خودروهایی که موعد تحویلشان برای امسال نیست، مشمول افزایش قیمت نمی شوند پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه در روز پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۴ پلمب مشاور املاک و رستوران متخلف در مشهد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) کشف ۴۰ هزار لیتر روغن موتور قاچاق در گناباد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ مهر ۱۴۰۴) | دیگنیتی چند؟ کاهش قیمت خودرو‌های داخلی، امروز (۲۳ مهر ۱۴۰۴) + جدول کمبود گل، قیمت گل تازه زعفران را افزایش داد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت نگین زعفران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی ملزم به کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز شدند افت شدید بورس در آخرین روز کاری هفته | ازدست‌رفتن کانال ۳ میلیونی (۲۳ مهر ۱۴۰۴) فرصت نهایی بهره‌مندی از حداکثر بخشودگی جرائم مالیاتی تا پایان مهرماه در خراسان رضوی مرغ در مشهد رسماً گران شد، اما ارزان‌تر از قیمت مصوب دولتی | یک مسئول در جهاد کشاورزی استان: کمبود مرغ در بازار نداریم دستورالعمل جدید بخشودگی جرائم مالیاتی ابلاغ شد (۲۳ مهرماه ۱۴۰۴) + جزئیات ثبت رکورد جهش ۱۲ درصدی فروش ماهانه شرکت‌های بورسی (۲۳ مهر ۱۴۰۴) ویدئو | اعتبار کالابرگ در آبان‌ماه ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ سود ۱۰۰ میلیاردی فروشندگان لبوبو تقلبی در ایران قیمت دلار در مشهد چند شد؟ (۲۳ مهر ۱۴۰۴) آیا صعود طلای جهانی ادامه خواهد داشت؟ | هشدار تحلیلگران درباره احتمال اصلاح موقت طرح دولت برای اصلاح قیمت بنزین چیست؟ یارانه چند نفر از ابتدای سال تاکنون حذف شده است؟ (۲۳ مهر ۱۴۰۴) تکلیف نیرو‌های شرکتی و قراردادی تا یک ماه آینده مشخص می‌شود (۲۳ مهرماه ۱۴۰۴) آخرین وضعیت تغییرات احتمالی قیمت بنزین (۲۳ مهرماه ۱۴۰۴) بررسی نرخ امروز طلا در مشهد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) | تلاش طلا برای ماندن در سطوح بالا، با اهرم اونس جهانی نشانه‌های بازگشت اعتماد و ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه | شروط تداوم روند صعودی بورس قیمت امروز اونس طلا اعلام شد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) | طلای جهانی در انتظار ثبت رکوردی باورنکردنی تداوم کاهش نرخ دینار عراق در بازار آزاد مشهد | لیر ترکیه، ریال سعودی و دینار کویت چند؟ (۲۳ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۳ مهر ۱۴۰۴) | گلابی ۴۰ تا ۱۰۰ هزار تومان احتیاط و انتظار، دو رفتار فعلی بازار خودرو (۲۳ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تسهیل زیارت زائران در لایحه بودجه ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۲۹۶۰۵۷
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
تسهیل زیارت زائران در لایحه بودجه ۱۴۰۴
برای انجام پرواز‌های داخلی در مسیر مشهد و فرودگاه‌های استان‌های مرزی به شرکت‌های خارجی مجوز صادر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تسهیل امر زیارت حرم مطهر رضوی برای مرزنشینان و زائران خارجی، موضوعی است که برای اولین‌بار در بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به آن پرداخته شده است. هر سال موسم اربعین که فرامی‌رسد، خیل مشتاقان زیارت اباعبدا... (ع) از کشور‌های مختلف راهی عراق می‌شوند. در این بین علاوه‌بر مشتاقانی که از خراسان رضوی راهی کربلا می‌شوند؛ همسایگان شرقی ما، مرز‌های ایران و خراسان رضوی را برای عبور و رساندن خود به جمعیت زائران اربعین انتخاب می‌کنند.

از سوی دیگر به‌دلیل نزدیکی اربعین حسینی به ایام شهادت علی‌ابن موسی الرضا (ع) خیل عظیم مشتاقان زیارت امام مهربانی‌ها هم‌زمان با بازگشت مسافران اربعین به‌سوی مشهدالرضا (ع) راهی می‌شوند. همین موضوع هر سال سبب افزایش فشار بر ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای به‌ویژه در استان می‌شود.

