دستگیری باند دزدان زیبارو در مشهد | سرقت یک میلیاردی با آبمیوه و غذای مسموم + فیلم یادی از دکتر عباس شفیعی، پدر داروسازی نوین ایران | نوشداروی ماندگار توقف قطار‌ها در ایستگاه نیشابور از سر گرفته شد | ماجرای تصمیم عجیب شرکت راه‌آهن که لغو شد گلایه شهروندان برخی از محلات مشهد از بروز بیماری سالک و پاسخ علوم پزشکی | سالک را جدی بگیرید! تأمین برعکس آب مشهد | فقط ۳۰ درصد از آب شهر از طریق سدها تامین می‌شود بازگشت همه دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها بازگشایی موزه استاد فرشچیان در کاخ سعدآباد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: هدف از رسیدگی به پرونده‌های قضایی احقاق حق و اجرای عدالت است آیا مدارس زودتر از موعد شروع می‌شوند؟ | تاریخ دقیق بازگشایی مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ۸ درصد از سرمایه دامی کشور در دست خراسان رضوی ابلاغ اساسنامه مدرسه مجازی + جزئیات رئیس پلیس بین‌الملل فراجا: قاتل فراری به کشور مسترد شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) کارنامه نتایج اولیه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش منتشر شد + آدرس سایت آموزش در مدارس متناسب با نقش‌های جدید معلمان بازطراحی می‌شود شناسایی ۳۵ مدرسه متخلف در مشهد | سرانه آموزشی دانش‌آموزان دولتی، ۲۵۰۰ تومان در سال است اجرای برنامه شیر رایگان در مدارس از ابتدای مهرماه | انجام غربالگری کوتاه‌قدی دانش‌آموزان در سه استان ۳ تصفیه‌ خانه جدید با فناوری‌های روز در حال احداث در مشهد دستگیری سارقی که به طلای کودکان زائران امام زاده صالح هم رحم نکرد روش‌های انتقال ویروس HPV | تزریق واکسن به معنی مصونیت کامل نیست دستگیری کلاهبردار شیطان‌صفت در تهران؛ سرقت از ۵۰ فروشگاه با طرح دوستی! آیا حذف نان و برنج باعث لاغری پایدار می شود؟ درمورد ۱۱۰ پرونده مرتبط با جنگ ۱۲ روزه تصمیم نهایی گرفته شده است اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ شهریور ۱۴۰۴) رئیس قوه قضائیه: بازرسی منزل نباید حرمت متهم و خانواده‌اش را بشکند قیمت واکسن‌های آنفلوانزا در مشهد چقدر است؟ + واکسن‌های توزیع‌شده پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۵ شهریور ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما تلف شدن یک توله خرس در منطقه عمارت آمل (۵ شهریور ۱۴۰۴) بیش از ۷۰ درصد راه‌های فرعی و روستایی فریمان فاقد آسفالت است ۲ کشته و ۱۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور اهواز - شوش (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معمولاً از هر ۷ یا ۸ بانوی باردار، یک نفر به دیابت مبتلا می‌شود

