شبکه فرسوده توزیع آب به طول ۲۵ کیلومتر در روستا‌های مشهد اصلاح شد احکام مستمری خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس در خراسان رضوی صادر شد سکته مغزی، دومین علت مرگ در ایرانی‌ها ثبت یک‌ونیم میلیون مراجعه بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی به مراکز درمانی بارش باران در محور مشهد- کلات | کاهش دید افقی رانندگان در محور مشهد- چناران (۷ آبان ۱۴۰۳) کودکان زیر ۵ سال پرخطرترین گروه سنی در بروز مسمومیت‌ها وضعیت نامناسب دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان در کشور آخرین وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | آیا تکلیف بازنشستگان حداقل‌بگیر مشخص شد؟ (۷ آبان ۱۴۰۳) تصادف عجیب جلوی کلانتری بولوار توس مشهد! دستگیری عاملان تیراندازی در مراسم عروسی جیرفت جزییات آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان فرامرز عباسی مشهد + تصاویر حادثه (یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳) تصادف اتوبوس در تهران قربانی گرفت| پلیس: ابعاد این حادثه بسیار وسیع است سانحه رانندگی در جاده سنتو + جزییات (۶ آبان ۱۴۰۳) سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد ۱۳۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته برف در راه خراسان رضوی| کاهش دید افقی رانندگان درمحور مشهد_کلات (۶ آبان ۱۴۰۳) ویدئو | تیم ویژه پلیس به دنبال سارقان خشن ملارد (۶ آبان ۱۴۰۳) ماینر‌های قاچاق یک منزل مسکونی در مشهد را به آتش کشید (۶ آبان ۱۴۰۳) تصادف شدید اتوبوس در میدان شهدای تهران یک فوتی و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۶ آبان ۱۴۰۳) راه ورسم میزبانی از مسافرانی که به مشهد می‌آیند آمار تلخ ۱۰ هزار تلفات انسانی در تصادفات شش ماه اخیر تصادف خودروی سوخت‌بر در جاده گچین - بندر خمیر ۴ کشته بر جای گذاشت (۶ آبان ۱۴۰۳) حقوق اتباع ایرانی در سایه تحریم‌های اتحادیه اروپا | حقوق‌دانان در مورد تحریم‌های هوایی ایران چه می‌گویند؟
سرخط خبرها

بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۵۲۲۵
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟
کبد چرب به دلیل کم‌تحرکی، افزایش وزن و استفاده از غذا‌های پرکالری و کم‌فیبر و مصرف غذا‌های آماده بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آنچه مسلم است و می‌توان بر این ادعا تأکید و اصرار داشت، این است که کبد چرب را می‌توان سوغات زندگی صنعتی دانست که باعث تهدید سلامت جوامع شده است.

در این بین، متأسفانه شاهد شیوع این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی هم هستیم؛ در حالی که تا یکی دو دهه قبل، این قبیل عارضه‌ها را می‌بایست در سنین بزرگسالی به بعد جستجو می‌کردیم. اما، امروزه شاهد کبد چرب در کودکان و نوجوانانی هستیم که به سمت مصرف خوراکی‌ها و غذا‌های آماده رفته اند و در عین حال، هیچ تحرک و فعالیت فیزیکی هم ندارند.

عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران، با عنوان این مطلب که چاقی و عوارض آن در ایران به سرعت رو به افزایش است، گفت: با این روند که پیش می‌رویم، جایگاه ایران در جهان از رتبه فعلی که چهل و دوم است، در ۱۴۱۴ به رتبه نهم می‌رسد.

سیدموید علویان فوق تخصص گوارش و کبد، در رابطه با نقش بوفه مدارس در شیوع کبد چرب، گفت: بسیاری از بوفه‌ها به کودکان مواد غذایی مانند کیک‌هایی با قند و روغن‌های ناسالم می‌فروشند. این کیک‌ها ممکن است دارای شیره‌های خوشمزه ولی غیربهداشتی باشند که باعث می‌شود کودکان به مصرف خوراکی‌های بسیار شیرین عادت کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: گرسنگی ناشی از اُفت قند خون می‌تواند قدرت یادگیری را کاهش دهد، اما برخی از میان‌وعده‌هایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، چندان سالم نیستند.

علویان در ادامه چند پیشنهاد را برای عرضه تغذیه سالم در بوفه مدارس مطرح کرد و افزود: به جای چیپس‌های صنعتی که حاوی اسید‌های چرب ترانس و نمک بالا هستند، می‌توان سیب‌زمینی سرخ‌کرده خانگی با روغن‌های سالم و کم‌نمک به همراه ادویه‌های طبیعی مانند آویشن و پودر سیر پیشنهاد کرد.

وی گفت: بیسکویت‌های صنعتی اغلب حاوی شکر اضافی و مواد مضر هستند. به جای آن، می‌توان کیک‌های خانگی با مواد اولیه مرغوب به دانش‌آموزان داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آبمیوه‌های آماده ارزش غذایی پایینی دارند. بهتر است این نوشیدنی‌ها با میوه‌های تازه و فصل جایگزین شوند. همچنین، نوشابه‌های گازدار به دلیل قند بالا و ارزش غذایی کم توصیه نمی‌شوند. دوغ به عنوان یک جایگزین سالم می‌تواند به بهبود تغذیه دانش‌آموزان کمک کند.

علویان با عنوان این مطلب که پفک حاوی نمک فراوان و ارزش غذایی کمی است، گفت: ذرت بو داده می‌تواند به عنوان منبع فیبر جایگزین مناسبی باشد.

وی تاکید کرد: شکلات‌های تلخ به دلیل داشتن فلاونویید‌ها می‌توانند به بهبود تغذیه کمک کنند، در حالی که آب‌نبات‌ها به دلیل چسبندگی باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

علویان گفت: میوه‌های خشک و مغز‌ها منبع خوبی از فیبر و املاح ضروری مانند آهن و کلسیم هستند که می‌توانند به رشد کودکان کمک کنند.

وی افزود: فرآورده‌های گوشتی صنعتی حاوی نیترات هستند که می‌تواند به نیتروزآمین تبدیل شود، ترکیبی که ممکن است سرطان‌زا باشد. تهیه ساندویچ‌های خانگی مانند ساندویچ مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

علویان گفت: فرهنگ‌سازی و نظارت دقیق بر بوفه مدارس می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان ایفا کند. با ارائه خوراکی‌های سالم و تشویق به عادات غذایی مناسب، می‌توان از بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب و مشکلات مرتبط با تغذیه نادرست پیشگیری کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->