آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند آسیب به ۳۶ مدرسه در جنگ ۱۲روزه توسط رژیم صهیونیستی تأمین‌اجتماعی معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را چه زمانی پرداخت می‌کند؟ داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات حتی در روز‌های تعطیل شدند توصیه‌هایی برای جبران بدخوابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا یکشنبه هفته آینده رئیس سازمان بهزیستی کشور در مشهد: امسال در استان خراسان رضوی پشت‌نوبتی مستمری‌بگیر نخواهیم داشت
سرخط خبرها

واکسنی که ویروس‌های آینده کرونا را هم از بین می‌برد!

  • کد خبر: ۲۲۶۶۰۸
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
واکسنی که ویروس‌های آینده کرونا را هم از بین می‌برد!
محققان ۳ دانشگاه مطرح اروپا و آمریکا موفق شدند واکسنی تولید کنند که قادر است ویروس‌های ظهورنیافته کرونا را هم که ممکن است در آینده سبب بروز پاندمی شوند، هدف قرار دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و کل‌تک در آمریکا مشغول توسعه روشی نوین به نام «واکسن‌شناسی پیشگیرانه» (proactive vaccinology) هستند که هدف آن آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی ویروس‌های مختلف کروناست.

این واکسن از آنتی‌ژن‌هایی استفاده می‌کند که در ۸ ویروس کرونای مختلف از جمله ویروسی در خفاش‌ها وجود دارد. آنتی‌ژن ماده‌ای است که واکنش ایمنی در بدن را آغاز می‌کند.

چنین روندی به سیستم ایمنی بدن آموزش می‌دهد تا بخش‌هایی از آنتی‌ژن‌ها را جستجو کند که در ویروس‌های مختلف، از جمله مواردی که در واکسن وجود ندارد، مشترک است. به عنوان مثال واکسن ویروس Sars-CoV-۱ که به همه‌گیری سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد را دربر نمی‌گیرد.

به طور معمول واکسن‌ها، مانند نمونه‌هایی که برای مقابله با کووید۱۹ به کار گرفته شدند، از یک آنتی‌ژن برای آموزش سیستم ایمنی استفاده می‌کنند تا ویروس‌های خاص و جداگانه را هدف بگیرند.

روری هیلز محقق فارغ‌التحصیل دانشکده داروسازی کمبریج و مولف ارشد پژوهش در این باره می‌گوید: تمرکز ما توسعه واکسنی است که در مقابل پاندمی ویروس کرونای آینده از انسان‌ها دفاع کند. باید آن را حتی قبل از آغاز همه‌گیری آماده کنیم. ما واکسنی ابداع کردیم که در مقابل طیف وسیعی از ویروس‌های کرونا از جمله نمونه‌هایی که هنوز ناشناخته هستند، محافظت ایجاد می‌کند.

نتایج این پژوهش در ژورنال نانوتکنولوژی منتشر شده است.

مارک هاوارث از دانشگاه کمبریج و مولف ارشد تحقیق می‌گوید: ما نباید منتظر ظهور ویروس کرونای جدید بمانیم. به دانش کافی درباره ویروس‌های کرونا و واکنش‌های سیستم ایمنی به آنها دست یافته‌ایم و اکنون می‌توانیم واکسن‌هایی بسازیم که در مقابل شاخه‌های ناشناخته ویروس کرونا از انسان‌ها محافظت می‌کند.

تحقیق نشان داده واکسن جدید که Quartet Nanocage نام گرفته واکنش ایمنی وسیعی در موش‌ها از جمله حیواناتی که در مقابل Sars-CoV-۲ ایمن شده بودند، ایجاد می‌کند.

طبق این پژوهش طراحی واکسن ساده‌تر از نمونه‌های توسعه یافته است و احتمالا در توسعه واکسن‌هایی برای دیگر مشکلات سلامتی نیز کاربرد دارد. این تحقیق در اوایل ۲۰۲۵ میلادی وارد مرحله یکم آزمایش بالینی می‌شود.


منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->