مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است

  • کد خبر: ۲۹۸۸۹۲
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است
سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

انسان ها در طول حیاتشان و در مواجه با اتفاقات و رویدادها تبدیل به مجموعه ای از دیدگاه ها و تجربیاتی می شوند که بی شباهت به گنجیه ای ارزشمند برای حفظ حیات جامعه نمی باشد. بی تردید با جهت گیری های مناسب اوج کمال یک فرد در جامعه از این جهت، دوران سالمندی است و جوامع سنتی از دیرباز با تاکید بر این مهم، به تکریم سالمندان به مثابه ذخیره ای ارزشمند از ارزش ها می پرداختد.

سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

از این رو آدمی با این نگرش که افزایش سن و دوران سالمندی به معنای کسب برخی امتیازات و احترام ها در ازای از دست دادن ویژگی هایی چون زیبایی و جوانی است، زندگی کرده و این به معنای بهره بردن از بخش اجتناب ناپذیر زندگی یعنی سالمندی بود.

اما آنچه به مرور دستخوش تغییر گردیده، این نگاه به سالمندی و تغییر ارزش ها از امور پایداری چون دانش و اگاهی به امور ناپایداری چون زیبایی و جوانی است. در جوامع مدرن با تاکید بیش از حد بر موضوع حفظ زیبایی و زندگی به سبک جوانان که در نوع متعادل آن خطری محسوب نمی شود، راه را به ترکستان برده و منجر به شکل گیری نگاهی شده اند، که سالمند را به دلیل نبود برخی شاخص ها بی مصرف و ناتوان قلمداد می کند.

این نگاه سالمندان را فرسوده تر و ارتباط میان نسل ها را دچار بحران خواهد کرد. سالمندان دیگر لزومی برای انتقال مفاهیم و ارزش های آموخته شدشان نمی بینند و جوانان نیز گوش شنوایی برای شنیدن آن ندارند.

این از هم گسیختگی آسیب های جبران ناپذیری بر بدنه سرمایه اجتماعی به عنوان یک شاخص مهم در توسعه پایدار وارد ساخته و نهایتا توسعه پایدار را با مشکل مواجه می کند.

این مساله به خصوص در مورد زنان پررنگ تر به نظر می رسد. زنان در دنیای امروز با این تصور که زیبایی (منطبق بر معیارهای کنونی) تنها دارایی آنان است به صرف هزینه های هنگفت برای جلوگیری از سالمندی کرده و در نهایت با افزایش سن که به طور قطع اجتناب ناپذیر است احساس سرخوردگی و حتی تنهایی خواهند کرد.

بنابراین آنچه مهم می نماید حفظ جایگاه سالمندان به عنوان افرادی ارزشمند و مشارکت مناسبشان به عنوان پیشرویان فکری و ارزشی جامعه که می توانند به درستی ارزش های جامعه را به نسل جدید انتقال دهند بسیار قابل توجه است. سالمندان اگر بدانند سالمندی تنها دوره ای از زندگی محسوب می شود و افراد جامعه آنها را به دلیل چنین امر بدیهی  تنها نمی گذارند دوران پیری شادتر و بدون استرس تری را سپری می کنند.

از سوی دیگر جوانان نیز خواهند توانست به دور از این اضطراب که افزایش سن صرفا گذران روزها است و آنها را به حاشیه نخواهد برد، به زندگی با کیفیت بیشتر و فرصت های بیشتر برای کسب دانش و آگاهی و اموری مهم تر بپردازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->