  • کد خبر: ۱۹۴۰۸۳
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳
معمولاً از هر ۷ یا ۸ بانوی باردار، یک نفر به دیابت مبتلا می‌شود
یک فوق‌تخصص غدد و متابولیسم بزرگسالان گفت: در دیابت بارداری معمولا از هر ۷ یا ۸ بارداری یک نفر به دیابت بارداری مبتلا می‌شود. خانم‌های باردار باید از نظر دیابت بارداری غربالگری شوند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدعلی یعقوبی امروز، ۲۱ آبان‌ماه، در نشست خبری روز جهانی دیابت که در محل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰میلیون نفر در سراسر دنیا بیماری دیابت دارند. این بیماری در کشور ما شیوع فزاینده‌ای دارد و میزان شیوع ۱۴درصد است، بنابراین اهمیت دارد همه ما در هر سطحی برای آگاهی‌‎رسانی بهتر در زمینه این بیماری تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه دیابت افزایش قند خون به صورت مزمن و پایدار است، عنوان کرد: علت دیابت این است که غده‌ای که تولید انسولین را برعهده دارد خوب کار نمی‌کند یا انسولین وجود دارد، اما کارایی مناسب را ندارد. اندازه‌گیری قند خون ناشتا بعد از ۸ ساعت عدم دریافت کالری ساده‌ترین روش ارزیابی دیابت است. اگر این میزان کمتر از ۱۰۰ باشد، نرمال بوده، ۱۰۰ تا ۱۲۵ پیش‌دیابت و بیش از ۱۲۶ بیماری دیابت است. وقتی قند خون به صورت مزمن بالا بوده و استمرار داشته باشد، موجب می‌شود عوارضی در بدن ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: دیابت یکی از مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر در بیماری‌های غیرواگیر است که موجب بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. این بیماری‌ها مرگ‌ومیر زیادی دارند. دیابت می‌تواند موجب کوری و همچنین اختلال در اعصاب بدن و در نتیجه زخم پا و قطع اندام‌ها شود. دیابت موجب نارسایی کلیه و ایجاد بار اقتصادی بر فرد و جامعه نیز می‌شود.

یعقوبی با اشاره به اینکه سه نوع دیابت اصلی نوع یک، ۲ و بارداری داریم، تصریح کرد: دیابت‌های ثانویه نیز هستند که کمتر شایع هستند. علائم بارز دیابت پرنوشی، پرادراری و کاهش وزن است. افراد مبتلا به دیابت نوع یک استعداد ژنتیکی دارند. این افراد در زمان تشخیص باید انسولین تزریق کنند. دیابت نوع ۲ را می‌توانیم با اصلاح سبک زندگی، ورزش و تغذیه پیشگیری کنیم. مهم‌ترین علت ایجاد دیابت نوع ۲ افزایش وزن و چاقی است. در مراحل اولیه انسولین کم نیست، اما به دلیل چاقی سلول‌ها نمی‌توانند از قند استفاده کنند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم بزرگسالان افزود: در دیابت نوع یک پیشگیری امکان‌پذیر نیست، زیرا فرایندی خودایمن است. در دیابت نوع ۲ در ۵۰درصد موارد فرد زمان تشخیص از بیماری خود اطلاع ندارد و غربالگری در آن بسیار اهمیت دارد. از ۳۵سال به بالا افرادی که هیچ فاکتور خطر دیابتی هم ندارند باید غربالگری شوند. اگر کسی اضافه وزن داشته و دارای یک فاکتور خطر اضافه شامل سابقه در خانواده، سابقه قلبی، فشار خون و بی‌تحرکی باشد، باید ارزیابی دیابت را انجام دهد.

وی ادامه داد: در دیابت بارداری معمولا از هر ۷ یا ۸ بارداری یک نفر دچار دیابت بارداری می‌شود. خانم‌های باردار باید از نظر دیابت بارداری غربالگری شوند. درمان مناسب در این نوع دیابت شامل رژیم مناسب و در صورت نیاز مصرف دارو است. مادران بعد از بارداری نیز خود و نوزادشان باید مورد پیگیری قرار بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دیابت نوع ۲ بیش از ۹۰درصد علل دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. در این نوع دیابت سبک زندگی شامل تغذیه مناسب و ورزش مناسب یعنی حداقل ۱۵۰دقیقه ورزش در هفته به صورت ۵ اپیزود ۳۰ دقیقه‌ای توصیه می‌شود. این نوع دیابت با رعایت رژیم مناسب و درمان‌های دارویی قابل کنترل است. در دیابت نوع یک حتما فرد باید تحت درمان با انسولین قرار گیرد.

یعقوبی خاطرنشان کرد: دیابت یک بیماری طولانی‌مدت و در اغلب موارد مادام‌العمر است که باید جلوی عوارض آن را بگیریم. باید برای جامعه آگاهی‌بخشی مناسب ایجاد کنیم تا افراد در معرض خطر زودتر شناسایی و درمان شوند. ۵۰ درصد هزینه‌های تحمیلی بر فرد مبتلا به دیابت ناشی از عوارض و بقیه ناشی از داروهاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->