علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد نتانیاهو آتش بس غزه را زیر سوال برد؛ کابینه تصویب کند، آتش بس را قبول می کنیم اعتبارات دهیاری‌های خراسان رضوی افزایش یافت بررسی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی با حضور وزرای نفت و تعاون در مجلس معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی: جذب صد درصدی اعتبارات عمرانی استان در سال ۱۴۰۴ محقق شد رئیس جمهور مصر: اراده صلح بر منطق جنگ پیروز شد هشدار وزیر دفاع ونزوئلا: نسبت به تهدید بی‌تفاوت نیستیم وزیر اطلاعات: طرح براندازی و تجزیه ایران شکست خورد اجرای آتش‌بس در غزه رسماً آغاز شد زنگ خطر تازه تهدید داعش در اروپا پس از حمله مرگبار منچستر آغاز رسمی مرحله نخست آتش‌بس در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) دیدار و گفت‌وگوی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با سفیر ایران در چین سردار طلایی نیک: دشمن در جنگ ۱۲ روزه به دنبال تضعیف ایران قوی بود آغاز عقب‌نشینی ۳ لشکر ارتش رژیم صهیونیستی از شهر غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) گره بزرگ ترانزیت شرق کشور در آستانه بازشدن قرار گرفت | قطار راه‌آهن چابهار – زاهدان تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد معاون‌اول رئیس‌جمهور: برنامه‌های پیشرفت کشور را با اتکا به توان و قابلیت بخش خصوصی اجرا می‌کنیم استقبال جهان و منطقه‌ از توافق آتش‌بس در غزه وزیر ارتباطات: شرکت پست در توانمندسازی اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک نقش ایفا می کند ثبت نام از داوطلبان انتخابات هفتمین دوره شوراها چه روزی است؟ تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، پس از اعلام توافق آتش‌بس (۱۷ مهر ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: بهترین راهکار مهار اسنپ‌بک گسترش روابط تجاری با همسایگان است درخواست حماس برای نظارت و تضمین اجرای توافق پایان جنگ اتحادیه اروپا: توافق اسرائیل و حماس پیشرفتی قابل توجه است
سرخط خبرها

نشست سران آسیای مرکزی با رئیس جمهور چین

  • کد خبر: ۱۶۴۷۶۹
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸
نشست سران آسیای مرکزی با رئیس جمهور چین
سران کشورهای آسیای مرکزی امروز (پنجشنبه) با تاکید بر دوستی پایدار در شهر تاریخی شیان (Xian ) با شی جینپینگ، رهبر چین دیدار کرده و راه را برای نشستی که انتظار می‌رود منجر به یک پیمان منطقه‌ای با پکن شود، هموار کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به گفته وزارت امور خارجه چین، این دیدارهای دوجانبه و رو در رو زمینه‌ای است برای نشست روز جمعه که  اولین گردهمایی حضوری شش رهبر است و قرار است شی سخنرانی «مهمی» ارائه کند و یک سند سیاسی "مهم" نیز امضا شود.

در سراسر شهر شیان، جایی که جاده ابریشم باستانی امپراتوری چین را با تمدن‌های غرب پیوند می‌داد، بنرها و بیلبوردهایی برای تبلیغ این اجلاس نصب شده که بسیاری از آنها به زبان چینی و روسی هستند.

چین در حال افزایش تعامل اقتصادی و سیاسی خود با کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق است.

اولین رئیس دولتی که وارد شیان شد، قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان - بزرگترین شریک تجاری چین در آسیای مرکزی - بود که دیدار رو در رو با شی در روز چهارشنبه با توافقی برای ایجاد "دوستی پایدار" و اشتراک گذاری"خوشی و ناخوشی" داشت. توکایف به شی جینپینگ گفت: "ما یک هدف مشترک داریم - تشدید روابط دوجانبه". ما همچنین به تقویت امنیت و همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی نظرات یکسانی داریم.» دو طرف توافق کردند که اقداماتی را برای تضمین عملکرد ایمن و باثبات بخش قزاقستان از خط لوله گاز طبیعی چین - آسیای مرکزی و همچنین تعمیق همکاری های نفتی و اورانیوم انجام دهند.

صدر جباروف، رئیس جمهور قرقیزستان، با اعلام تمایل برای سایر دیدارهای دوجانبه - در حالیکه چین به دنبال همکاری عمیق‌تر با سایر کشورهای آسیای مرکزی در تلاش برای دستیابی به غذا، انرژی و امنیت ملی بیشتر است - به شی جینپینگ گفت که او مایل به تعمیق همکاری  در زمینه‌های تجارت، اقتصادی و سرمایه‌گذاری است.

جباروف گفت: هیچ اختلاف سیاسی یا مسائل حل نشده‌ای بین کشورهای ما وجود ندارد. ما از یکدیگر در مورد مسائل مهم و حیاتی حمایت می‌کنیم.»

تجارت دو طرفه چین و آسیای مرکزی در سال گذشته به رکورد ۷۰ میلیارد دلار رسید و قزاقستان با ۳۱ میلیارد دلار پیشتاز بود. قرقیزستان با ۱۵.۵ میلیارد دلار، ترکمنستان با ۱۱.۲ میلیارد دلار، ازبکستان با ۹.۸ میلیارد دلار و تاجیکستان با ۲ میلیارد دلار در رتبه های بعدی قرار دارند.

نشست شی جینپینگ با رهبران آسیای مرکزی با نشست سران گروه هفت در ژاپن مصادف شده است، جایی که انتظار می‌رود استفاده پکن از "اهرم اقتصادی" در معاملات خود در خارج از کشور در دستور کار قرار گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->