مظفری: امیدواریم تا پایان سال از مرز ۴۰۰ مگاوات پروژه فعال عبور کنیم ثبات نرخ طلا در مشهد در نیمه کانال ۱۰ میلیون تومان (۱۳ آبان ۱۴۰۴)‌ بازار مرغ و تخم‌مرغ تحت تأثیر کمبود نهاده‌ها! (۱۳ آبان ۱۴۰۴) آیا پایان عمر نهضت ملی مسکن فرارسیده است؟ | جزئیات ماجرای نامه جنجالی وزیر راه و شهرسازی زنگ خطر کمبود لبنیات و گوشت با شیوع جدی تب‌برفکی در برخی دامداری‌ها به صدا درآمد اولین دوره خودروهای وارداتی در بورس کالا امروز عرضه شد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) | قیمت کشف شده نزدیک به قیمت بازار آخرین وضعیت بازار رمزارز‌های دیجیتال در جهان (۱۳ آبان ماه ۱۴۰۴) | بیت‌کوین عقب‌نشینی کرد اعلام نرخ خوراک و سوخت پترو پالایشی، فلزی و سیمانی از سوی وزارت نفت جزئیات جدیدترین حراج سکه اعلام شد | آغاز واریز وجه از امروز (۱۳ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز دینار عراق، لیر ترکیه و افغانی افغانستان در مشهد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) تکرار رتبه اول خراسان رضوی در بهبود محیط کسب‌وکار قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۳ آبان ماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلا به زیر ۴۰۰۰ دلار سقوط کرد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) | قیمت عجیب کدو در تره‌بار! شرط کاهش قیمت مسکن در سال آینده از نگاه یک کارشناس علت قیمت ۳ برابری برنج در ایران نسبت به کشورهای دیگر چیست؟ بلیت هواپیما ۲۴ درصد گران شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی و خارجی (۱۲ آبان ۱۴۰۴) + جدول اعلام نتایج قرعه‌کشی نهمین دوره فروش محصولات ایران‌خودرو (۱۲ آبان ۱۴۰۴) + لینک نتایج قرعه‌کشی قیمت گل زعفران در تربت‌حیدریه باز هم رشد کرد | تقاضای خرید بالاست (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ۳۴.۹ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد| ۲۴.۸ میلیارد دلار سهم صنایع از تأمین ارز کاهش ۵ هزار تومانی قیمت مرغ در مشهد | گوشت گوسفندی چند؟ (۱۲ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی برداشت ۷۵ هزار تن انار از باغات خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ اطلاعیه بانک مرکزی درباره برگزاری ۲ نوبت حراج سکه در آبان ۱۴۰۴ رشد منفی ۵.۴ درصدی صنعت ساختمان در شش ماه نخست ۱۴۰۴ حقیقی‌ها شگفتی‌ساز شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در مشهد چند؟ (۱۲ آبان ۱۴۰۴) مدت گارانتی خودرو و موتورسیکلت تغییر کرد (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | ریزش شدید قیمت سکه
سرخط خبرها

سخنی بی منظور با داوود منظور

  • کد خبر: ۱۴۹۳۹۰
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
سخنی بی منظور با داوود منظور
سیدمحسن موسوی زاده - روزنامه نگار

چند روز پیش بود که داوود منظور، رئیس سازمان امورمالیاتی کشور، در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره مالیات یکی از نهادها، او را تهدید به پیگیری قضایی کرد. باتوجه به اینکه این مقام مسئول امروز به مشهد می‌آید، این نوشتار بهانه‌ای شده است تا نوع برخورد او را بیشتر واکاوی کنیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد وقتی افراد در موقعیتی قرار می‌گیرند که عملکردشان نقد و بررسی می‌شود، از خودشان می‌پرسند؛ آیا منابعم برای برآورده کردن این توقع، کافی است؟

اگر موقعیت را بررسی کنیم و به این نتیجه برسیم که امکانات لازم را برای رسیدگی به امور نداریم، آن وقت نقد و سؤال مطرح شده را تهدید ارزیابی می‌کنیم و به احتمال زیاد در این مواقع به صورت احساسی واکنش نشان می‌دهیم. ازسوی دیگر اگر موقعیت را بررسی کنیم و برایمان معلوم شود که امکانات لازم را برای واکنش مناسب داریم، آن را یک چالش فرض می‌کنیم و در این مواقع به صورت منطقی تری به پرسش‌های مطرح شده پاسخ می‌دهیم. از آقای منظور، متولی مالیات کشور، انتظار می‌رود بداند که همه دولت‌ها چهار وظیفه استخراج (مالیات و عوارض)، توزیع (کالا، پول، خدمات)، تنظیم (اجرای قانون از طریق اقناع) و نمادین (ایجاد جامعه پذیری) را برعهده دارند.

هرچند در این وظایف چهارگانه، دستگاه مالیاتی وظیفه استخراج منابع مالی را به منظور اداره کشور برعهده دارد، این وظیفه به منزله بی توجهی این نهاد به سایر وظایف اشاره شده نیست، بنابراین انتظار می‌رود متولی مالیات کشور افکار عمومی را در حوزه مسئولیتش اقناع کرده، از این طریق زمینه‌های رشد درآمد‌های مالیاتی کشور را فراهم کند. اینکه فقط گفته شود در سال آینده قرار است چند درصد به مالیات کشور افزوده شود، آن هم بدون توجه به پرسش‌هایی که در جامعه مطرح است، نه تنها کمکی به رشد درآمد‌های مالیاتی نمی‌کند، بلکه موجب می‌شود در عمل، حوزه اجرایی مالیاتی کشور با چالش‌های پیش بینی نشده‌ای مواجه شود.

اما وقتی رئیس سازمان امورمالیاتی کشور به جای سیاست اقناعی و همچنین سیاست‌های نمادین، زبان به تهدید می‌گشاید، فقط یک پیام برای مخاطبان دارد و آن، اینکه «امکانات لازم برای رسیدگی به امور و اقناع افکار عمومی را ندارم و پرسش‌های مطرح شده را نه چالش بلکه تهدید ارزیابی می‌کنم و از این رو به جای واکنش منطقی، احساسی برخورد می‌کنم»، با این حال انتظار می‌رود این رفتار در راستای بهبود وضعیت مالیات ستانی کشور اصلاح شود تا تحقق اهداف تعیین شده در حوزه مالیاتی میسر گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->