پزشکیان در اولین جلسه هیئت دولت سال ۱۴۰۴: تلاش می‌کنیم منویات رهبری را عملیاتی کنیم صدراعظم آلمان رسما برکنار شد مسیر‌های راهپیمایی روز قدس ۱۴۰۴ در تهران اعلام شد + جزئیات سخنگوی دولت: برنامه ما مدیریت مصرف بنزین است، نه گران‌کردن آن برنامه‌های روز جهانی قدس ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی اعلام شد شایعه سفر برخی اعضای دولت به کشورهای خارجی تکذیب شد ویدئو | تونل‌های پایان‌ناپذیر شهر جدید موشکی هوافضای سپاه رونمایی شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) کمالوندی: تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است نماینده مجلس: مسیر سرمایه‌گذاری مردمی توسط مجلس تسریع، تسهیل و تضمین شد عراقچی در ارمنستان: هنوز به نامه ترامپ پاسخ نداده‌ایم + فیلم وعده استاندار خراسان رضوی برای تکمیل بخش اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در سال ۱۴۰۴ وزیران امور خارجه ایران و ارمنستان در ایروان با یکدیگر رایزنی کردند (۵ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در بازدید از دریاچه ارومیه، بر احیای آن با اجرای طرح‌های موردتأیید کارشناسان تأکید کرد تأکید بر حضور و اقتدار هوشمندانه در ماموریت‌های فراجا | سردار رادان: اشراف اطلاعاتی و پیگیری قاطعانه در کار پلیس ضروری است بازدید استاندار خراسان رضوی از پست امداد جاده‌ای مستقر در محور ملک‌آباد به مشهد (۵ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ایران گزینه‌های زیادی ندارد | برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران باید جلوی چشم جهانیان انجام شود سفر غیررسمی پزشکیان به مرند (۴ فروردین ۱۴۰۴) پایان مذاکرات روسیه و آمریکا در ریاض پس از ۱۲ ساعت آژیر خطر در اراضی اشغالی (۴ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به رژیم صهیونیستی | خسارت به مناطقی در تل‌آویو و قدس بمباران شمال یمن توسط آمریکا (۴ فروردین ۱۴۰۴) سفر عراقچی به ارمنستان (۴ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو خبرنگار فلسطینی در حملات امروز رژیم صهیونیستی (۴ فروردین ۱۴۰۴) توافق ایران و افغانستان: روند بازگشت مهاجران افغان به تدریج و آبرومندانه خواهد بود فرمانده نزاجا: تهدید علیه امنیت ملی ایران را تحمل نمی‌کنیم دیدار جانشین سازمان اطلاعات سپاه با آیت‌الله علم‌الهدی (۴ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جنجالی وزیر نفت عراق درباره توقیف نفتکش‌های منتسب به ایران
سرخط خبرها

آمریکا: عراق باید وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد

  • کد خبر: ۳۲۰۴۱۵
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
آمریکا: عراق باید وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه در اولین نشست خبری خود از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه تقلای شکست خورده آمریکا برای کاهش صادرات نفت و انرژی ایران، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشستی خبری از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

«تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه در اولین نشست خبری خود از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

او گفت: «آمریکا از دولت عراق می‌خواهد تا هرچه سریع‌تر وابستگی خود به انرژی ایران را کاهش دهد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره تمدید شدن معافیت‌های عراق برای واردات گاز از ایران گفت: «آمریکا درحال بررسی تمام معافیت‌های تحریمی موجود اعمال شده بر عراق است که هر درجه از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می‌کند.»

معافیت‌های عراق برای ادامه واردات گاز ایران در ۸ مارس منقضی می‌شود.

این اظهارات پس از آن بیان می‌شود که «اسکات بسنت»، وزیر خزانه داری آمریکا مجددا به تهدید ایران روی آورد.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» او با بیان اینکه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران را تشدید خواهد کرد، گفت: «آمریکا صنعت نفت و فروش نفت ایران ایران تعطیل خواهد کرد.»

