برف در غرب خراسان رضوی ۲ قربانی گرفت (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تکذیب حادثه سقوط مرگبار از هواپیما در مشهد| بانوی سالخورده بر اثر سکته فوت کرد (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) جشن ازدواج آسان ۴۶ زوج جوان در مشهد برگزار شد + فیلم (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ برقراری بیش از ۸۰۰۰ تماس با اورژانس مشهد، طی ۶۰ ساعت اخیر (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) اجرای پویش ملی نه به‌ تصادف از اواخر اسفند ۱۴۰۳ هنر‌های سنتی ایران در حراج تهران| کاهش خرید و فروش‌های زیرزمینی کشف ارتباط میان انواع سردرد و افزایش خودکشی ایران از کهن‌ترین کشورهای جهان است مراکز تعویض پلاک خودرو فردا (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل نیست سرانه مصرف حبوبات در ایران پایین‌تر از جهان است آیا مدارس و ادارات استان خراسان شمالی فردا سه‌شنبه (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ چه‌تعداد آمبولانس در سال ۱۴۰۴ به ناوگان اورژانس کشور اضافه می‌شود؟ دعوت از اینفلوئنسر‌های آمریکایی برای حضور در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران اعلام شرایط فروش نقدی و اقساطی ۶ محصول کرمان موتور + جدول (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) صالحی‌ امیری: «۲۲ بهمن»، الگویی برای ملت آزادی‌خواه جهان است شایع‌ترین علائم حمله قلبی را بشناسید دلایل کاهش بودجه تحقیقات پزشکی در آمریکا چیست؟ برقراری پرواز‌های فوق‌العاده تهران_مشهد و برعکس برای نیمه‌شعبان ۱۴۰۳ آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ میزان بارش برف مشهد و خراسان رضوی در یکشنبه برفی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | فریمان رکورددار بارش برف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ بهمن ۱۴۰۳) | کاهش دمای مشهد به منفی۹ درجه مسمومیت جمعی ۲۲ نفر در میدان خراسان تهران با مونوکسیدکربن (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) هزار و ۱۹۱ فرد گرفتار در برف و کولاک خراسان رضوی امدادرسانی شدند (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تاریخ واریز حقوق بهمن‌ماه ۱۴۰۳ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) محور‌های اصلی و فرعی جاده‌های خراسان رضوی باز است (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) سازمان محیط زیست خبر داد: ممنوعیت صدور موافقت اصولی جدید برای ایجاد باغ‌ وحش در کشور جاده مشهد به کلات بسته شد (۲۱بهمن ماه ۱۴۰۳) آمار موالید کشور در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک میلیون نفر است امدادرسانی به ۲ مادر باردار در کولاک و برف تایباد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۶
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸
عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟
فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پای شارکو در بیماران مبتلا به دیابت با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است که می‌تواند عوارض جدی برای بیمار به همراه داشته باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا موسویان با اشاره به اینکه پای شارکو مشکل شایعی در بیماران مبتلا به دیابت است که درصورت بی‌توجهی در پیگیری درمان، می‌تواند منجر به قطع عضو در بیماران شود، خاطرنشان کرد: به دنبال شکستگی‌های مزمن و اختلالات عروقی و عصبی، کم‌کم برجستگی‌هایی در کف پا ظاهر می‌شود و زخم‌های مقاومی تشکیل می‌شود که از همین نقطه زخم‌ها قابل‌بهبودی نیست و عفونت در پا فراگیر می‌شود و این امر موجب ازدست‌دادن پا در بیماران مبتلا به دیابت می‌شود.

فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمل‌های سنگین و دوران بعد از عمل سختی برای این بیماران وجود دارد، گفت: این عوارض شکستگی معمولی نیستند بلکه شکستگی ناشی از نوروپاتی و عوارض دیابت هستند. 

دکتر موسویان با بیان اینکه پای شارکو، یک بیماری پیچیده و گاهاً ناتوان‌کننده است که بر مفاصل، به ویژه مفاصل پا، تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد: این بیماری با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است. این بیماری اگرچه بیماری نادری است؛ اما می‌تواند عوارض جدی برای بیماران به همراه داشته باشد. از این رو، آشنایی با این بیماری و مراجعه بموقع به پزشک برای تشخیص و درمان، اهمیت بسیار زیادی دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مفصل نوروپاتیک یا پای شارکو نوعی آرتروپاتی پیش‌رونده است که عمدتاً در اثر آسیب عصبی (نوروپاتی) در بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می‌شود، گفت: این وضعیت باعث تخریب ساختار‌های استخوانی و مفصلی در پا و مچ پا می‌شود. به دلیل ازدست‌رفتن حس درد و لمس در اثر نوروپاتی، افراد متوجه آسیب‌های کوچک نمی‌شوند و به همین دلیل این جراحات به‌مرور زمان شدیدتر می‌شوند. با ادامه آسیب و پاسخ‌های التهابی ناشی از آن، تغییرات شدیدی در ساختار پا ایجاد می‌شود ازجمله تغییر شکل، ناپایداری و در نهایت ازبین‌رفتن قوس پا که به وضعیت موسوم به پای شارکو منجر می‌شود. این تغییرات می‌توانند خطر عفونت، زخم‌های جدی و حتی قطع عضو را افزایش دهند.

وی عنوان کرد: مفصل شارکو، عمدتاً به دلیل آسیب به اعصاب محیطی رخ می‌دهد. این آسیب، توانایی بدن در احساس درد و فشار را کاهش می‌دهد. در نتیجه، افراد مبتلا به این عارضه، متوجه آسیب‌های جزئی به مفاصل خود نمی‌شوند و این آسیب‌ها بدون درمان، تشدید شده و به تخریب مفصل منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین علت بروز این بیماری، دیابت است، اظهار کرد: نوروپاتی دیابتی، یکی از عوارض شایع دیابت است که در آن، اعصاب محیطی به دلیل افزایش سطح قندخون آسیب می‌بینند. سایر بیماری‌های عصبی مانند بیماری چندگانه (ام.اس) و برخی اختلالات ارثی نیز می‌توانند باعث بروز مفصل شارکو شوند.

دکتر موسویان با بیان اینکه آسیب‌های مکرر به مفصل، عفونت‌های مکرر، ضعف سیستم ایمنی نیز می‌تواند باعث بروز پای شارکو شود، گفت: علائم مفصل شارکو شامل درد خفیف یا عدم احساس درد، تورم و قرمزی، گرمی مفاصل، تغیر شکل مفصل، زخم‌های پوستی، کاهش دامنه حرکتی، شکستگی و دررفتگی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->