تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مصرف سالانه ۶ کیلو نمک توسط هر ایرانی‌

  • کد خبر: ۲۳۹۳۶۵
  • ۲۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
مصرف سالانه ۶ کیلو نمک توسط هر ایرانی‌
ایرانی‌ها ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی نمک مصرف می‌کنند و این یعنی افزایش آمار بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور.

به گزارش شهرآرانیوز، درست است که نمک، غذا‌ها را خوشمزه می‌کند، اما مصرف بیش از حد آن بیماری‌ها و عارضه‌های زیادی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی برای انسان به همراه دارد.

بیماری‌های قلبی و عروقی هم عمده‌ترین دلیل مرگ ومیر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در کل جهان است که سالانه موجب مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می‌شود که بروز آنها با مصرف بیش از حد نمک ارتباط دارد. یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های قلبی و عروقی، "فشار خون بالا" است که یک‌سوم ایرانی‌ها به این بیماری خطرناک مبتلا هستند و البته نیمی از آنها خودشان از این موضوع خبر ندارند.

بر این اساس سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط تدوین شد و یکی از اسنادی است که از بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۱۴ در حال اجراست. هدف چهارمِ این سند کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک در کشور بود، اما طبق گزارش‌های موجود، نه تنها این هدف محقق نشده، بلکه در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ حدود ۲ درصد نیز به این میزان افزوده شده است.

۱۶ توصیه مهم درباره مصرف نمک

در این گزارش ۱۶ توصیه بسیار مهم درباره مصرف نمک مطرح می‌شود که خیلی‌ها نمی‌دانند و آگاهی درباره آنها به ما کمک می‌کند تا سبک زندگی بهتری را در پیش بگیریم و از انواع بیماری‌ها دورتر بمانیم.

۱. میزان مصرف نمک در ایران ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است.

۲. فقط در طول سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ شیوع مصرف نمک بیش از حد نزد ایرانیان ۲ درصد افزایش یافته است.

۳. بیماری‌های قلبی و عروقی مثل فشار خون بالا، عمده‌ترین دلیل مرگ ومیر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است که سالانه موجب مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می‌شود که بروز آنها با مصرف بیش از حد نمک و رژیم غذایی ناسالم ارتباط مستقیم دارد.

۴. طبق نظر محققان، میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (حداکثر ۵ گرم در روز/ تقریبا معادل یک قاشق چایخوری) است.

۵. سرانه مصرف نمک در یک سال توسط ایرانی‌ها ۶ کیلوگرم است. در حالی که در جهان سالانه ۳ کیلو نمک می‌خورند.

۶. یکی از اهداف سند ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، کاهش ۳۰ درصد مصرف نمک در کشور بود که بر اساس گزارش‌های موجود، نه تنها این هدف محقق نشد، بلکه ۲ درصد نیز افزایش یافته است.

۷. هر فرد باید روزانه ۵ گرم نمک مصرف کند و همان مقدار کم نمک هم باید فقط از نوع تصفیه‌شده و یددار باشد. نمک تصفیه‌شده، نمکی است که در آن ناخالصی‌های نامحلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی‌های محلول مانند آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده باشد.

۸. موقع خرید نمک، همیشه حتما به درج "پروانه ساخت وزارت بهداشت" روی بسته بندی نمک یددار تصفیه شده توجه کنید و اگر این عنوان را نداشت، خرید نکنید.

۹. دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه‌شده» روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» یا «نمک دریا» خودداری کنید.

۱۰. نمک مصرفی را نباید بیش از ۶ ماه در خانه نگهداری کرد. چراکه ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از ۶ماه) موجب از دست رفتنِ بخشی از ید آن می‌شود.

۱۱. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرفِ دربسته‌ی پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه‌های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان پخت و پز، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.

۱۲. موقع خرید هر کالای خوراکی، برچسب اطلاعات غذاییِ درج‌شده روی آن را مطالعه کنید. سعی کنید مواد غذایی با برچسب کم نمک و بی‌نمک را انتخاب کنید.

۱۳. مصرف زیادِ نمک به معنی شور کردن غذا‌ها نیست. درصد بالایی از نمکی که ما روزانه مصرف می‌کنیم، "نمک پنهان" است که در مواد غذایی گوناگون مثل نان، پنیر، گوشت‌های فراوری شده مثل همبرگر، سوسیس، کالباس و همچنین پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌شده، سس گوجه‌فرنگی، کنسروها، خیارشور، سوپ‌های آماده و ... وجود دارد.

این سه نکته را حتما رعایت کنید

بیماری‌های قلبی و عروقی، مهم‌ترین دلیل مرگ ومیر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در جهان است و مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری قلبی و عروقی، فشار خون بالا است. در ایران نیز ۵۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال در ایران مبتلا به پرفشاری خون یا فشار خون بالا هستند. هرچند ژنتیک در ابتلا به فشار خون بالا پررنگ‌ترین نقش و سهم را دارد، اما تغذیه و رژیم غذایی نامناسب نیز در آن بی تاثیر نیست. در این میان، محدودیت در مصرف نمک نیز نقش مهمی در سلامت قلب و پیشگیری از فشار خون دارد.

دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: علاوه بر ژنتیک، سبک تغذیه در ابتلا یا عدم ابتلا به عارضه فشار خون بالا نقش مهمی دارد. این در حالی است که میزان مصرف نمک در ایران ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است.

قارونی می‌گوید: افرادی که فشار خون بالا را در ژن خود ندارند، نیاز نیست نگران این عارضه باشند. اما حتی همین افراد هم باید ۳ نکته را رعایت کنند؛ مصرفِ کمِ نمک، تغذیه سالم و پرهیز از بی‌تحرکی.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->