رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

روشن‌ماندن اتو، رستوران بزرگ شاندیز را به آتش کشید

  • کد خبر: ۲۳۲۶۶۲
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
روشن‌ماندن اتو، رستوران بزرگ شاندیز را به آتش کشید
جزئیاتی تازه از آتش‌سوزی مهیب رستورانی در شاندیز که در عملیات اطفای آن،  مدیر آتش‌نشانی شاندیز بیهوش شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بامداد دیروز، وقتی همه اهالی شاندیز خواب بودند یا در شرف رفتن به خانه برای استراحت بودند، بوی سوختن پارچه، مشام تعدادی از کارگران رستوران معروف شاندیز را آزار داد. همه به‌دنبال یافتن منشأ این بوی زننده، ناگهان با دودی غلیظ روبه‌رو شدند که از رخت‌شوی‌خانه در طبقه همکف یک ساختمان سه‌طبقه چسبیده به سالن اصلی رستوران بیرون می‌زد.

بازشدن در این ساختمان، کارگران را با غول سرخ و آتشینی روبه‌رو کرد که هرچه لباس جلو دستش بود را می‌بلعید و دقایقی بعد به طبقات بالایی نیز سرایت کرد. کارگران ترسیده از این حادثه بلافاصله شماره آتش‌نشانی را گرفتند تا آتش‌نشانان شاندیز به کمکشان بیایند. ساعت ۲ صبح بود که مأموران آتش‌نشانی شاندیز گزارش حادثه هولناک آتش‌سوزی در معروف‌ترین رستوران این منطقه ییلاقی را دریافت کردند. بلافاصله دو خودرو از آتش‌نشانی با هدایت متین جواهری، مدیر آتش‌نشانی شاندیز، به محل اعزام شدند.

یک علت احتمالی

بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که پس از اتمام کار کارگران در رخت‌شوی‌خانه که مملو از لباس‌های چرک و آماده برای شست‌و‌شو بود، یک دستگاه اتو روشن مانده است و به‌دلایلی نامعلوم این غفلت منجر به بروز آتش‌سوزی کوچکی می‌شود. اما روشن‌بودن پنکه خشک‌کن لباس‌ها منجر به افزایش حجم آتش می‌شود که با گشوده‌شدن در رخت‌شوی‌خانه پس از بروز حادثه و رسیدن اکسیژن بیشتر، ناگهان شعله زبانه می‌کشد و تمام لباس‌های دپوشده را در این سوله با وسعت زیاد دربرمی‌گیرد.

طبقه بالایی کانون حریق مخصوص انبار منسوجات مستعمل این رستوران همچون پشتی، قالیچه، پتو و... بوده است که حجم زیادی از منسوجات تا زیر سقف چیده شده بود، طبقه آخر این ساختمان نیز بایگانی اسناد دفتری بود که درون کمد‌های آن مملو از برگه و دفتر‌های حساب بود. اما آتش‌سوزی در طبقه همکف ساختمان باقی نمی‌ماند و پس از آتش‌گرفتن آکاسیو‌های درون سقف این طبقات که به گفته شاهدان نسوز نبوده است، آتش به طبقات بالایی نیز سرایت می‌کند. 

احتمال یک حادثه بزرگ‌تر

تا اینجا با توجه به اینکه آتش از ساختمان خارج نشده بود، هنوز خطر جدی‌تری دیگر قسمت‌های این مجموعه رستورانی بزرگ را تهدید نمی‌کرد، اما ناگهان آتش‌نشانان چشمشان به تعداد زیادی کاج‌های قدیمی در کنار این سوله افتاد که روز‌ها روی حدود پنجاه آلاچیق چوبی سایه می‌انداختند. تنها کافی بود تا شعله به یکی از این درختان کاج برسد که بسیار سریع‌الاشتعال هستند و یک شعله کوچک در کمتر از یک دقیقه می‌تواند یک جنگل کاج را به جهنم تبدیل کند. 

تمام این احتمالات خطرناک‌تر از سرایت آتش به ساختمان اصلی رستوران نبود، ساختمانی که در مجاورت کانون حریق قرار داشت و آتش‌گرفتن آن قطعاً فعالیت این مجموعه را تحت‌الشعاع قرار می‌داد.

وجود تهدید‌های گسترده در این حادثه و احتمال سرایت آتش به ساختمان‌های مجاور، حساسیت ماجرا را دوچندان کرده بود و آتش‌نشانان با یکی از سخت‌ترین آتش‌سوزی‌های امسال روبه‌رو شده بودند.

آتش‌نشانی در اغما

عملیات با دستورات متین جواهری، به‌عنوان فرمانده میدان آغاز شد و آتش‌نشانان با وجود اینکه آتش‌نشانی شاندیز با کمبود نیرو روبه‌روست، فعالیت اطفای حریق از چند محور را آغاز کردند. این عملیات نفس‌گیر که دقایقی بعد از ساعت ۲ بامداد آغاز شده بود، با تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانان تا ساعت ۵ در حالی به زانو درآمد که کمبود نیرو و خستگی آتش‌نشانان، منجر به کمک‌خواستن از آتش‌نشانی مشهد شد تا جایی که دو خودرو و تعدادی نیرو از مشهد به محل اعزام شدند و بیشتر در عملیات لکه‌گیری و پیشگیری از شروع دوباره آتش کمک کردند.

اما در این عملیات در کنار پنج کارگر این مجموعه که دوشادوش آتش‌نشانان در عملیات اطفای حریق نقش داشتند و همه‌شان مصدوم شده و به بیمارستان شریعتی منتقل شدند، یک آتش‌نشان مصدوم شد و به صورت سرپایی درمان شد، اما متین جواهری، مدیر آتش‌نشانی شاندیز، دچار گازگرفتگی شدیدی شد تا جایی که تقریباً بیهوش شد و تکنسین‌های اورژانس او را درحالی به بیمارستان شریعتی رساندند که وضعیت مطلوبی نداشت و تا عصر دیروز نیز بستری بود.

این آتش‌سوزی در نهایت پس از حدود شش ساعت به طور کامل خاموش شد، اما قطعاً یافتن علت اصلی حادثه زمان‌بر خواهد بود. البته بی‌احتیاطی در وقوع این حادثه و همچنین کمبود نیرو در آتش‌نشانی شاندیز، دو عاملی است که می‌تواند حوادث تلخ‌تری را در این منطقه گردشگری در آینده رقم بزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->