دست‌انداز سامان دهی دست فروش‌های جاده‌ای در جاده بهشت رضا (ع) آماده باش مناطق ۱۳ گانه شهرداری مشهد در پی هشدار نارنجی هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو ون در محور فریمان به تربت‌جام ۹ مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) تیمار ۴۰۰ درخت کهنسال در مشهد تقویت خطوط عبوری و مقصد حرم تا ۴۰۰ دستگاه برای ایام نوروز ۱۴۰۴ و شب‌های قدر | سرویس‌دهی رایگان اتوبوس در شب‌های قدر و سال تحویل ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) توزیع رایگان درختان مثمر و غیرمثمر برای شهروندان مشهدی | قائم‌مقام ستاد استقبال از بهار شهرداری مشهد: مبلمان شهری مشهد زیباسازی می‌شود آماده‌سازی ایوان سلام در پایانه مسافربری مشهد برای نوروز ۱۴۰۴ اقدامات معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۴ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر از شهردار مشهدمقدس در همایش بزرگ ورزش استان شهردار مشهد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از قهرمانان در دستورکار است + فیلم گرامیداشت ۱۵ هزار شهید خراسان رضوی با اهدای خون به نیابت از آنان خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست تقدیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از شهرداری مشهد برای پیشبرد اهداف ملی آماده‌سازی ناوگان اتوبوسرانی مشهد برای استقبال از بهار ۱۴۰۴ مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد: نیازمند ایجاد مرکز داده‌های زیارت در رصدخانه شهری مشهد هستیم رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد مقدس: آثار جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ آماده می‌شوند
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون اقتصاد، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان: درآمدزایی شهرداری‌ها منوط به ظرفیت‌های اقتصادی شهر‌ها است

  • کد خبر: ۱۱۸۷۵۹
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷
رئیس کمیسیون اقتصاد، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان: درآمدزایی شهرداری‌ها منوط به ظرفیت‌های اقتصادی شهر‌ها است
رئیس کمیسیون اقتصاد، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اهمیت جایگاه حقوقی شورا‌های اسلامی و شهرداری‌ها در اداره شهرها، بیان می‌کند: مجموعه حقوقی شهرداری در ارتباط با ساختار‌های حقوقی و قوانین بالادستی کشور نقش مهمی دارد و نظر آن در تایید مصوبات و آیین‌نامه‌ها نیز تاثیرگذار است.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس حاج رسولی ها در نخستین نشست هم‌اندیشی روسای کمیسیون‌های حقوقی شورا‌های اسلامی مراکز استان ها با بیان این مطلب گفت: از طرف دیگر ۳۷۰ نوع خدماتی که روزانه توسط شهرداری انجام می‌شود هریک مسائل خاص حقوقی خود را دارد که جایگاه حقوقی شهرداری را پررنگ می‌کند.
او توضیح می‌دهد: شورا‌ها باید برای اداره شهر و خدمات شهری تصمیم بگیرند. به همین دلیل باید اختیارات کامل داشته باشند و این اختیارات نباید محدود باشد. با این حال مسئولان دولتی آن‌طور که باید به وظایف و اختیارات شورا‌ها واقف نیستند.

حاج‌رسولی‌ها بیان می‌کند: گرچه در بطن قانون اساسی به این موضوع اشاره شده، اما در قانون اساسی که سال ۷۸ ایجاد شد قانون مربوط به شورا‌ها لحاظ نشد. آن زمان کار شورا‌ها را مجلس شورای اسلامی کشور انجام می‌داد و اکنون که شورا‌های اسلامی شهر‌ها فعالیت دارند به واسطه روال گذشته آنطور که باید به شرح وظایفشان پرداخته نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصاد، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان، کسب درآمد‌های پایدار را یکی از وظایف شورا‌ها می‌داند و اظهار می‌کند: در بحث درآمد‌های پایدار شورا‌ها می‌توانند راهکار‌های لازم را ارائه دهند، اما از آنجایی که با محدودیت روبه‌رو هستند به این موضوع نیز توجه نمی‌شود.

او بر استفاده از تمام ظرفیت‌های اقتصادی شهر‌ها تاکید می‌کند و می‌گوید: در هر شهری ظرفیت‌های اقتصادی وجود دارد، اما به دلیل آنکه شورا‌ها کار خود را دیر شروع کرده‌اند هنوز فضای حقوقی استفاده از این ظرفیت‌ها فراهم نشده است.

حاج‌رسولی‌ها ادامه می‌دهد: بر این اساس ضرورت دارد مجلس شورای اسلامی بعضی از اختیارات در زمینه درآمد و خدمات را به شورا‌های اسلامی شهر‌ها بدهد تا اینگونه در کنار کسب درآمد، مدیریت شهری موفق نیز تحقق یابد.

او می‌افزاید: برای رسیدن به این هدف ابتدا باید شرح وظایف شورا برای نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی و شورای نگهبان تبیین شود. اگر اختیارات به شورا داده شود و شورا‌ها نیز درآمد‌های حاصل از مالیات و عوارض را در شهر‌ها هزینه کنند مردم نیز این خدمات را مشاهده می‌کنند و در نتیجه رضایتمندی آن‌ها کسب می‌شود و شهر‌ها نیز توسعه می‌یابد.

حاج‌رسولی‌ها یادآور می‌شود: اگر اعضای کمیسیون‌های حقوقی، اقتصادی و گردشگری با یکدیگر در ارتباط باشند ظرفیت اقتصاد گردشگری شهر‌ها نیز افزایش خواهد یافت. برگزاری گردهمایی‌ها و جلسات هم‌اندیشی می‌تواند به این موضوع کمک کند و اگر تهدیدی وجود دارد با همفکری اعضا رفع و اگر فرصتی وجود دارد به عمل تبدیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->