برگزاری نخستین نشست فعالان سینمای خراسان رضوی در مشهد تمام مهربانی‌های یار مهربان تصویرگر آواز‌های آبی شهر | یادی از استاد علی‌اکبر زرین‌مهر نقاش فقید مشهدی هم‌زمان با سالروز درگذشتش ماجرای تخلص استاد شهریار در مسابقه تلویزیونی «دونقطه» + فیلم گنجینه ای از هنر ناب ایرانی در حرم رضوی | گذری به موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی روایتی طنزآمیز از روابط انسانی | گزارشی از اکران مردمی فیلم «ناجورها» در مشهد پرتره «سیدحسن حسینی»، شاعر برجسته، روی آنتن تلویزیون + زمان پخش زوربا، یک مرد رها | معرفی کتاب «زوربای یونانی» به بهانه انتشار کتاب صوتی‌اش مدیرعامل مؤسسه فرهنگی شهرآرا: حمایت شهرآرا از سینما برای گرم‌ترشدن بازار هنر مشهد است + فیلم «جیمی کیمل» مجری مشهور تلویزیون اخراج شد سواد رسانه‌ای؛ سپر دفاعی در جنگ نوین حماسه در غزل | فردوسی چه تأثیراتی بر شهریار گذاشته است؟ رائد فریدزاده: حمایت از پروژه‌های سینمایی استانی باید هدفمند و بلندمدت باشد + فیلم لغو اجرا‌های محسن یگانه در گرگان + علت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: ظرفیت هنری استان نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم است پایان بخش اجرایی جشنواره هجدهم موسیقی جوان رمان «جایی برای دفن مردگان نیست» در کتابفروشی‌ها مروری بر کارنامه هنری «فرهاد آییش» به مناسبت تولد هفتاد و سه سالگی‌اش
سرخط خبرها

پرویز ایزدپناه، نقاش پیشکسوت، درگذشت

  • کد خبر: ۳۱۷۰۱۷
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
پرویز ایزدپناه، نقاش پیشکسوت، درگذشت
پرویز ایزدپناه هنرمند پیشکسوت نقاش در ۸۵ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا گلستان گل‌بابازاده فیلمساز، نویسنده و از شاگردان زنده‌یاد پرویز ایزدپناه با تایید درگذشت این هنرمند، بیان کرد: پرویز ایزدپناه روز گذشته ۲۷ بهمن بر اثر کهولت سن در ۸۵ سالگی در تهران دارفانی را وداع گفت. پیکر استاد قرار است در شهر محل تولدش یعنی سلماس به خاک سپرده شود.

پرویز ایزدپناه ۲۲ اسفند ۱۳۱۸ در شهر سلماس متولد شد. کودکی و نوجوانی را در تبریز با اشتیاقی بی وصف به موسیقی و نقاشی گذرانید و پس از اخذ دیپلم از هنرستان میرک تبریز از اواخر دهه سی به تهران آمده و لیسانس نقاشی را از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران و فوق لیسانس انیمیشن از دانشگاه فارابی تهران دریافت کرد. وی از جمله استادان دانشکده هنر دانشگاه تهران و از پیشگامان و یکی از نام آورترین آبرنگ سازان تاریخ ایران است.

مواجه او با آبرنگ فصل جدیدی در زندگی وی به شمار می‌آید که سبب شد وجه دیگری از هنر نقاشی را خلق کند. پس از بازگشت از اروپا به ایران به خلق آثار ماندگاری از ادوار تاریخی ایران به ویژه دوره قاجار با تکنیک آبرنگ اهتمام می‌ورزد که اکنون گنجینه‌ای بی بدیل برای هنر ایران محسوب می‌شود.

پرویز ایزدپناه با نشان درجه یک هنری کشور، در دهه شصت عضو شورای ارزشیابی هنرمندان ایران بود و در نمایشگاه‌ها و همایش‌های فراوانی به عنوان هئیت داوری و انتخاب حضور فعال داشت و پس از بازنشستگی و از دهه هفتاد، در خلوت خود با رویی گشاده پذیرای دلباخته گان و هنرمندان بوده است. شخصیت مهربان، آرام و باوقار، از ایشان چهره‌ای منحصر‌به‌فرد، مصمم و امیدوار در خاطر شاگردانش ساخته است. استادی که همواره می‌گفت: من اگر صدبار دیگر متولد شوم باز به همین راه خواهم رفت.

شهرآرانیوز درگذشت این هنرمند فقید را به خانواده و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->