جابه‌جایی بیش از ۶۳ هزار نفر از حجاج بیت الله‌الحرام از مرزهای زمینی کشور ۶۰ شهید حملات رژیم صهیونیستی به کشور، در تهران تشییع می‌شوند بازگشت حسینیه معلی با ترکیب تازه‌ای از مداحان و کارشناسان مذهبی قاب کم‌نظیر از فرماندهان میدان در جریان حمله صهیونیست‌ها به ایران + عکس نگارخانه رضوان میزبان نمایشگاه خوشنویسی «گلاب اشک» می‌شود برنامه‌های دهه اول محرم ۱۴۰۴ ویژه زائران غیرایرانی حرم مطهر امام رضا (ع) اهتزاز پرچم ایران و پرچم گنبد حرم امام حسین (ع) در آسمان کشور + فیلم تشییع پیکر شهید احسان ذاکری، پاسدار و خبرنگار، در تهران (۶ تیر ۱۴۰۴) + فیلم سلیمان سلیمانی، دانشمند هسته‌ای در حملۀ صهیونیست‌ها به شهادت رسید آغاز به کار پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» با فرا رسیدن ماه محرم ۱۴۰۴ ممنوعیت برپایی عزاداری محرم در حرم حضرت زینب(س) توسط جولانی آیین سنتی «صلا» در نخستین روز ماه محرم در حرم مطهر رضوی برگزار شد (۶ تیر ۱۴۰۴) چرایی عزاداری برای امام حسین(ع) قبل از سالروز شهادتش نماهنگ چاووش با صدای محمود کریمی+ فیلم ورود آخرین کاروان زائران ایرانی به مدینه (۶ تیر ۱۴۰۴) مراسم شیرخوارگان حسینی در نخستین جمعه محرم برگزار شد (۶ تیر ۱۴۰۴) | تجدید بیعت مادران مشهدی با مکتب سیدالشهدا(ع) برگزاری تشییع پیکر سردار شهید کاظمی و دیگر شهدای جنایات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی در مشهد (۶ تیر ۱۴۰۴) + فیلم و تصاویر اعلام برنامه‌های ویژه ماه محرم برای زائرین ‌غیرایرانی حرم حضرت زینب(س) سیاه‌پوش شد
سرخط خبرها

کبوتران حرم

  • کد خبر: ۱۳۳۷۹۵
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۸
کبوتران حرم
آن روز‌ها در صحن‌های حرم، جایگاه‌های بزرگ تری برای کبوتران درنظر گرفته شده بود و زائران با نیت‌های مختلف برای کبوتران حرم گندم می‌خریدند.

سال‌های پیش اطراف حرم حال وهوای خاصی داشت. مغازه‌های عکاسی، نوارفروشی و سوغاتی فروشی تا بیخ دیوار‌های حرم می‌رسید.

نوارفروشی‌ها یک نوار داشتند با صدای یک پسر نوجوان که شرح حالی از آمدنش به مشهد را برای امام رضا (ع) با سوزی عجیب می‌خواند: «کاشکی من کبوتری تو صحن باصفات بودم/ سایه بون حرم و گلدسته طلات بودم» در روز‌های نوجوانی من این قطعه، انتخابِ بدون بروبرگرد همه نوارفروش‌های اطراف حرم بود.

بعد که به حرم نزدیک می‌شدی، گندم فروش‌ها که گندم‌ها را در پلاستیک فریزر ریخته بودند، خود را به زائران می‌رساندند و از آن‌ها می‌خواستند برای کبوتران حرم، گندم بخرند.

آن روز‌ها در صحن‌های حرم، جایگاه‌های بزرگ تری برای کبوتران درنظر گرفته شده بود و زائران با نیت‌های مختلف برای کبوتران حرم گندم می‌خریدند. تماشای کبوتر‌ها یکی از علایق بچه‌های هم سن وسال من بود. زائران دور جایگاه کبوتر‌ها می‌ایستادند و برایشان دانه می‌ریختند. حال وهوای عجیبی بود. پدر‌ها و مادر‌ها بچه هایشان را بغل می‌کردند تا برای کبوتر‌ها گندم بریزند. اصلا این کبوتر‌ها بخشی از هویت حرم هستند.

اگر پای حرف عکاسان حرم بنشینید، متوجه می‌شوید که عکاسی از این کبوتران، نقش مهمی در میان عکس‌های ثبت شده آن‌ها از حرم در طول سال‌های فعالیتشان داشته است. کبوتر‌های حرم در شعر‌هایی که با مضمون حرم سروده شده است، نیز توجه شاعران را به خود جلب کرده اند.

آن‌ها با استفاده هوشمندانه از این موجودات دوست داشتنی، همیشه بر زیبایی شعرشان افزوده اند. قاسم رفیعا در شعری معروف به لهجه مشهدی سروده است: «دروغ، مُرغ نیست مییون ما باهم/ الان به عنوان مثال تو حرم/ چند روزه که تو نخ کفترایم/ بچه محله امام رضایم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->