شمقدری: تاکنون ۸۲۰ هزار مهاجر افغانستانی از طریق مرز دوغارون خارج شده‌اند یک مقام سازمان ملل: بسیاری از مهاجران افغانستانی جایی برای بازگشت ندارند طالبان به طرح اسرائیل برای اشغال کامل غزه واکنش نشان داد ۵ روز مانده به اربعین حسینی | زائرین افغانستانی همچنان منتظر صدور ویزا قیمت امروز افغانی به دینار عراق (شنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تمجدید روحانی اهل‌سنت افغانستان از موشک خیبر + فیلم پرچم افغانستان زیر گنبد نجف | روایتی از روح‌الله صالحی، زائر افغانستانی‌تبار مقیم ایران قیمت امروز دینار عراق به افغانی (پنجشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) سفارت ایران در کابل شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای زائران افغانستانی اربعین را برداشت مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری می‌توانند برای پیاده‌روی اربعین به عراق بروند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم فیلم | تب والیبال در ولایت میدان وردک افغانستان شرایط ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تهران اعلام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز افغانی به دینار عراق (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مشکلات زائران افغانستانی اربعین برای سفر به ایران و رسیدن به عراق استقبال طالبان از راه‌اندازی دفتر «توسعه پایدار» سازمان ملل در آسیای مرکزی آمریکا اجازه سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد را نداد قیمت امروز افغانی افغانستان (سه‌شنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴) بقائی: تصمیم‌گیری درباره به رسمیت شناختن طالبان براساس «منافع ملی» خواهد بود
سرخط خبرها

تاراج آثار باستانی افغانستان توسط سودجویان

  • کد خبر: ۱۱۶۴۵۳
  • ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵
تاراج آثار باستانی افغانستان توسط سودجویان
منابع طالبان اعلام کردند که در برخی مناطق افغانستان از جمله ولایت بغلان، حفاری غیرمجاز آثار باستانی ارزشمند این مناطق ادامه دارد و واحدی برات حفاظت از میراث فرهنگی تشکیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طالبان اعلام کرد که حفاری غیرمجاز آثار باستانی در برخی مناطق افغانستان جریان دارد.

در این راستا، «مولوی مصطفی هاشمی» رئیس اطلاعات و فرهنگ بغلان گفت: در زمان حکومت گذشته و اوایل حکومت فعلی، در برخی مناطق تاریخی و باستانی بغلان، حفاری غیرقانونی صورت گرفته‌ است.

این مقام طالبان افزود: بسیاری از حفارهای انجام شده در این مناطق توسط فرماندهان نظامی محلی صورت گرفته است.

هاشمی توضیح داد: در دولت گذشته منطقه باستانی «چم‌کلا» شهرستان بغلان مرکزی که در کنترل پلیس محلی بوده از سوی این افراد مورد تهاجم قرار گرفته و حفاری غیرقانونی در این منطقه صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: به دنبال قدرت گرفتن دولت جدید نیز حفارهای در این منطقه انجام شده است.

رئیس اطلاعات و فرهنگ بغلان اما گفت: در دولت جدید یک واحد ویژه برای حفاظت از مناطق باستانی تشکیل شده و وظیفه این ارگان جدید حفاظت از آثار باستانی ارزشمند افغانستان است.

آثار باستانی بغلان متعلق به دوران کوشانی و ساسانی است که دارای ارزش تاریخی بسیاری زیادی برای افغانستان است.

طالبان: از آثار تاریخی در افغانستان محافظت می‌کنیم

پیش از این نیز طالبان انتقال آثار باستانی به خارج از افغانستان را ممنوع کرده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که اگر دلار یا اثرهای باستانی را از نزد کسی هنگام سفر به دست بیاید، ضبط و با وی برخورد قانونی می‌شود.

سخنگوی طالبان همچینن گفته است که آثار تاریخی افغانستان نمایانگر هویت و فرهنگ ما است و طالبان در راستای حفظ آثار تاریخی، نمایش دادن این آثار به جهانیان و بازسازی محلات تخریب شده‌ تاریخی تلاش خواهند کرد.

سخنگوی طالبان نشست از موسسات بین‌المللی خواسته است که در راستای حفاظت از میراث‌های فرهنگی، با این گروه همکاری کنند.

رسانه های افغانستان همچنین گزارش دادند که حفارهای غیرمجاز علاوه بر بغلان در سایر مناطق این کشور از جمله بامیان نیز جریان دارد و دولت جدید باید اقدام جدی برای محافظت از آثار باستانی انجام دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->