شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور
سرخط خبرها

استرس پس از سانحه؛ اختلال روانی شایع پس از کرونا

  • کد خبر: ۲۴۶۴۸
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۱
استرس پس از سانحه؛ اختلال روانی شایع پس از کرونا
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران می‌گوید: باتوجه به اینکه مردم در دوران کرونا استرس و اضطراب شدیدی را تجربه کردند و به صورت مزمن درآمده‌است مردم در دوران پساکرونا نیز دچار استرس پس از سانحه خواهند شد، این اختلالات می‌تواند موجب افزایش بیماری‌های سایکوسوماتیک (بیماری‌های روان‌تنی) شود.
به گزارش شهرآرانیوز، امین رفیعی‌پور با بیان اینکه در حال حاضر در اپیدمی کروناویروس قرار داریم و قطعا این اپیدمی به مرور زمان کاهش می‌یابد، اظهار کرد: براساس اطلاعات به دست آمده از کروناویروس، به نظر می‌رسد که این ویروس در دنیا ماندگار خواهد بود، اما از حالت اپیدمی خارج می‌شود، در هر صورت مردم باید به سبک زندگی کنونی عادت کنند؛ در حال حاضر می‌بینیم که بسیاری افراد با هم دست نمی‌دهند و روبوسی نمی‌کنند، این رفتار‌ها به مرور نهادینه می‌شود و مردم به این باور می‌رسند که باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.
این روان‌شناس سلامت تاکید کرد: به هر صورت تغییر اساسی در روابط انسانی به وجود آمده و این تغییرات در دوران پساکرونا نیز وجود دارد و در درازمدت نیز در روابط انسانی اتفاقاتی رخ می‌دهد. سبک زندگی در دوران پساکرونا تغییر خواهد کرد و مردم بیشتر به دنیای مجازی روی می‌آورند و به نظر می‌رسد در درازمدت تردد‌ها کاهش می‌یابد.
رفیعی‌پور  ادامه داد: از سوی دیگر باتوجه به اینکه در این روز‌ها همه اعضای خانواده در طولانی‌مدت در کنار یکدیگر بوده‌اند، این روند منجر به آسیب‌ها و تنش‌ها در داخل خانواده می‌شود و حتی به جرات می‌توان گفت احتمال اینکه پس از این آسیب‌ها، آمار طلاق، اختلافات خانوادگی و مشکلات زناشویی بیشتر شود نیز وجود دارد.
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران افزود: همچنین آسیب‌های به وجود آمده در دوران پس از سانحه نیز می‌تواند آسیب‌های درازمدتی را به همراه داشته باشد و آسیب‌های به وجود آمده نیز ممکن است موجب افزایش اختلالات روانی شود، درنتیجه باید برنامه‌ریزی اساسی برای سلامت جسم، روان و سلامت اجتماعی شود. در این راستا نیز لازم است دست‌اندرکاران وزارت بهداشت و درمان برنامه‌ریزی اساسی را برای اتفاقات پس از کرونا داشته باشند.
رفیعی‌پور ادامه داد: برای کاهش مسائل روانی در دوران پساکرونا مهم‌ترین کار این است که مردم بپذیرند که بحران به وجود آمده و کل دنیا را درگیر کرده است. پذیرش بحران، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد و مردم قبول می‌کنند که این استرس و افسردگی تنها برای خودشان نیست و همه جهان با آن درگیر هستند، همچنین مردم باید محیط شادی را برای خود ایجاد کنند. تفریحاتی مناسب با سبک زندگی جدید پیدا و آن‌ها را انجام دهند.
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران با بیان اینکه باید تلاش کرد تا الگو‌ها و پروتکل‌های بهداشتی به یک باور در جامعه تبدیل و در باور مردم نهادینه شود، تصریح کرد: باور کنیم که اگر اصول بهداشتی را رعایت کنیم، احتمال ابتلا به بیماری کاهش می‌یابد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->