درگیری در زاوه خراسان‌رضوی، منجر به قتل یکی از طرفین نزاع شد (۱۰ تیر ۱۴۰۳) نقش مهم مشاوره ژنتیک، در پیشگیری از تولد نوزادان بیمار و مبتلا به ناهنجاری‌های ژنتیکی بیماران با علائم مشکوک به تب دنگی بلافاصله به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی مراجعه کنند وزیر آموزش‌وپرورش: اجرای نادرست قانون رتبه‌بندی، کام برخی معلمان را تلخ کرده است | رشد ۲۶درصدی حقوق معلمان تداوم رگبار تابستانی در نقاط مختلف کشور (۱۰ تیر ۱۴۰۳) اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد، به دو بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ تیر ۱۴۰۳) شیرخوارگاه‌ها تعطیل نخواهند شد| شیرخوارگاه‌های استان‌های خراسان‌رضوی، مرکزی و چهارمحال‌وبختیاری در برهه‌هایی خالی از کودک بود افزایش ۵۰درصدی قیمت کتاب‌های درسی اعمال‌قانون ۱۶۶۳ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۴ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۱۰ تیر ۱۴۰۳) کسری ۱۴۰ میلیارد مترمکعبی آبخوان‌های کشور (۱۰ تیر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه همسان‌سازی حقوق وراث بازنشستگان کشوری
سرخط خبرها

کدام غذاها عامل اضطراب هستند؟

  • کد خبر: ۲۳۵۱۴۸
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۹
کدام غذاها عامل اضطراب هستند؟
رژیم‌های غذایی پرچرب از طریق تغییر در باکتری‌های روده باعث اضطراب زیاد می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، ارث گزارش کرد، در مواقع پر استرس، بسیاری از ما آرامش را در غذا‌های ناسالم پرچرب می‌یابیم، با این حال، نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که این مکانیسم متداول مقابله‌ای ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر دارد.

نتایج تحقیق جدید دانشگاه کلرادو بولدر آمریکا نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب می‌تواند باکتری‌های روده را مختل کند، رفتار را تغییر دهد و در نهایت از طریق ارتباط پیچیده روده و مغز به اضطراب دامن بزند.

محققان این آزمایش را بر روی موش‌ها انجام دادند و دریافتند که نتایج آن فراتر از افزایش وزن است و موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند در مقایسه با گروه کنترل وزن بیشتری اضافه کردند. با این حال، این مطالعه یافته‌های مهمتری را فراتر از افزایش وزن نشان داد؛ گروه رژیم غذایی پرچرب تنوع کمتری را در باکتری‌های روده خود نشان دادند، عاملی که عموماً با سلامت ضعیف‌تر مرتبط است.

تجزیه‌وتحلیل بیشتر نشان داد، موش‌هایی با رژیم غذایی پرچرب بیان بالاتری از سه ژن (tph ۲، htr ۱ a، و slc ۶ a ۴) دخیل در تولید و سیگنال‌دهی سروتونین داشتند. این ناحیه با استرس و اضطراب همراه است.

همه چربی‌ها مضر نیستند. چربی‌های سالم مانند چربی‌های موجود در ماهی، روغن زیتون، آجیل و دانه‌ها می‌توانند ضد التهاب و برای مغز مفید باشند. اگر از رژیم‌های پرچرب استفاده می‌کنید، برخی نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که چربی‌های خوب می‌توانند برخی از اثرات منفی را کاهش دهند.

این تحقیق رابطه پیچیده بین رژیم غذایی، سلامت روده و سلامت روان را برجسته می‌کند و غذا‌های فست‌فود ممکن است تسکین فوری ارائه دهند، اما تأثیر طولانی‌مدت آنها بر اضطراب و سلامت کلی می‌تواند قابل توجه باشد.

اتخاذ رژیم غذایی متعادل با چربی‌های سالم و مواد مغذی متنوع برای حفظ سلامت جسمی و روانی بسیار مهم است.

رژیم‌های غذایی پرچرب، به ویژه آنهایی که چربی‌های ناسالم دارند، با بیماری‌های مزمن مختلف مرتبط هستند. فراتر از تأثیر بر سلامت روده و اضطراب، چنین رژیم‌هایی می‌توانند باعث التهاب در سراسر بدن شوند. التهاب مزمن زمینه‌ساز چندین بیماری ازجمله آرتریت، بیماری آلزایمر و برخی سرطان‌هاست.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پرچرب می‌تواند عملکرد شناختی را مختل کند. مصرف بیش از حد چربی‌های ناسالم می‌تواند انعطاف‌پذیری مغز را کاهش دهد که برای یادگیری و حافظه ضروری است. این اختلال می‌تواند بر توانایی‌های شناختی تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش دهد.

علاوه بر این، رژیم‌های غذایی پرچرب می‌تواند بر سلامت کبد تأثیر بگذارد. مصرف مداوم غذا‌های پرچرب می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب شود که در آن چربی اضافی در سلول‌های کبد تجمع می‌یابد و به‌طور بالقوه منجر به التهاب و آسیب کبد می‌شود.

رژیم‌های غذایی پرچرب بر سطح هورمون‌ها تأثیر می‌گذارد. آنها ممکن است حساسیت به انسولین را مختل کنند و منجر به مقاومت به انسولین شوند.

نتایج تحقیق در مجله Biological Research منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->