او ادعا کرد: «برای این کار، از معیار‌ها و جدول زمانی از پیش تعیین شده استفاده می‌کنیم.»

بسنت همچنین در اظهاراتی ضدایرانی افزود: «فقیر کردن مجدد ایران، آغاز سیاست تحریمی به روز شده ما خواهد بود.»

از طرفی پیش از این، منابع آگاه گزارش کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن نفتکش‌های ایرانی در دریا متوقف و بازرسی شوند و این اقدام تحت توافقی به اصطلاح «بین‌المللی» صورت بپذیرد.

ترامپ وعده داده است که سیاست شکست‌خورده «فشار حداکثری» را دوباره برقرار کند تا ایران را از اقتصاد جهانی منزوی کرده و صادرات نفت آن را به صفر برساند؛ تقلایی که تاکنون دستاوردی برای واشنگتن نداشته است.

ترامپ در هفته‌های نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، دو دور جدید تحریم علیه ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها شرکت‌ها و ناوگان نفتکش‌های قدیمی‌ای را هدف قرار داده است که بدون بیمه‌های غربی فعالیت کرده و نفت کشور‌های تحت تحریم را حمل می‌کنند.

این تحرکات تا حد زیادی مشابه تدابیری است که در دوران «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اعمال شد، اما ایران توانست با استفاده از قابلیت‌هایش و از طریق شبکه‌های پیچیده و فعال صادرات نفت خود را افزایش دهد.

از آنجایی که تجربه گذشته اثبات کرده که این نوع سنگ‌اندازی‌ها راه به جایی نمی‌برد، دولت فعلی آمریکا به دنبال یارکشی در حوزه بین‌المللی است تا بلکه ماحصلی داشته باشد.

۶ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، روز پنجشنبه به رویترز گفته‌اند مقام‌های دولت ترامپ اکنون به دنبال راه‌هایی هستند تا از طریق کشور‌های هم‌پیمان، کشتی‌های نفتی ایران را در گذرگاه‌های کلیدی مانند تنگه مالاکا در آسیا و مسیر‌های دریایی دیگر متوقف و بازرسی کنند.

به گفته منابع آگاه که با رویترز صحبت کردند، این اقدام باعث تأخیر در تحویل نفت خام به پالایشگاه‌ها خواهد شد و همچنین طرف‌های درگیر در این تجارت را در معرض آسیب‌های اعتباری و تحریم‌های جدید قرار می‌دهد.

دولت ترامپ در حال بررسی این است که آیا می‌توان این بازرسی‌ها را تحت چارچوب به اصطلاح «ابتکار امنیتی اشاعه» که در سال ۲۰۰۳ برای مقابله با قاچاق سلاح‌های کشتار جمعی ایجاد شد، انجام داد یا خیر. این طرح تحت امر آمریکا هدایت شده و بیش از ۱۰۰ دولت آن را امضا کرده‌اند.

به گفته یکی از منابع، واشنگتن امید دارد که با استفاده از این مکانیسم بتواند به دولت‌های خارجی اجازه دهد که محموله‌های نفتی ایران را به درخواست ایالات متحده هدف قرار دهند و در نتیجه باعث «تأخیر در تحویل» و «آسیب به زنجیره تأمین» درآمدی تهران شود.

اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت می‌پذیرد که تلاش‌های قبلی برای توقیف محموله‌های نفتی ایران با واکنش متقابل مواجه شده است. آمریکا در سال ۲۰۲۳ در دوران بایدن، حداقل دو محموله نفت ایران را توقیف کرد و این اقدام باعث شد ایران کشتی‌های خارجی را توقیف کند، از جمله یک کشتی متعلق به شرکت شورون که قیمت نفت خام را افزایش داد.

«بن کیهیل» تحلیلگر انرژی در مرکز انرژی و سیستم‌های زیست محیطی در دانشگاه تگزاس اذعان دارد که هرچه تحریم‌ها طولانی‌تر باشد، با توجه به توانمندی‌های ایران و اینکه خریداران راه‌هایی برای دور زدن آنها پیدا می‌کنند، اثربخشی آنها کمتر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->