آینده نظام بازنشستگی در گرو تجمیع ساختارها و اصلاح بنگاه‌داری زیان‌ده جلسه فوق العاده هیئت دولت تشکیل شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سراج: سیاسی کاری شورای حقوق بشر کار اشتباهی است فرصت یک ماهه برای مشمولان نظام وظیفه غیرغایب به دلیل تأخیر در اعلام نتایج کنکور آذری: گروه و جناح های سیاسی به جای تفرقه، همدل و همسو برای خدمت به کشور تلاش کنند سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح با اقتدار به آمریکا و اسرائیل پاسخ دادند مروری کوتاه بر زندگی حاج علی شمقدری یار دیرین مقام معظم رهبری رئیس دولت موقت سوریه: مذاکرات با اسرائیل احتمالا به‌زودی به نتیجه می‌رسد محسنی ثانی: تنها راه توقف ماشین جنگی صهیونیست‌ها است، اتحاد کشورهای اسلامی است رأی‌گیری پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه، پنجشنبه در شورای امنیت مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی درباره سیاست‌های نتانیاهو هشدار داد نگاهی به برخی اظهارات شتاب زده در توافق قاهره تایید حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی در دیوان عالی کشور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان در دیدار با وزیر انرژی روسیه: مانعی بر سر راه همکاری دو کشور وجود ندارد ژاپن عملیات نظامی رژیم اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد درگیری شدید بین حریدی‌ها و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل از غزه: هزاران فلسطینی در پی دستورات تخلیه اسرائیل در حال فرار هستند دیدار نخست وزیر پاکستان با ولیعهد عربستان درباره جنگ غزه مسمومیت ۱۳۰ نظامی صهیونیست بر اثر غذای گندیده فرافکنی انگلیس درباره «مکانیسم ماشه»: ایران گام‌های ملموس بردارد ایران: آینده افغانستان باید به دست افغان‌ها رقم بخورد قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از ۳۰ هزار تومان باشد پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است هشدار کویت درباره عواقب تجاوزات اسرائیل اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» است واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است
سرخط خبرها

خواهرخواندگی، فرصتی برای تحقق دیپلماسی شهری

  • کد خبر: ۳۲۴۶۸
  • ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
خواهرخواندگی، فرصتی برای تحقق دیپلماسی شهری
سیدمحمدرضا هاشمی - کارشناس‌ارشد روابط بین‌الملل
به احتمال زیاد تاکنون مفهوم «خواهرخواندگی» بین شهر‌ها به گوشتان خورده است، مفهومی که در دنیای امروز و پس از توجه دولت‌ها و مدیریت‌شهری به موضوع «دیپلماسی شهری» اهمیت زیادی پیدا کرده است.

دیپلماسی شهری را ابزار سیاست‌گذاری در فرایند‌ها و تحولات اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی در عصر جهانی‌شدن دانسته‌اند. درواقع دیپلماسی شهری شکلی جدید از دیپلماسی عمومی در عصر جهانی‌شدن است و ابزاری است تا شهر‌ها از طریق بازیگران شهری به‌ویژه شهرداری‌ها، به تعامل با کنشگران هم‌تراز خود بپردازند. شهر‌ها به‌عنوان یک نظام پویا و داشتن شخصیت مستقل سیاسی، می‌توانند ضمن خواهرخواندگی با شهر‌های مشابه خود، به تعامل سازنده با دیگر شهر‌های جهان و جذب سرمایه‌های خارجی در چارچوب دیپلماسی شهری اقدام کنند.
 
درواقع خواهرخواندگی شهر‌ها زمینه را برای افزایش ارتباطات میان فرهنگ‌ها و ارتقای تعاملات انسانی میان ساکنان شهر‌های مختلف جهان فراهم می‌کند. صاحب‌نظران عرصه دیپلماسی پیوند خواهرخواندگی را یکی از روش‌های مناسب برای تحقق دیپلماسی شهری دانسته‌اند، تا آنجا که معتقدند اگر دیپلماسی خواهرخواندگی شهری در سطح بین‌الملل به‌درستی به کار گرفته شود، مزایای متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و زیست‌محیطی برای شهر‌های جهان به همراه خواهد داشت. خواهرخواندگی موانع فرهنگی را کاهش می‌دهد و ارتباطات فرهنگی شهر‌ها را افزایش خواهد داد.
 
این مهم تأثیرات زیادی در ارتباط مؤثر شهروندان شهر‌ها با یکدیگر ایفا خواهد کرد. اولین حرکت‌های دیپلماسی شهری در قالب رابطه خواهرخواندگی بین «توکیو» و «نیویورک» در سال١۹۶۰ بسته شد که در آن زمان نتایج خوبی برای ۲ شهر به همراه داشت. معمولا ۲ شهر برای خواهرخواندگی باید مشترکاتی داشته باشند؛ مثلا ۲ شهر تاریخی، ۲ شهر مذهبی، ۲ شهر علمی یا دانشگاهی. به‌عنوان مثال «مشهد» و «نجف» به دلیل داشتن مشترکات مذهبی و تاریخی در اسفندماه ۱۳۹۳ تفاهم‌نامه خواهرخواندگی امضا کردند. توسعه روابط خواهرخواندگی بین شهر‌های ایران و دیگر شهر‌های جهان باعث شناخت مدیران از شیوه‌های مدیریتی، برنامه‌ریزی شهری، ساخت‌وساز شهری و به‌طور کل ساختار شهری منظم می‌شود.
 
همچنین پرورش تفاهم، دوستی و اعتماد در سطح بین‌المللی به توسعه گردشگری و تجارت بین شهر‌ها کمک می‌کند؛ بنابراین دیپلماسی شهری از طریق روابط خواهرخواندگی تسریع‌کننده بی‌نظیری در رشد اقتصادی جوامع است. یکی از مهم‌ترین دلایل برقراری این تفاهم‌نامه‌ها موضوعات فرهنگی است که شناخت شهروندان شهر‌ها از یکدیگر را افزایش می‌دهد.

کارشناسان معتقدند که صلح پایدار جهانی از مهم‌ترین فواید توسعه خواهرخواندگی بین شهرهاست. زیرا وقتی شهر‌ها و شهروندان آن یکدیگر را بشناسند، کمتر پیش می‌آید که روی هم اسلحه بکشند یا بخواهند با هم جنگ کنند و روابط دولتمردان نیز تحت‌تأثیر این دیپلماسی شهری قرار می‌گیرد. مشهد هم اکنون با ۴ شهر نجف (عراق)، کراچی و لاهور (پاکستان) و ارومچی (چین) تفاهم‌نامه خواهرخواندگی دارد، اما با توجه به ظرفیت‌های این شهر در بخش‌های مختلف، انتظار می‌رود مشهد با شهر‌های بیشتری خواهرخوانده شود تا ضمن شناساندن ظرفیت‌های آن در بخش‌های مختلف به شهروندان دیگر شهرها، زمینه حضور مسافر بیشتر در شهر و استفاده از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در پروژه‌های شهری مشهد را فراهم کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->