افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرار از پله‌های اضطراری فقر | نگاهی به تئاتر «زهرماری» که این شب ها در تماشاخانه مایان روی صحنه است قصه های بزرگ برای بچه‌های کوچک | چند پیشنهاد خرید شاهنامه برای کودک و نوجوان
سرخط خبرها

جوانان انقلابی و تأثیرگذاری انتخاباتی

  • کد خبر: ۲۱۲۶۲۱
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
جوانان انقلابی و تأثیرگذاری انتخاباتی
سال ۵۸ است و همچنان شوق مبارزه و آرمان گرایی و حرارت انقلاب اسلامی در وجودشان سرشار است. رد بصری این فضای غالب را می‌شد در همه جا دید. مثل این مدرسه یا مسجدی که بخشی از آن در زمینه عکس خودی نشان می‌دهد.
حمید سبحانی
نویسنده حمید سبحانی

عینک‌های کائوچویی، مو‌های چتری، کاپشن‌های نظامی و چریکی، این‌ها مشخصات معمول ظاهر جوانانی بود که در حال عبور از سال‌های آخر دهه ۵۰ و رسیدن به دهه پرحرارت ۶۰ بودند. آن‌ها به تازگی یک دگرگونی و مبارزه بزرگ را به پیروزی رسانده بودند. سال ۵۸ است و همچنان شوق مبارزه و آرمان گرایی و حرارت انقلاب اسلامی در وجودشان سرشار است. رد بصری این فضای غالب را می‌شد در همه جا دید. مثل این مدرسه یا مسجدی که بخشی از آن در زمینه عکس خودی نشان می‌دهد.

بریده‌ای از سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اهمیت انتخاب اکثریت و یک نمایشگاه دیواری با شاخصه‌های مبارزاتی در مسیر رسیدن به صندوق رأی. ۲۴ اسفند ۱۳۵۸ است و اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی یک سال پس از پیروزی انقلاب. سه جوان درون قاب حرارت انقلابی شان را به محل رأی گیری هم آورده اند.

مشغول هم فکری باهم روی تکه‌ای جدا شده از روزنامه برای انتخاب افراد مدنظرشان هستند. اهمیت اتفاق را می‌توان از جدیت چهره شان که بی توجه به دوربین عکاس (که آن روز‌ها مثل امروز دوربین چیزی عادی و آشنا نبود) هستند، متوجه شد.

در اولین انتخابات مجلس شورای ملی هزارو ۹۰۰ نفر کاندیدای ورود به مجلس شدند که از آن میان ۵۴۰ نفر، نامزد نمایندگی از تهران و مابقی کاندیدای دیگر شهر‌های کشور بودند. در مجموع پس از دو مرحله انتخابات ۲۶۳ نفر که در میان آن‌ها چهره‌های شاخص انقلابی هم بودند به مجلس راه یافتند و اولین مجلس شورای اسلامی در هفتم خرداد ۱۳۵۹ رسما آغاز به کار کرد.

اما نکته مهم شهادت ۲۷ تن از این نمایندگان در حادثه تروریستی هفتم تیر سال بعد بود. فاجعه تلخ و ننگین انفجار دو بمب در دفتر حزب جمهوری اسلامی باعث شد این نمایندگان در کنار چندین دولتمرد و افراد مهم انقلاب به شهادت برسند که سرآمد آن‌ها شهادت دکتر سید محمد بهشتی به عنوان رئیس قوه قضاییه بود.

*عکس از آرشیو قدیمی خبرگزاری ایرناست که متأسفانه عکاس آن شناخته شده نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->