خانگی که سبب افزایش قند،  فشار خون و احتمال بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب می‌شوند، خودداری نمایید.

به جای مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه گازدار،  ماءالشعیر، آب میوه صنعتی و شربت، مایعاتی مانند آب، دوغ، عرقیات سنتی و شربت‌های خانگی بسیار کم شیرین بنوشید.

غذای سبک میل کنید

شب‌های قدر برای شب زنده داری و شرکت در مراسم احیا بهتر است غذای سبک میل کنید و با معده سبک در این مراسم حاضر شوید.

در مصرف شیر و خرما زیاده روی نکنید

شیر بطور طبیعی دارای قند است و خرما نیز قند بالایی دارد و بنابراین مصرف بیش از دو الی سه عدد خرما با شیر بین افطار تا سحری توصیه نمی‌شود.

در مصرف مواد قندی و شیرین زیاده روی نکنید

در شب‌های قدر در مصرف مواد قندی و شیرین مانند حلوا،  شله زرد خیلی شیرین و. در افطار زیاده روی نکنید، زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قندخون به داخل سلول‌ها و درنتیجه افت قندخون موجب گرسنگی زودرس می‌شود

از خوردن غذا‌های چرب و شور خودداری کنید

خوردن غذا‌های چرب و شور، انواع تنقلات شور، کنسروها، شورها،  سوسیس، کالباس و سایر فست فود‌ها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می‌شود.

مصرف نمک را محدود کنید

مصرف نمک زیاد باعث می‌شود بدن آب بیشتری نیاز داشته باشد و بیشتر تشنه شوید پس مصرف نمک را به ویژه در ایام روزه داری محدود کنید و به جای نمک، از سبزی‌های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده نمایید.

از نوشیدن چای زیاد صرف نظر کنید

در شب‌های قدر برخی افراد برای اینکه کمتر دچار خواب آلودگی شوند، چای و قهوه‌ می‌نوشند. چای پررنگ مدر (ادرارآور) است و موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری می‌شود.

تنقلات نخورید

برخی افراد در شب‌های قدر تنقلات زیادی مصرف می‌کنند، این افراد باید توجه کنند، مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر به دلیل دیر هضم بودن سبب می‌شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

میوه بخورید

در شب قدر بهتر است در زمان بین افطار تا سحر برای جلوگیری از تشنگی در طول روز میوه‌های سرشار از آب (کاهو، خیار،  هندوانه،  خربزه،  طالبی و مرکبات و..) و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می‌کنند مثل کاهو،  خیار و گوجه فرنگی بخورید و از مصرف بیش از حد آب به خصوص در زمان سحری اجتناب کنید.

توصیه‌های کلی تغذیه ماه رمضان

در ماه رمضان از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده شود.

در سحر‌های ماه رمضان از مصرف غذا‌های پروتئینی مثل انواع کباب، ماهی و غذا‌های خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس،  کله پاچه و همچنین غذا‌های ادویه دارخودداری کنید.

برای شروع افطار یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل مناسب است و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.

بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.

در وعده شام می‌توانید از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراک‌های مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کنید.

برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات توصیه می‌شود.

در وعده شام از مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه‌های صنعتی و انواع شربت‌ها خودداری کنید.

از گروه شیر و لبنیات طبیعی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنید.

به جای تنقلات مضر در ماه رمضان به مقدار مناسب آجیل مصرف کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->