آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟
سرخط خبرها

زنگ خطر در بازار زعفران ایران به صدا در آمد

  • کد خبر: ۱۹۵۱۸۷
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
زنگ خطر در بازار زعفران ایران به صدا در آمد
به گفته بسیاری از کشاورزان تولید زعفران در خراسان جنوبی امسال کاهش بسیار چشمگیری داشته و آژیر وضعیت قرمز برای معیشت کشاورزان این منطقه به صدا در آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ متأسفانه به گفته بسیاری از کشاورزان و بررسی‌های میدانی امسال میزان تولید زعفران در استان خراسان جنوبی بسیار افت داشته و این امر خود ضربه سنگینی به زعفران کاران استان وارد کرده است.

زعفران کاران در خطه تولیدکننده مرغوب‌ترین طلای سرخ جهان در سال زارعی جاری بدترین فصل برداشت را سپری می‌کنند.

سکوت زعفرانی مسئولان

علی رغم اینکه برداشت زعفران در استان از مهرماه آغاز شده، اما تا کنون مسئولان جهادکشاورزی آماری از میزان تولید و برداشت ارائه نکرده‌اند.

پیگیری‌ها برای ارائه آمار نیز بی‌نتیجه ماند و در این زمینه اطلاعاتی ارائه نشد که به نظر می‌رسد با افت شدید تولید زعفران در استان مواجه هستیم و خبر‌های خوبی در این زمینه وجود ندارد که مسئولان مصلحت را در این دیده‌اند که فعلا در این موضوع سکوت کنند.

تنها آمار ارائه شده از میزان تولید زعفران را چند روز گذشته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس اعلام کرده و گفته است: برداشت زعفران در این شهرستان نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است.

علی امیرزاده با بیان اینکه سه هزار و ۱۵۰ هکتار از مزارع شهرستان فردوس زیر کشت زعفران است، بیان کرده است: میانگین برداشت زعفران از هر هکتار ۶ کیلوگرم زعفران خشک در بازه ۱۰ ساله گذشته بوده که به دلیل خشکسالی و تنش گرمایی تابستان با خسارت ۶۰ درصدی روبه‌رو هستیم و میزان برداشت زعفران خشک از هر هکتار به دو کیلوگرم کاهش یافته است.

همچنین دلایل مختلفی توسط کشاورزان استان برای کاهش تولیداتشان بیان شده که عمده‌ترین آن همان قصه همیشگی و ریشه اصلی، خشکسالی‌های پی در پی استان است.

خشکسالی و عدم بارش مناسب باران و برف سبب تضعیف پیاز زعفران شده و این امر در کاهش تولید بسیار تأثیرگذار بوده است.

کاهش زعفران به دلیل سرمازدگی

حسین عنانی یکی از کشاورزان زعفرانکار استان اظهارکرد: سطح زیرکشت زعفرانم حدود یک هکتار بوده که سالانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم گل زعفران از آن برداشت می‌کرده ام.

وی با اشاره به کاهش شدید تولید زعفران خود گفت: امسال این میزان تولید حدود ۱۰۰ کیلوگرم شده است.

وی دلیل این کاهش را سرمازدگی سال گذشته دانست و گفت: این سرمازدگی سبب شد تا گل‌های زعفران از بین رفته و یا بسیار ضعیف شوند.

عنانی ادامه داد: همچنین کاهش بارندگی‌ها سبب شده تا آب مورد نیاز به پیاز‌های زعفران نرسد و این امر گل دهی آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

وی در خصوص حمایت‌هایی که از کشاورزان زعفران کار استان صورت گرفته افزود: متأسفانه حمایتی از ما نشده هر چند که دولت می‌تواند در بحث تأمین پیاز گل مرغوب و همچنین تأمین کود با کشاورزان همراهی کند.

زعفران کار خراسان جنوبی در مورد بیمه کشاورزی گفت: متأسفانه علی رغم اینکه هر ساله زمین‌های کشاورزی خود را بیمه می‌کنیم، اما با اینکه سرمازدگی خسارت زیادی را به ما وارد ساخته هیچ گونه مبلغی به عنوان غرامت پرداخت نشده است.

عنانی بیان کرد: امسال به دلیل کاهش تولید زعفران قیمت آن صعودی بوده، ولی هر ساله به جای اینکه سود محصولات در جیب کشاورزان برود وارد جیب دلالان و تاجران می‌شود.

وی در مورد تأثیر بورس زعفران گفت: بورس زعفران طرح خوبی بوده که می‌تواند خرید‌ها را رقابتی کند و در کیفیت و افزایش قیمت محصول مؤثر باشد.

