طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

سختی‌های دوران کودکی و بارداری مادران چه تاثیری بر فرزندان دارد؟

  • کد خبر: ۱۷۵۴۸۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲
سختی‌های دوران کودکی و بارداری مادران چه تاثیری بر فرزندان دارد؟
گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) دریافته‌اند که سختی‌هایی که مادران در دوران کودکی یا بارداری خود تجربه می‌کنند، در ترکیب میکروبیوم روده کودکان دو ساله‌شان منعکس می‌شود که احتمالاً بر رشد اجتماعی و عاطفی آنان تأثیر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز اگرچه بسیاری از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند، استرس دوران بارداری بر میکروبیوم‌های روده تا بزرگسالی تاثیر می‌گذارند، اما مدت زمان پس از تولد چنین اثراتی در انسان کمتر شناخته شده است.

در حال حاضر، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) دریافته‌اند که سختی‌هایی که مادران در دوران کودکی یا بارداری خود تجربه می‌کنند، در ترکیب میکروبیوم روده کودکان دو ساله‌شان منعکس می‌شود که احتمالاً بر رشد اجتماعی و عاطفی آنان تأثیر می‌گذارد. این مطالعه، اولین مطالعه‌ای است که اثرات بین نسلی ناملایمات را بر میکروبیوم روده انسان مستند می‌کند.

نتایج تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که میکروبیوم روده بر عملکرد مغز و سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارد و تغییرات در جامعه میکروارگانیسم‌ها با تاثیر سختی بر رشد اجتماعی و عاطفی کودکان مرتبط است.

نتایج مطالعات قبلی روی جوندگان نشان داده است که استرس دوران بارداری، میکروبیوم‌های واژن و روده مادر را مختل می‌کند، بنابراین از آنجایی که نوزادان اولین میکروب‌های روده خود را با عبور از کانال‌های تولد مادرشان به دست می‌آورند، میکروبیوم مادر احتمالا تأثیر عمده‌ای بر روی فرزندان خواهد داشت.

نتایج مطالعات بر روی انسان شواهدی را نشان می‌دهد که استرس تجربه شده توسط نوزاد در رحم مادر همچنین ناراحتی روانی خود مادر  اندکی پس از تولد، بر میکروبیوم نوزاد تأثیر می‌گذارد.

اگرچه مشخص شده است که اثرات استرس دوران بارداری بر میکروبیوم‌های جوندگان تا بزرگسالی باقی می‌ماند، اما تاکنون دانشمندان از مدت زمان پس از تولد چنین اختلالاتی در انسان‌ها باقی می‌ماند یا اینکه آیا می‌تواند بر نسل‌های بعدی تأثیر بگذارد یا خیر آگاهی نداشتند.

محققان برای پاسخ به این سوال، گروهی متشکل از ۴۵۰ جفت مادر و کودک را در سنگاپور ثبت‌نام کردند. از مادران خواسته شد تا بدرفتاری، غفلت یا سایر بدرفتاری‌هایی را که در دوران کودکی خود تجربه کرده‌اند را به یاد بیاورند و در سه ماهه دوم بارداری از نظر اضطراب غربالگری شدند.

علاوه بر این، کارشناسان با مراقبان اصلی کودکان مصاحبه کردند تا ارزیابی کنند که کودکان در دو سال اول زندگی چه رویداد‌های استرس‌زایی را تجربه کرده‌اند و نمونه‌های مدفوع آنان را برای ترسیم ترکیب میکروبیوم‌های آنان آزمایش کردند. در نهایت، دانشمندان متغیر‌هایی مانند درآمد خانواده را کنترل کردند که به‌عنوان نماینده‌ای برای ناملایمات دوران کودکی شناخته شده است.

تجزیه‌وتحلیل‌ها نشان داد کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری اضطراب بیشتری را گزارش کرده‌اند، میکروبیوم‌هایی دارند که در آن گونه‌های مختلف میکروارگانیسم‌ها با اندازه‌های مشابه هستند که با جنبه معمولی میکروبیوم متفاوت است، به‌طوری‌که برخی از گونه‌ها فراوان‌تر از بقیه هستند.

این تحقیقات همچنین نشان داد که برخی از انواع مشکلات رفتاری و سلامت روان با فراوانی گونه‌های خاص در میکروبیوم روده مرتبط است.

از آنجایی که ارتباط میکروبیوم مغز و روده در دوران نوزادی به سرعت ایجاد می‌شود، این احتمال وجود دارد که تغییرات ناشی از ناملایمات به طور قابل‌توجهی بر رشد اجتماعی و عاطفی کودکان تأثیر بگذارد.

یافته‌های دانشمندان مسیر جدیدی از تحقیقات را در مورد مکانیسم‌های اساسی انتقال بین نسلی خطرات سلامت روان و پتانسیل میکروبیوم روده به‌عنوان هدفی برای مداخله باز می‌کند و زمانی که متوجه شدیم که چگونه تجربیات سختی می‌تواند بر میکروبیوم روده تأثیر بگذارد، می‌توانیم سعی کنیم رژیم غذایی، مکمل‌ها و شیوه زندگی را دستکاری کنیم تا تأثیرات مثبتی بر میکروبیوم روده فرد و مسیر رشد گسترده‌تر بگذاریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->