درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴) پرواز‌های بازگشت مستقیم حجاج از سرگرفته می‌شود
سرخط خبرها

استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۹۰۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است و برخلاف قند معمولی، تأثیر چندانی بر قندخون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز، آزاده متقی در مورد تفاوت قند‌های گیاهی با قند‌های معمولی توضیح داد: قند‌های گیاهی مستقیماً از منابع طبیعی به دست می‌آیند و علاوه بر شیرینی، دارای مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. اما قند‌های معمولی (مانند قند سفید) طی فرآوری صنعتی از نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شوند و تقریباً فقط ساکارز خالص و بدون ارزش غذایی اضافی هستند. همچنین قند‌های گیاهی معمولاً تأثیر کمتری بر افزایش ناگهانی قند خون دارند.

تفاوت‌های ساکارز و استویا در تأثیر بر قند خون و متابولیسم

وی درباره تفاوت ساکارز و استویا مطرح کرد: ساکارز و استویا هر دو قند‌هایی هستند که تأثیرات متفاوتی بر بدن دارند و این تفاوت به ترکیبات شیمیایی، نحوه متابولیسم در بدن، و تأثیر آنها بر قند خون مربوط است. ساکارز یک دی‌ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و از منابعی مانند نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آید. وقتی مصرف می‌شود، در دستگاه گوارش به گلوکز و فروکتوز تجزیه شده و جذب خون می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: این فرایند منجر به افزایش سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می‌شود. به همین دلیل، مصرف بیش از حد ساکارز می‌تواند بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی تأثیر منفی بگذارد و خطرات متابولیکی ایجاد کند. در مقابل، استویا یک شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. این ماده فاقد کالری است و به طور مستقیم بر قند خون تأثیر نمی‌گذارد، زیرا گلیکوزید‌های موجود در استویا به‌صورت مستقیم متابولیزه نمی‌شوند. به همین دلیل، استویا گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نیاز به کاهش مصرف قند دارند محسوب می‌شود. بنابراین، مصرف ساکارز می‌تواند قند خون را افزایش دهد و باید توسط افراد دیابتی محدود شود، در حالی که استویا تأثیری بر قند خون ندارد و جایگزینی ایمن‌تر برای این افراد است.

مصرف استویا برای دیابتی‌ها ایمن‌تر است

متقی در خصوص قند‌های گیاهی اظهار کرد: اصطلاح قند گیاهی که گاهی برای محصولات شیرین‌کننده استفاده می‌شود، تعبیر دقیقی نیست. در واقع، تمام قند‌های مصرفی، از جمله ساکارز و استویا، منشأ گیاهی دارند. قند معمولی که از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شود، حاوی ساکارز است و باعث افزایش قند خون می‌شود. این نوع قند، همان ماده‌ای است که اغلب همراه با چای یا در غذا‌های شیرین مصرف می‌شود. در مقابل، استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. برخلاف قند معمولی، استویا تأثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید. به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند دیابتی‌ها در انتخاب شیرین‌کننده‌ها به جای مصرف قند معمولی، از گزینه‌هایی مانند استویا استفاده کنند.

محصولات دیابتی؛ مفید، اما نیازمند مدیریت در مصرف

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد محصولاتی که مخصوص افراد دیابتی است گفت: محصولات مخصوص دیابتی‌ها مانند شکر‌های جایگزین و خوراکی‌هایی مثل بیسکویت‌ها به هدف کنترل قند خون و تأمین نیاز‌های غذایی افراد دیابتی وارد بازار شده‌اند. شکر‌های مخصوص دیابتی، که عمدتاً بر پایه شیرین‌کننده‌هایی مانند استویا تولید می‌شوند، قند خون را به شکل قابل‌توجهی افزایش نمی‌دهند و گزینه‌ای مناسب برای این افراد محسوب می‌شوند. اما بیسکویت‌ها و سایر خوراکی‌های مشابه، هرچند با ترکیبات کم‌قند تولید می‌شوند، به دلیل وجود آرد در ترکیب آنها، همچنان در بدن به قند تبدیل می‌شوند و می‌توانند سطح قند خون را بالا ببرند. بنابراین، این محصولات نباید به‌صورت بی‌رویه مصرف شوند. در نهایت، اگرچه این محصولات می‌توانند به کنترل رژیم غذایی دیابتی‌ها کمک کنند، اما همچنان نیاز به اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه وجود دارد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->