کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید
سرخط خبرها

روزانه ۴ نفر در تصادفات رانندگی خراسان رضوی کشته می‌شوند

  • کد خبر: ۲۴۳۴۲۸
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
روزانه ۴ نفر در تصادفات رانندگی خراسان رضوی کشته می‌شوند
بررسی آمار تصادفات نشان می‌دهد که از سال ۱۴۰۰ تا پایان بهار امسال ۴۷۸۲ نفر در تصادفات استان جان باخته اند.

به گزارش شهرآرانیوز، تصادف شبیه یک پازل است که با کنار هم چیده شدن چندین قطعه به وجود می‌آید. نمی‌توان در بررسی تصادف‌های رانندگی به کیفیت خودرو‌ها بی‌توجه بود، همان‌گونه که باید به مشکلات راه و عوامل انسانی نیز توجه کرد. بررسی وضعیت تصادفات منجر به فوت در خراسان‌رضوی نشان می‌دهد که از سال ۱۴۰۰ تا پایان بهار امسال چهار هزار و ۷۸۲ نفر در جاده‌ها و شهر‌های خراسان‌رضوی بر اثر تصادف جان شیرین خود را از دست داده‌اند که با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت در ۱۱۸۸ روز اخیر به طور میانگین روزی چهار نفر در سراسر استان قربانی تصادف شده‌اند. البته آمار قربانیان تصادف‌های رانندگی بهار امسال نشان می‌دهد که تعداد کشته‌شدگان امسال به نسبت سال گذشته ۱۳ درصد کاهش یافته و امسال ۳۹ نفر کمتر از بهار پارسال کشته شده‌اند.

باوجوداین نباید به این کاهش نامحسوس خوش‌بین باشیم، چون آمار‌ها نشان می‌دهد که بیشترین میزان تصادف‌های منجر به مرگ معمولا در فصل تابستان رخ می‌دهد. حالا در این مجال به بررسی وضعیت تصادف‌های رانندگی منجر به فوت از سال ۱۴۰۰ تا به حال می‌پردازیم تا بهتر بتوان وضعیت فعلی تصادف‌ها را رصد کرد و مسئولان این حوزه بتوانند برنامه‌ریزی‌های لازم را برای عبور از یک تابستان کم‌خطر انجام دهند.

سال ۱۴۰۰ پس از بحران

در چهار سال گذشته قربانیان تصادف‌های رانندگی در سال ۱۴۰۰ از همه سال‌ها کمتر بوده است. در تمام طول این سال هزار و ۲۸ نفر در سوانح رانندگی کشته شدند که تعداد قربانیان فصل بهار ۲۷۴ نفر بود. نکته مهم در کاهش قربانیان تصادف‌های این سال موضوع همه‌گیری ویروس کرونا بود که محدودیت‌های تردد زیادی به منظور عبور از بحران در سراسر کشور اعمال شده بود. محدودیت‌هایی که منجر به کاهش تردد‌های شهری و درون‌شهری شده بود و یکی از دلایل کاهش تصادفات نیز همین بود.
یک نکته مهم دیگر در این سال مرگ ۱۲۸ نفر در خردادماه بر اثر تصادف بود که ماه سوم را تبدیل به مرگ‌بارترین ماه سال در حوزه سوانح رانندگی کرده بود.

افزایش دوباره حوادث

با ورود به سال ۱۴۰۱ و برچیده شدن محدودیت‌های کرونایی، دوباره تردد در خیابان‌ها و جاده‌ها به روال سابق برگشت که همین موضوع موجب افزایش تصادفات و قربانیان سوانح رانندگی شد. در طول این سال ۱۲۰۰ نفر در سراسر استان بر اثر تصادف جان باختند. مرگی دل‌خراش که آه از نهاد خانواده‌های زیادی برآورد و خسارت محض برای این خانواده‌ها به جا گذاشت.

بررسی وضعیت قربانیان بهار این سال نیز نشان از رشد تصادف‌های منجر به فوت می‌دهد و بهار امسال هشت نفر بیشتر از بهار سال ۱۴۰۰ کشته شدند و مجموع قربانیان سه ماه ابتدایی این سال ۲۸۲ نفر بود و تیرماه با ۱۳۸ کشته مرگ‌بارترین ماه این سال لقب گرفت.

۱۴۰۲ مرگ‌بارتر از همیشه

در سال گذشته که دیگر خبری از محدودیت کرونایی و... نبود، آمار تصادفات رانندگی افسارگسیخته رشد کرد. در طول این سال برخلاف سال‌های قبلی که آمار تصادف‌ها و کشته‌شدگان کمتر بود، هزار و ۳۴۷ نفر در سوانح رانندگی سراسر استان کشته شدند و به نسبت تعداد سال قبل از آن ۱۴۷ نفر بیشتر در جاده‌ها و خیابان‌ها جان باختند. بهار آن سال نیز وضعیت سوانح رانندگی تأسف‌بار بود و بیشتر از همه سال‌های قبل تکرار شد. بهار پارسال ۳۴۵ نفر در تصادف‌ها کشته شدند. بررسی‌ها نشان داد که شهریورماه با ۱۳۷ کشته مرگ‌بارترین ماه پارسال بوده است.

امسال و ماه‌های پیش‌رو

سازمان پزشکی قانونی خراسان‌رضوی آمار تصادف‌های سه ماهه ابتدایی امسال را در حالی منتشر کرد که به نسبت سه ماهه ابتدایی سال قبل وضعیت به نسبت بهتر بود. در طول این سه ماه ۳۰۶ نفر در خراسان‌رضوی بر اثر تصادف جان شیرین خود را از دست دادند که به نسبت بهار سال ۱۴۰۲ میزان تصادف‌ها ۱۳ درصد کاهش یافته است. این کاهش نامحسوس را می‌توان به مدیریت و اقدامات بهتر مسئولان این حوزه، آگاه‌سازی شهروندان در پی اطلاع‌رسانی‌های بیشتر و... مرتبط کرد.

 البته این به معنای بهتر شدن وضعیت سوانح نیست، چون در فصل تابستان همواره بیشترین میزان تصادف‌های طول سال رخ می‌دهد و اگر بتوانیم از ۴۵ روز پیش رو به سلامت بگذریم و اجازه افزایش تصادف‌ها را ندهیم، قطعا سالی نکوتر از تمام سال‌های قبل را تجربه خواهیم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->