راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تغذیه سالم از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند

  • کد خبر: ۲۳۴۹۸۶
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
تغذیه سالم از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اهمیت تغذیه سالم و داشتن برنامه صحیح در این است که می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات جلوگیری کرده و حتی به درمان بیماری‌ها نیز کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: تغذیه درست به‌معنای رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه است. تعادل به‌معنای مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن بوده و تنوع مصرف انواع مختلف مواد غذایی هم به آن معناست که ۶ گروه اصلی غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: معتقدیم که بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر ۶ گروه اصلی غذایی بوده، گروه‌هایی که شامل نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فراورده‌های آن، گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات و مغزدانه‌ها بوده است، مواد غذایی هر گروه دارای ارزش غذایی تقریباً یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد و مقایسه مقدار مصرف روزانه از گروه‌های غذایی را هم می‌توان با استفاده از شکل هرم غذایی نشان داد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هرم غذایی نشان‌دهنده گروه‌های غذایی و موادی است که در هر گروه جای می‌گیرند، خاطرنشان کرد: قرارگرفتن موادغذایی در بالای هرم که کمترین حجم را در هرم اشغال می‌کند به این معنی است که افراد باید از این دسته از مواد غذایی کمتر مصرف کنند (مانند قند‌ها و چربی ها) و هر چه از بالای هرم به سمت پایین نزدیک می‌شویم حجمی که گروه‌های غذایی به خود اختصاص می‌دهند بیشتر می‌شود و به این معنی است که مقدار مصرف روزانه این دسته از مواد غذایی باید بیشتر باشد، البته چربی‌ها و شیرینی‌ها جزو گروه متفرقه محسوب می‌شوند و باید به مقدار کم مصرف شوند.

دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که هر کشوری براساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه‌ای شایع از رهنمود‌های غذایی خود که حاوی پیام‌های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی بوده استفاده می‌کند، تأکید کرد: رهنمود‌های غذایی ایران شامل ۱۲ پیام کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری‌های غیرواگیر تدوین شده است.

وی اضافه کرد: این موارد شامل داشتن وزن مناسب، مصرف سبزی خام و پخته در وعده غذایی اصلی روزانه، خوردن روزانه میوه در ۳ نوبت، خوردن یک نوبت حبوبات و غذا‌های پخته‌شده با آن در هر روز، مصرف روزانه شیر و انواع لبنیات، مصرف کم روغن برای پخت غذا (روغن مایع مناسب‌تر است)، استفاده از انواع گوشت (ترجیحاً ماهی و مرغ بدون پوست) و تخم‌مرغ، کاهش میزان مصرف قند، شکر، نوشابه‌ها و انواع مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین، کاهش میزان مصرف نمک و مواد غذایی پرنمک، مصرف نوشیدنی‌های بدون قند و آب به دفعات، مصرف نان و غلات سبوس‌دار و رعایت اصول بهداشتی در آماده‌سازی، تهیه غذا و پخت صحیح آن بوده است.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به‌طور کلی غذا و تغذیه نقش مهمی در تقویت یا تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد، بیان کرد: شایع‌ترین علت ضعف سیستم ایمنی سوءتغذیه بوده که ممکن است ناشی از کمبود پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاح باشد و در اثر افزایش دریافت موارد مؤثر اشاره‌شده چاقی صورت گیرد، ما باید هر چیزی را که مفید است به اندازه بخوریم و تصور نکنیم که چون خوب و مؤثر است می‌توانیم به هر اندازه‌ای که دوست داریم، بخوریم.

وی افزود: برخی افراد تغذیه سالم را به معنای خوردن غذای کم و محدودیت در خوردن غذا‌های مختلف می‌دانند، در حالی که تغذیه سالم به هیچ عنوان به این معنا نیست. تغذیه سالم یعنی داشتن رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی مفید و مغذی باشد تا علاوه بر سلامتی بدن به تناسب اندام و جلوگیری از بیماری‌های خطرناک کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->