۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شناسایی بیش از ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران

  • کد خبر: ۳۰۰۳۵۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
شناسایی بیش از ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۲۴ هزار و ۷۶۰ بیمار مبتلا به ایدز در ایران گفت: در بین بیمارانی که در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ شناسایی شده‌اند، در ۶۵.۲ درصد از موارد، روابط جنسی به‌عنوان راه احتمالی انتقال بیماری شناسایی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قباد مرادی درباره وضعیت ایدز در کشور اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تخمینی، ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند. مجموع موارد ثبت‌شده ابتلا به این ویروس از ابتدای شناسایی بیماری تاکنون ۴۸ هزار و ۱۷ نفر بوده است که از این تعداد، مرگ ۲۳ هزار و ۲۵۷ نفر ثبت شده است.

شناسایی ۲۴,۷۶۰ بیمار زنده مبتلا به ایدز در کشور

وی افزود: طبق نظام جامع مدیریت داده‌های الکترونیک ایدز کشور، تا پایان ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳، از بین افراد مبتلا به ایدز که شناسایی، ثبت و گزارش شده‌اند، ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر زنده هستند. از این تعداد، ۱۹ هزار و ۸۶۹ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان ایدز را دریافت کرده‌اند و ۱۹ هزار و ۶۵ نفر تحت درمان قرار دارند.

تغییر درصد انتقال ویروس ایدز در زنان و مردان

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: به‌طور کلی، حدود ۸۱ درصد از کل موارد تشخیص داده‌شده را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. اما الگوی انتقال ویروس و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است. به‌طوری که در پایان ۶ ماه اول سال جاری، ۳۲ درصد از موارد ثبت‌شده را زنان و ۶۸ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

سن مبتلایان ایدز در کشور

وی گفت: در بین افراد شناسایی‌شده تا پایان ۶ ماه اول ۱۴۰۳، حدود ۳ درصد از کل موارد شناخته‌شده در زمان تشخیص، کمتر از ۲۰ سال سن داشتند. همچنین ۷۳ درصد در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند و ۲۴ درصد بالای ۴۵ سال هستند. الگوی سنی در سال‌های اخیر تغییر چندانی نکرده است.

تغییر الگوی انتقال ایدز در سال‌های اخیر

مرادی درباره علل عمده ابتلا به ویروس ایدز بیان کرد: علل ابتلا به ایدز در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تاکنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتیب عبارتند از: تزریق با وسایل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد مخدر، رابطه جنسی و انتقال از مادر به کودک. در ۱۶.۶ درصد از این موارد، راه انتقال نامشخص باقی‌مانده است.

روابط جنسی در صدر علت ابتلا به ایدز

وی افزود: در حالی که در بین بیمارانی که در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ تشخیص داده شده‌اند، تنها در ۱۰ درصد از موارد ابتلا، علت آن اعتیاد تزریقی بوده و ۶۵.۲ درصد از موارد ابتلا به دلیل روابط جنسی بوده است. همچنین ۰.۷ درصد انتقال از مادر به کودک بوده و در ۲۴.۱ درصد از موارد، راه احتمالی ابتلا بیان نشده است. همچنین، هیچ مورد ابتلای جدیدی از طریق خون و فرآورده‌های خونی ثبت نشده است.

راه‌های انتقال ویروس ایدز

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: ایدز یک بیماری عفونی است که اغلب مردم آن را با نام ایدز می‌شناسند، در حالی که ایدز مرحله انتهایی بیماری ایدز است که اگر فرد به‌موقع و به‌طور صحیح تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، ممکن است تا آخر عمر به ایدز مبتلا نشود.

وی اضافه کرد: ویروس ایدز که عامل ابتلا به بیماری ایدز است، از طریق کار کردن با یکدیگر، زندگی دسته‌جمعی، هم‌صحبت شدن و معاشرت‌های اجتماعی یا تماس روزمره با افراد آلوده مانند هم‌سفر بودن، هم‌کلاس بودن، نشستن در کنار یکدیگر و از راه هوا منتقل نمی‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->