هرچند راهکار حل این موضوع، رسیدگی ویژه به ناوگان این استان، وضعیت جاده‌ها و به سرانجام رساندن پروژه‌هایی مانند آزادراه حرم تا حرم است، اما افزایش پرواز‌ها و رام‌های قطار برای کاهش بار در این ایام تأثیرگذار خواهد بود. چون معمولا در این زمان‌ها یافتن بلیت هواپیما و قطار برای زائران دشوار است. 

حالا در بند «ت» تبصره۱۰ لایحه بودجه، مربوط به «مسکن و حمل‌ونقل»، آمده است: «به منظور تسهیل امر زیارت حرم مطهر رضوی برای مرزنشینان و زائران خارجی که از مرز‌های زمینی وارد کشور می‌شوند و کاهش فشار بر ناوگان مسافربری جاده‌ای، به‌ویژه در ایام خاص مانند ایام زیارت اربعین، وزارت راه و شهرسازی (سازمان هواپیمایی کشوری) مجاز است به شرکت‌های هواپیمایی خارجی طی هماهنگی با وزارت امور خارجه، مجوز انجام پرواز‌های داخلی در مسیر مشهد و فرودگاه‌های استان‌های مرزی را به‌شکلی صادر کند که از تمام آن فرودگاه‌ها پرواز هفتگی در مسیر مشهد برقرار کنند. 

همچنین باید در ایام مقارن مناسک اربعین، خدمات جابه‌جایی مسافران از شهر‌های چابهار و زاهدان به فرودگاه مناسب به تشخیص ستاد مرکزی اربعین برقرار شود. هرگونه نرخ‌گذاری برای خدمات شرکت‌های خارجی یادشده و نیز عرضه سوخت یارانه‌ای به این شرکت‌ها ممنوع است. آیین‌نامه این بند به پیشنهاد شورای‌عالی هوانوردی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.» حالا باید دید که پس از تصویب آیین‌نامه توسط هیئت وزیران، این موضوع چقدر برای تسهیل زیارت و جذب زائر مؤثر خواهد بود. 

تأثیر تسهیل ورود زائران بر اقتصاد مشهد 

آمار‌ها نشان می‌دهد که در دهه آخر صفر امسال، ۲۱۲پرواز ورودی خارجی با ۲۹هزار و ۲۵۶مسافر و ۲۱۲پرواز خروجی خارجی با ۲۸هزار و ۶۲۰مسافر از فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد انجام شده است. برآورد‌ها نشان می‌دهد که هر گردشگر خارجی که با خرید بلیت هواپیما به ایران سفر می‌کند، حدود هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد و در شرایطی که ما با محدودیت‌های تحریمی روبه‌رو هستیم، این فرصتی مطلوب برای دسترسی به منابع ارزی جدید است. براین‌اساس می‌توان استنباط کرد که در صورت تسهیل ورود زائران خارجی به مشهد، این شهر بتواند درآمدهایش را از این محل افزایش دهد. 

مجید فرقانی، کارشناس و فعال حوزه گردشگری، درباره تسهیل رفت‌وآمد زائران خارجی در ایام اربعین به شهرآرا می‌گوید: با توجه به نزدیکی فرهنگی که بین ایران و کشور‌های منطقه وجود دارد، درصورتی‌که بتوانیم رفت‌وآمد آنها به مشهد به‌ویژه در ایام خاص زیارتی را تسهیل کنیم، این مسئله می‌تواند سبب افزایش ورود زائران خارجی به شهرمان شود. 

وی می‌افزاید: با این‌کار نه تنها می‌توان به افزایش ورود زائران خارجی دست یافت، بلکه درآمد‌های ارزی نیز از طریق توسعه گردشگری زیارت به اقتصاد کشور تزریق خواهد شد. وی تأکید می‌کند: مشهد همواره یکی از مقاصد سفر برای عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) بوده است و حالا هم باید به‌منظور توسعه آن و افزایش خدمات به زائران برای داشتن سفری راحت، یک نگاه ملی وجود داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->