مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩
سرخط خبرها

ماجرای وجود حشرات موذی در آثار موزه هنرهای معاصر چیست؟ + فیلم

  • کد خبر: ۱۲۱۳۳۸
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۰
ماجرای وجود حشرات موذی در آثار موزه هنرهای معاصر چیست؟ + فیلم
یک کارشناس آثار هنری با اشاره به جولان حشرات موذی در یکی از آثار موجود در موزه هنرهای معاصر تهران، علت ایجاد آن را مربوط به دوره سکوت و مرمت و بازسازی موزه و ورود ابزارآلات تأسیسات و جابه‌جایی آثار موزه دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، انتشار ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر جولان حشرات موذی بر روی یکی از آثار به نمایش درآمده در موزه هنر‌های معاصر در حالی است که رئیس موزه هنر‌های معاصر تهران ضمن ابراز تأسف از بروز چنین اتفاقی، خبر از پیگیری در این زمینه داد.

نمایشگاه جدید موزه هنر‌های معاصر تهران با عنوان «مینیمالیسم و کانسپچوال آرت» که به واسطه نمایش آثاری که پس از دهه‌ها دوباره به نمایش گذاشته شده‌اند، بازخورد‌هایی در سطح بین‌المللی پیدا کرده است، حالا با حاشیه‌ای به نام هجوم حشرات به برخی آثار همراه شده است.

بسیاری از آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه، دهه‌ها در گنجینه چند میلیارد دلاری موزه هنر‌های معاصر تهران که یکی از غنی‌ترین موزه‌های هنری دنیاست، نگهداری شده است.  در این نمایشگاه بیش از ۱۳۰ اثر از ۳۴ هنرمند معاصر غربی به نمایش گذاشته شده است که بسیاری از این آثار از شاهکار‌های بی‌بدیل هنر مینیمالیستی و مفهومی قرن نوزدهم و بیستم در ایالات متحده آمریکا و اروپا است.


به دنبال انتشار این خبر سعید فلاح‌فر، کارشناس آثار هنری با انتشار ویدیویی در فضای مجازی خود، حادث شدن اتفاق موصوف را ناگوار خواند و علت ایجاد آن را مربوط به دوره سکوت و مرمت و بازسازی موزه هنر‌های معاصر و ورود ابرازآلات تأسیسات و جابه‌جایی آثار موزه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه انتشار ویدیویی مبنی بر مشاهده جولان حشرات موذی در یکی از قاب‌های به نمایش درآمده در موزه هنر‌های معاصر باعث ایجاد نگرانی و اعتراض اهالی فرهنگ و هنر شده است، گفت: احتمال می‌رود حشرات دیده شده از کاغذ و پارچه نیز تغذیه کنند.

فلاح‌فر با اشاره به اظهارات رئیس موزه هنر‌های معاصر مبنی بر اینکه آثار موجود هیچگونه آسیبی از حیث وجود این حشرات ندیده‌اند و جای هیچ نگرانی نیست، بیان کرد: چگونگی تکثیر و انتشار این حشرات با بررسی ساده و اظهارت زودهنگام میسر نیست و نیاز به ارزیابی بیشتر و مداقه مقتضی در این باره دارد.

این کارشناس آثار هنری ادامه داد: نکته مهم این است که این حشرات در طول دوره‌های چند ماهه تکثیر شده و انتشار پیدا می‌کنند که در واقع این مطلب دال بر این است که اتفاق روی داده خلق‌الساعه نبوده و برای آسیب‌شناسی دقیق‌تر نیاز به بررسی‌های بیشترتر و دوره زمانی افزون‌تری است.  

مطابق با صحبت‌های وی، احتمالاً پیدایش و تکثیر این حشرات به دوران سکوت و مرمت و بازسازی موزه هنر‌های معاصر برمی‌گردد که به دنبال آن گنجینه‌های موجود در موزه مورد جابه جایی قرار گرفته و ابزار‌های جدیدی جهت مرمت بازسازی نیز وارد مکان موزه شد.

فلاح‌فر با تأکید بر این موضوع که در طول دوره انجام فرآیند مرمت و بازسازی موزه هنر معاصر، فعل قرینه که در حقیقت شامل جابه‌جایی آثار و ورود ابزار جدید به موزه می‌شود به صورت کامل و علمی انجام نگرفته است، بیان کرد: وجود دستگاه‌های تأسیسات شامل بیل و کلنگ و حتی مصالح مورد نیاز و نیز جابه‌جایی آثار مربوطه همگی ایجادکننده زمینه لازم برای ورود حشرات موذی و پیدایش آنان بوده است.

ماجرای وجود حشرات موذی در آثار موزه هنرهای معاصر چیست؟ + فیلم

این کارشناس آثار هنری توضیح داد: در حقیقت دیده شدن یک حشره موذی در مکان این چنینی به منزله اخطار و هشداری در راستا چگونگی نگه‌داری و پایش آثار موجود در موزه است که جهت رفع این مشکل باید الزاماً مطالعات گسترده‌تر با استفاده از ظرفیت دانش روز دنیا و استاندارد‌های موجود در این حوزه با تکیه بر تخصص و تبحر کارشناسان مرتبط انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه آسیب‌دیدگی ناشی از حمله حشرات موذی به آثار نمایشگاهی تنها به جویدگی و خوردگی آنان خلاصه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که ورود هرگونه خدشه به اعتبار و اعتماد عموم جامعه به موزه هنر‌های معاصر، بزرگ‌ترین آسیب تلخی است که یک مکان فرهنگی تاریخی‌ می‌تواند با آن روبه‌رو شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->