ابلاغیه مبنی بر خرید حمایتی زعفران نداشته ایم

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز در مورد خرید حمایتی زعفران اظهار کرد: امسال تاکنون ابلاغیه برای خرید حمایتی زعفران نداشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک تن خرید حمایتی زعفران در استان داشته ایم، گفت: امسال قیمت ثابتی برای زعفران هنوز وجود نداشته و قیمت‌ها رشد خوبی داشته بنابراین فعلاً دولت برنامه‌ای برای خرید حمایتی این محصول ندارد.

سید حسن رضوی بیان کرد: ابلاغ دستورالعمل مبنی بر خرید حمایتی محصولات کشاورزی از سوی وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته و بعد به شورای سیاست‌گذاری حمایت از کالا‌های کشاورزی رفته و رأی نهایی در مورد خرید حمایتی از محصولات مختلف کشاورزی صادر می‌شود.

پرداخت ۵ میلیارد تومان غرامت به زعفران‌کاران خراسان جنوبب در سال زراعی گذشته

بخشی، مدیر صندوق بیمه کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص بحث بیمه زعفران اظهارکرد: آغاز بیمه گری زعفران در سال زراعی از نیمه آذرماه آغاز و اعتبار آن تا نیمه آذرماه سال بعد است.

وی تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بالغ بر ۵ میلیارد تومان غرامت برای خسارت به زعفران کارانی که اقدام به بیمه محصولات شان کردند پرداخت شده است.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میزان سطح بیمه شده زعفران در طی این مدت یک هزار و ۵۷۶ هکتار بوده است، یادآور شد: این سطح توسط ۲ هزار و ۹۰۰ بیمه‌گذار و یا بهره بردار بیمه شده است.

بخشی ادامه داد: غرامت پرداخت شده شامل خسارت‌های سرما و یخبندان، خشکسالی، سیل و باران‌های بی‌موقع در زمان برداشت محصول بوده است.

وی افزود: کشاورزانی که نسبت به بیمه محصول زعفران خود در مورخ ۱۶ آذرماه سال گذشته اقدام کرده‌اند تا ۱۵ آذرماه امسال دارای اعتبار بوده و در صورت کاهش عملکرد بر اثر سرما و یخبندان سال گذشته در منطقه غرامت پرداخت می‌شود.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: پرونده‌های بیمه محصولات کشاورزی که بر اثر سرما و یخبندان در دی ماه سال گذشته دچار خسارت شده‌اند در حال بررسی است.

بخشی یادآور شد: بیمه گذارانی که قبل از تاریخ سرمای شدید در دی ماه ۱۴۰۱ محصول زعفران خود را بیمه کرده باشند امسال پرونده آن‌ها در صورت افت محصول در منطقه بررسی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان زعفران کاری که از تاریخ ۱۶ آذرماه هر سال نسبت به بیمه محصولشان اقدام کنند بر اثر تمام عوامل خطر قهری می‌توانند از مزایای بیمه بهره‌مند شوند.

خرید حمایتی از آذرماه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی پیش از این در گفتگو با رسانه‌ها گفته بود: سطح زیر کشت زعفران در این استان ۱۶ هزار و ۹۸۲ هکتار است.

محمدرضا اکبری افزود: شهرستان قاینات با سطح زیر کشت پنج هزار و ۲۶۰ هکتار، رتبه نخست برداشت زعفران را در استان داراست.

وی اظهار کرد: براساس سند اصلاح الگوی کشت که اخیرا در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شد، زعفران در خراسان جنوبی یکی از محصولات مورد توجه در سبد الگوی کشت به دلیل کم آب‌بر بودن و اقتصاد خوب قرار گرفته است که ما هم توجه ویژه‌ای به این محصول خواهیم داشت و امیدواریم در سال‌های آینده افزایش سطح زیر کشت را داشته باشیم.

اکبری گفت: عملیات خرید حمایتی زعفران در خراسان جنوبی از ابتدای آذر ماه در استان آغاز می‌شود و امسال برای نخستین بار خرید دسته زعفران را در استان داریم.

زعفران محصولی است که در شهر‌های مختلف خراسان جنوبی جایگاهش را از یک محصول کشاورزی به یک «فرهنگ عمومی» ارتقا بخشیده و معیشت بسیاری از روستائیان این استان نیز به این محصول گره خورده است، اما متاسفانه خشکسالی و سرمازدگی در سال زراعی جاری باعث افت شدید محصول کشاورزان این استان شده است و بالا بودن هزینه‌های تولید نیز رمقی برای کشاورزان نگذاشته است.

منبع: بازار

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->