افزایش نرخ سرویس مدارس مشهد در حد میانگین نرخ تورم است | امسال در زمینه تأمین خودرو چالشی نخواهیم داشت + فیلم درخشش خراسان رضوی در جشنواره تعاونی‌های برتر کشور مشهدالرضا؛ غرق شادی و سرور میلاد رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) بهره‌گیری از پساب در آبیاری فضای سبز مشهد با مشارکت بخش خصوصی توسعه زیرساخت‌های اقامتی مشهد طی افتتاحیه‌های هفته دولت شهروند خبرنگار | چالش‌های پارک حاشیه‌ای در خیابان فرهاد مشهد+ پاسخ کیفیت هوای مشهد همچنان در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: قرارگاه ساماندهی ساخت‌وساز شهری تشکیل شود تخریب دامنه شمالی و نوک قله اژدرکوه | جاده شمالی تیر آخر را به قلب اژدها زد! کارگر پاکدست فرودگاه مشهد کیف پول یک میلیاردی را به صاحبش بازگرداند +عکس گره کوهستان پارک شادی کورتر شد | با وجود آمادگی مدیریت شهری مشهد زمین پارک به سازمان دیگری واگذار شد شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد در کشور، رتبه‌ اول و در غرب آسیا، رتبه‌ سوم هوشمندسازی را دارد «کینیاز دابیژا»، سرکنسول روسیه تزاری در مشهد متهم ردیف‌اول واقعه به توپ‌بستن حرم رضوی اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا پایان شهریورماه پاسخ گویی تلفنی مدیرعامل تاکسی‌رانی مشهد | چند کورس پاسخگویی برای سرویس مدارس گذر از بحران آبی با هم‌افزایی شهرداری مشهد و شرکت آب و فاضلاب علت اختلال در خط یک مترو مشهد چه بود؟ (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت شهروندان، زمینه‌ساز توسعه شهر انتخاب «رئیس» و «نایب‌رئیس» کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد برای سال پنجم
سرخط خبرها

انقلاب چهارم فناوری و متاورس شهری

  • کد خبر: ۱۱۱۴۵۹
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۴
انقلاب چهارم فناوری و متاورس شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

انسان معاصر شهر‌ها را به عنوان مهم‌ترین بستر سکونت خود خلق کرده است. بر همین اساس تغییروتحولاتی که بر منظر شهر‌ها اثرگذار است، قدرت دارد که زندگی گروه زیادی از افراد را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از مسائل بسیار مهم زندگی شهرنشینی، تأثیرپذیری گسترده از روند پیشرفت و توسعه روزافزون فناوری هاست.

در این راستا، موضوع انقلاب چهارم تکنولوژیک محل توجه قرار می‌گیرد؛ تحول گسترده‌ای که تمام ساختار‌های شهر و شهرنشینی جهانی را درنوردیده و تحت تأثیر قرار داده است.

«شهر‌های کریپتویی» و «شهر‌های متاورسی» دو پدیده فناوری الهام گرفته از این انقلاب هستند که توجه مدیریت شهری در عرصه جهان پیشرفته امروز را به خود جلب کرده و حتی در این مسیر، اقدامات عملیاتی نیز آغاز شده است. به بیانی ساده، متاورس (فراجهان) دنیای دیجیتال مدرن یا فرضیه‌ای جدید از نسل بعدی اینترنت است که به زودی بخش بزرگی از جهان را فرامی گیرد.

از متاورس به عنوان رسانه‌ای جدید یاد می‌شود که با بهره گیری از ابزار‌های واسط، امکان حضور افراد در جهان مجازی سه بعدی را فراهم می‌کند. باتوجه به امکانات بی همتایی که این فناوری دراختیار بشر قرار می‌دهد، می‌توان پیش بینی کرد که ظهور این رسانه سبب بروز تحولات عمیق و شگرفی در تمام مناسبات انسانی شود.

ازآنجاکه متاورس به دنبال بازسازی جهان است، یکی از جنبه‌هایی که به نظر می‌رسد تحت تأثیر ظهور آن متحول شود، «منظر شهری» است که ماحصل تعامل ادراکی انسان و شهر دانسته می‌شود. هرچند در زندگی کنونی انسان به وسیله گوشی‌های هوشمند یا سیستم‌ها به اینترنت وصل می‌شود و تمام ارتباطات خود را از این طریق انجام می‌دهد، کاربران بعد از انقلاب فناوری متاورس، دیگر محدود به یک صفحه نمایش نیستند، بلکه همه ذهن آن‌ها درگیر زندگی در دنیای جدید است.

دنیایی که بسیاری از محدودیت‌ها را زیر پا می‌گذارد و ممکن است مفهوم زمان و مکان را برای شهروندان تغییر دهد. بی شک این رسانه حاصل انقلاب چهارم فناوری، منظر و مدیریت شهری را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد؛ بنابراین باتوجه به اینکه سرعت فراگیری فناوری‌های روز بسیار زیاد است، مدیریت شهری در کشور ما به خصوص در کلان شهر‌ها باید برای مواجهه و بهره مندی از نسل بعدی اینترنت (متاورس) که امکان بهره مندی از هدست‌های واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و پوشیدنی‌های هوشمند و به صورت برخط را فراهم می‌آورد، اقدامات موثر و آینده پژوهانه انجام دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->