زلزله نسبتا شدیدی ارومیه را لرزاند + جزئیات (۲۰ دی ۱۴۰۳) مستمری دی‌ ماه معلولان واریز شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) پویش ملی «در نجف» گامی مؤثر در جهت تربیت و توانمندسازی نسل آینده است تصویب طرح مشارکت نوجوانان در شورای اجتماعی محلات مشهد درباره علل ابتلا به هموروئید، راهکارهای پیشگیری و نیز درمان آن | دردی که خجالت ندارد! حمایت از حدود ۴۳۰۰ خانواده دارای فرزند دوقلو در خراسان رضوی توسط سازمان بهزیستی سن ابتلا به آلزایمر به ۴۵ سال رسیده است ویتامینی که اسمش را کم شنیده‌اید، اما بسیار مفید است کلاهبرداری در پوشش ثبت نام خودرو در سکو‌های درج آگهی برخورد بدون اغماض دستگاه قضا با عوامل سقط جنین ارتباط بین بیماری قلبی و سرطان سینه فشارخون بالا را با توصیه‌های طب ایرانی کنترل کنید ظرفیت اندک و مشکلات بی‌شمار همراه‌سراهای بیمار در مشهد ادامه دارد | بدون پتو؛ بدون فرش! نسخه جدید نرم‌افزار تهیه «لیست بیمه» کارفرمایان به‌روزرسانی شد راه‌اندازی خط ویژه مشاوره تلفنی حفظ حیات جنین ضدونقیض‌ها درباره ویروس تنفسی جدید چینی لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی برای گذر از یک ویروس تنفسی متهم به قتل در شب یلدا، در بازسازی صحنه جنایت: مقتول مقابل مادرم فحش رکیک داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا اوایل هفته آینده رصد هوشمند خودرو‌های فاقد معاینه فنی در مشهد | از ماشین‌های دودی تا هوای خاکستری زنگ خطر تأمین آب مشهد در تابستان ۱۴۰۴ | آمار‌ها گمراهمان نکنند! فرایند ثبت نام استعداد‌های برتر دانش‌آموزی برای دانشگاه فرهنگیان قبل از پایان سال شروع می‌شود ثبت ۱۶۱ دفتر و شرکت دارای گواهینامه گردشگری سلامت در خراسان رضوی بخشش زن ۷۰ ساله‌ای که شوهرش را در خانه هوویش به قتل رساند آنفلوانزا، عامل ۴۰ درصد بستری کودکانی که با بیماری‌های تنفسی مراجعه می‌کنند مهلت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد (۲۰ دی ۱۴۰۳) با این خوراکی‌ها لاغر شوید درمان ناباروری آسان شد پایان تلخ زندگی ۱۰ ساله به خاطر انتقام هزینه‌های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافته است پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی به دانشجویان از سال ۱۴۰۴ گسترش سامانه بارشی در برخی نقاط کشور طی هفته آینده (۲۰ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۹۰۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است و برخلاف قند معمولی، تأثیر چندانی بر قندخون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز، آزاده متقی در مورد تفاوت قند‌های گیاهی با قند‌های معمولی توضیح داد: قند‌های گیاهی مستقیماً از منابع طبیعی به دست می‌آیند و علاوه بر شیرینی، دارای مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. اما قند‌های معمولی (مانند قند سفید) طی فرآوری صنعتی از نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شوند و تقریباً فقط ساکارز خالص و بدون ارزش غذایی اضافی هستند. همچنین قند‌های گیاهی معمولاً تأثیر کمتری بر افزایش ناگهانی قند خون دارند.

تفاوت‌های ساکارز و استویا در تأثیر بر قند خون و متابولیسم

وی درباره تفاوت ساکارز و استویا مطرح کرد: ساکارز و استویا هر دو قند‌هایی هستند که تأثیرات متفاوتی بر بدن دارند و این تفاوت به ترکیبات شیمیایی، نحوه متابولیسم در بدن، و تأثیر آنها بر قند خون مربوط است. ساکارز یک دی‌ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و از منابعی مانند نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آید. وقتی مصرف می‌شود، در دستگاه گوارش به گلوکز و فروکتوز تجزیه شده و جذب خون می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: این فرایند منجر به افزایش سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می‌شود. به همین دلیل، مصرف بیش از حد ساکارز می‌تواند بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی تأثیر منفی بگذارد و خطرات متابولیکی ایجاد کند. در مقابل، استویا یک شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. این ماده فاقد کالری است و به طور مستقیم بر قند خون تأثیر نمی‌گذارد، زیرا گلیکوزید‌های موجود در استویا به‌صورت مستقیم متابولیزه نمی‌شوند. به همین دلیل، استویا گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نیاز به کاهش مصرف قند دارند محسوب می‌شود. بنابراین، مصرف ساکارز می‌تواند قند خون را افزایش دهد و باید توسط افراد دیابتی محدود شود، در حالی که استویا تأثیری بر قند خون ندارد و جایگزینی ایمن‌تر برای این افراد است.

مصرف استویا برای دیابتی‌ها ایمن‌تر است

متقی در خصوص قند‌های گیاهی اظهار کرد: اصطلاح قند گیاهی که گاهی برای محصولات شیرین‌کننده استفاده می‌شود، تعبیر دقیقی نیست. در واقع، تمام قند‌های مصرفی، از جمله ساکارز و استویا، منشأ گیاهی دارند. قند معمولی که از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شود، حاوی ساکارز است و باعث افزایش قند خون می‌شود. این نوع قند، همان ماده‌ای است که اغلب همراه با چای یا در غذا‌های شیرین مصرف می‌شود. در مقابل، استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. برخلاف قند معمولی، استویا تأثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید. به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند دیابتی‌ها در انتخاب شیرین‌کننده‌ها به جای مصرف قند معمولی، از گزینه‌هایی مانند استویا استفاده کنند.

محصولات دیابتی؛ مفید، اما نیازمند مدیریت در مصرف

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد محصولاتی که مخصوص افراد دیابتی است گفت: محصولات مخصوص دیابتی‌ها مانند شکر‌های جایگزین و خوراکی‌هایی مثل بیسکویت‌ها به هدف کنترل قند خون و تأمین نیاز‌های غذایی افراد دیابتی وارد بازار شده‌اند. شکر‌های مخصوص دیابتی، که عمدتاً بر پایه شیرین‌کننده‌هایی مانند استویا تولید می‌شوند، قند خون را به شکل قابل‌توجهی افزایش نمی‌دهند و گزینه‌ای مناسب برای این افراد محسوب می‌شوند. اما بیسکویت‌ها و سایر خوراکی‌های مشابه، هرچند با ترکیبات کم‌قند تولید می‌شوند، به دلیل وجود آرد در ترکیب آنها، همچنان در بدن به قند تبدیل می‌شوند و می‌توانند سطح قند خون را بالا ببرند. بنابراین، این محصولات نباید به‌صورت بی‌رویه مصرف شوند. در نهایت، اگرچه این محصولات می‌توانند به کنترل رژیم غذایی دیابتی‌ها کمک کنند، اما همچنان نیاز به اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه وجود دارد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->