عملیات انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد
سرخط خبرها

طرح‌های جایگزین سربازی برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان

  • کد خبر: ۱۸۸۱۵۶
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۲
طرح‌های جایگزین سربازی برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در حاشیه جلسه با ستاد کل نیرو‌های مسلح به تشریح دو اقدام برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، دوشنبه این هفته در حاشیه ششمین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه به تشریح برخی از اقدامات انجام‌شده با همکاری ستاد کل نیرو‌های مسلح پرداخت.

دهقانی اظهار داشت: «مهم‌ترین بخشی که در جلسه امروز بحث شد و مورد حمایت سرلشکر باقری نیز قرار گرفت موضوع بحث سربازی و امریه نخبگان در شرکت‌های دانش‌نیان است؛ زیرا بر اساس این طرح نیرو‌های کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با تأیید کارگروه مشترک موجود دوره سربازی خود را در همان شرکت فناور بگذرانند.»

طرح مذکور که با عنوان «سرباز فناور» مابین ستاد کل نیرو‌های مسلح و معاونت علمی و فناوری به تفاهم رسیده و اجرا می‌شود، یکی از خدماتی است که در سال‌های اخیر به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود. این طرح به افرادی که در شرکت‌های دانش‌بنیان کار می‌کنند، این امکان را می‌دهد که دوره سربازی خود را به عنوان امریه در همان شرکت بگذرانند.

در واقع، در بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان، افراد شاغل روی محصول ثبت‌شده دانش‌بنیان، پس از اتمام تحصیل خود در شرکت مشغول به کار شده‌اند و بعد از گذشت دوران فراغت از تحصیل باید برای اعزام آماده شوند. این در حالی است که به دلیل فناوری سطح بالای محصول، اگر فرد از شرکت خارج شود ممکن است در روند تولید محصول دانش‌بنیان اختلال وارد شود. از طرفی، این طرح امکان اشتغال متناسب با رشته تحصیلی و فعالیت مؤثر نخبگان برای کشور را نیز فراهم می‌کند.

متولی این طرح معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است و افراد متقاضی پس از بررسی اولیه شرایط، به ستاد نیرو‌های مسلح معرفی می‌شوند. همچنین ظرفیت انتخاب افراد نیز محدود است و ستاد کل نیرو‌های مسلح آن را اعلام می‌کند. به دلیل محدودیت ظرفیت، معاونت علمی مجبور است برای افراد متقاضی با توجه به رزومه و سوابق آن‌ها، یک حداقل امتیاز را در نظر بگیرد.

بر اساس آمار اعلامی معاونت توسعه شرکت‏‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‏‌بنیان ریاست جمهوری، تعداد ۱۰۰۶ نفر در سال گذشته از طرح امریه دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند. در اوایل سال جاری نیز معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از افزایش این ظرفیت به ۱۰ هزار نفر در سال، با موافقت ستاد کل نیرو‌های مسلح خبر داد.

با این حال پیگیری‌ها نشان می‌دهد که این افزایش ظرفیت نیاز به رایزنی‌های بیشتری بین معاونت علمی و فناوری و ستاد دارد. به گفته محمد خاکساری، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، «موافقت ستاد کل نیرو‌های مسلح با افزایش سهمیه امریه شرکت‌های دانش‌بنیان به ۱۰ هزار نفر در سال جلب شده که امیدواریم این افزایش ظرفیت هم به زودی اعمال شود.»

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود نیز به طرح جایگزین خدمت اشاره داشت و گفت: طرح‌های پژوهشی فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند تحت عنوان پروژه‌های جایگزین خدمت مورد پذیرش قرار گیرد.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->