زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از آنفلوانزا زلزله، سیرچ کرمان را لرزاند + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) تأکید سازمان بازرسی به نظارت بر اجرای قوانین مربوط به پرستاران خسارتی از زلزله ۴.۴ ریشتری نهاوند گزارش نشده است |حضور تیم‌های ارزیاب در محل حادثه بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کافی نیست ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج نشان‌دار شده‌اند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: مشهد با مدیریت مصرف و همراهی مردم، تابستان سخت را پشت سر گذاشت زلزله، نهاوندِ همدان را لرزاند (۴ آبان ۱۴۰۴) ۲۴ درصد مرگ‌ومیر‌ها در ایران ناشی از سکته قلبی است پرواز هما در ارتفاعات استان سمنان (۴ آبان ۱۴۰۴) + فیلم صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (۴ آبان ۱۴۰۴) مدیرکل دادگستری خراسان رضوی: رصدخانه شهری مشهد ابزار مؤثری برای تحقق عدالت توزیعی است + فیلم کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۴ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آزادی قاتل زنجیره‌ای از زندان پس از ۲۸ سال

  • کد خبر: ۲۲۲۰۸۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
آزادی قاتل زنجیره‌ای از زندان پس از ۲۸ سال
قاتل‌ سریالی معتادان در دهه ۷۰ که جان ۱۶ فرد معتاد را در شهریار گرفته و اجسادشان را به آتش کشیده بود، بعد از گذشت ۲۸ سال، از زندان آزاد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، شروع این قتل‌های زنجیره‌ای به سال ۷۵ برمی گردد.در آن سال اجساد سوخته ۱۶ مرد در اطراف شهریار پیدا شد که از میان این ۱۶ نفر، تنها هویت ۳ نفراز آنها به دست آمد.

ماموران پلیس شهریار در آن زمان، به تحقیقات جامع و گسترده‌ای پرداختند و در لابه لای پرونده افراد گمشده، هویت ۳ نفر از مقتولان را که همگی معتاد بودند شناسایی کردند. خانواده این افراد با حضور در پزشکی قانونی، از روی مشخصات و مدارک به‌جا مانده از قربانیان، آنها را شناسایی کردند، اما هویت ۱۳ جسد دیگر هرگز مشخص نشد.

از همان زمان این فرضیه وجود داشت که احتمالا قربانیان، افراد کارتن‌خواب و معتاد بودند که از سوی خانواده‌هایشان طرد شده بودند.

تحقیقات در این پرونده در همان سال به شکل ویژه ادامه داشت تا اینکه پسر یکی از مقتولان قدم در اداره پلیس گذاشت و سرنخی را در اختیار تیم تحقیق قرار داد.

وی گفت: پدرم همیشه یک ساعت مچی با طرح خاصی در دست داشت. وقتی جسد سوخته وی کشف شد و ما او را در پزشکی قانونی شناسایی کردیم، خبری از ساعت پدرم نبود. این یعنی قاتلش، ساعت و مدارک دیگر پدرم را به سرقت برده بود. این ماجرا ادامه داشت تا اینکه به صورت اتفاقی مردی را دیدم که ساعت پدرم در دستش بود. وی اکبر نام دارد و در محله ما زندگی می‌کند. شک ندارم ساعتی که در دستش بود متعلق به پدرم است و احتمال می‌دهم که او جان پدرم را گرفته است.

دستگیری قاتل با سرنخ یک ساعت مچی 

با این سرنخ، اکبر دستگیر شد، اما در بازجویی‌ها خودش را بیگناه دانست. با این حال در بازرسی خانه‌اش و ادامه تحقیقات مدارک و شواهدی به دست آمد که نشان می‌داد کسی جز اکبر قاتل سریالی نیست.

از سوی دیگر قتل‌های زنجیره‌ای، از روزی که اکبر دستگیر شده بود، متوقف شده و دیگر قتل مشابهی در این زمینه رخ نداد. دیگر برای پلیس محرز شده بود که اکبر عامل قتل‌های زنجیره‌ای است تا اینکه او سرانجام اعتراف کرد.

وی اعتقاد داشت که افراد معتاد بیمار هستند و رنج می‌کشند. از طرفی خانواده هایشان را عذاب می‌دهند و او با قتل آنها هم خودشان، هم خانواده‌هایشان را نجات می‌داد. به همین دلیل افراد معتاد را شناسایی کرده و بعد از کشاندن آنها به محلی خلوت، ابتدا با ضربات چاقو به قتل می‌رساند و سپس اجسادشان را به آتش می‌کشید.

پیچ و خم‌های قضایی پرونده قاتل زنجیره‌ای

پس از اعترافات اکبر این پرونده، پیچ و خم‌های بسیاری را طی کرد. قاتل سریالی که به ۱۶ جنایت اعتراف کرده بود در دادگاه منکر شد و خودش را بیگناه دانست. با این حال دادگاه با حضور اولیای دم ۳ نفر از مقتولان که شناسایی شده بودند و شکایت آنها، مرد قاتل را به قصاص محکوم کرد. حکم قطعی شد و به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی تهران ارجاع شد تا مقدمات اجرای آن فراهم شود.

سال ۹۶ بود اکبر پای چوبه دار رفت تا قصاص شود، اما بخت با او یار بود که فقط اولیای دم یکی از مقتولان در زندان حاضر شد و بقیه حضور نیافتند. آن روز اولیای دمی که در زندان حضور داشتند با دیدن التماس‌های اکبر قبول کردند که با دریافت دیه از قصاص بگذرند. به این ترتیب حکم اجرا نشد و قاتل سریالی به زندان بازگشت. اولیای دم دو قربانی دیگر در همه این سال‌ها برای پیگیری پرونده‌شان در شعبه اجرای احکام حاضر نشدند تا آخرین درخواست خود مبنی بر قصاص یا بخشش قاتل در ازای دریافت دیه را عنوان کنند. سال‌ها گذشت و قاتل همچنان بلاتکلیف در زندان بود تا اینکه چند روز قبل بر اساس ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی توانست با سپردن وثیقه از زندان آزاد شود.

بر اساس این ماده قانونی، چنانچه محکوم به قصاص در زندان است و صاحب حق قصاص، بدون عذر موجه یا به علت ناتوانی در پرداخت فاضل دیه یا به جهت انتظار برای بلوغ یا افاقه ولی دم یا مجنی علیه، مرتکب را در وضعیت نامعین رها کند، با شکایت محکوم علیه از این امر، دادگاه صادرکننده حکم، مدت مناسبی را مشخص و به صاحب حق قصاص اعلام می‌کند تا ظرف مهلت مقرر نسبت به گذشت، مصالحه یا اجرای قصاص اقدام کند. در صورت عدم اقدام او در این مدت، دادگاه می‌تواند پس از تعیین تعزیر بر اساس کتاب پنجم «تعزیرات» و گذشتن مدت زمان آن با أخذ وثیقه مناسب و تأیید رییس حوزه قضایی و رییس کل دادگستری استان تا تعیین تکلیف از سوی صاحب حق قصاص، مرتکب را آزاد کند. به این ترتیب قاتل سریالی بعد از گذشت ۲۸ سال توانست با سپردن وثیقه از زندان آزاد شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->