مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش نرخ جهانی طلا تحت تأثیر مذاکرات احتمالی چین و آمریکا «وحشی»؛ تازیانه‌ای بر پیکر فقر یا فرصتی تباه‌شده برای روایت واقعیت؟ برق شعب بانکی پرمصرف در تهران ۷۰۰ بار قطع شد! برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی با استفاده رمزارزها معاون وزیر راه: دفاتر تسهیلگری، راه‌حل مشکلات حاشیه‌شهر مشهد است + فیلم آماده‌باش خدمات شهری مشهد هم‌زمان با صدور هشدار سطح زرد هواشناسی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جک J۴ کمتر از یک میلیارد تومان قیمت خودرو‌های داخلی کاهش یافت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول علت بی‌کیفیتی خودروهای داخلی چیست؟ مستأجران، ۲۰روزه وام ودیعه مسکن می‌گیرند ثبت رشد ۵۸ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تمامی کسور حقوق بازنشستگان کشوری تسویه و پرداخت شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) کدام محصولات نساجی مشمول کد شناسه کالا می‌شوند؟ رئیس جامعه حرفه‌ای هتل‌آپارتمان‌داران خراسان رضوی: ناترازی مالیاتی با درآمد صنعت هتلینگ همخوانی ندارد مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مشهد: باید حق سکونت را برای ساکنان حاشیه شهر به رسمیت بشناسیم + فیلم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار به کانال ۸۱ هزار تومان قطعی برق بیش از ۲ ساعت ممنوع شد افت تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۴ عرضه بلوک یک‌درصدی سهام پتروشیمی خلیج‌فارس، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۰ گمرک در کشور شبانه‌روزی شد  قیمت جهانی طلا امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد ساعت کاری ادارات دولتی از شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر می‌کند بودجه خراسان رضوی، قربانی نبود هماهنگی و پیگیری قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سبزی کیلویی ۱۵ هزار تومان قسط وام جدید مسکن چقدر است؟ | مردم توان پرداخت ندارند ادامه یافتن طرح کالابرگ در حال پیگیری است
سرخط خبرها

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مشهد: باید حق سکونت را برای ساکنان حاشیه شهر به رسمیت بشناسیم + فیلم

  • کد خبر: ۳۳۱۱۳۲
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مشهد: باید حق سکونت را برای ساکنان حاشیه شهر به رسمیت بشناسیم + فیلم
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: رویکرد دهه‌های گذشته مقابله با حاشیه‌نشینی بود، اما باید حق سکونت را برای آن‌ها به رسمیت بشناسیم و امکانات را برایشان فراهم کنیم تا به سمت زندگی مدنی‌تری پیش بروند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالرضا گلپایگانی امروز، ۱۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴، در نخستین کنفرانس ملی چالش‌های حاشیه‌نشینی و فرصت‌های بازآفرینی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شرکت بازآفرینی شهری ایران به‌نمایندگی از دولت، متولی ستاد بازآفرینی شهری ایران است.

وی افزود: این ستاد در سه حوزه حاشیه‌نشینی یا سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت‌های ناکارآمد و فرسوده و بافت‌های تاریخی هدایت و راهبری را انجام می‌دهد. ستاد ملی بازآفرینی شهری به‌ریاست رئیس‌جمهور، محلی است برای اینکه حوزه‌های متولی توسعه شهری در زمینه‌های مربوط به این سه حوزه برنامه‌ریزی و اقدام مشترک را سازمان‌دهی کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از مسائل بنیادین توسعه در هر کشوری داشتن مدل توسعه و الگو‌های پیشرفت متناسب با شرایط سرزمین خودش است، عنوان کرد: برای تولید الگو‌های متناسب با شرایط هر جامعه‌ای کسانی که در خط مقدم قرار دارند، دانشگاهیان و فرهیختگان جامعه هستند. انتظار ما به عنوان نهاد اجرایی از دانشگاه این است که به ما برای دستیابی به الگوی مناسب کمک کند.

گلپایگانی ادامه داد: شرکت بازآفرینی به دانشجویان کمک کرده و مبلغی را بابت پروژه‌های مرتبط با مأموریتش تقدیم دانشجویان می‌کند. ما همچنین می‌توانیم تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد مشهد داشته باشیم. شهر مشهد در زمینه حاشیه‌نشینی در بین شهر‌های ایران بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین را دارد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در حاشیه شهر در سکونتگاه غیررسمی زندگی می‌کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درخصوص علل حاشیه‌نشینی و اهمیت این موضوع در شهر مشهد گفت: حاشیه‌نشینی حاصل نظام برنامه‌ریزی نادرست است. اگر ما یک نظام برنامه‌ریزی از لایه آمایش سرزمین تا لایه برنامه‌ریزی شهری و مدیریت زمین کارآمد و درست داشته باشیم، نباید حاشیه‌نشینی اتفاق بیفتد.

وی بیان کرد: افرادی که به‌ناچار در حاشیه شهر زندگی می‌کنند، از نظام متوازن برنامه‌ریزی و توجه در ساختار آمایش سرزمینی عقب ماندند یا نظام آمایش برنامه‌ریزی شهری و مدیریت زمین افراد در طبقه فرودست را در نظام برنامه‌ریزی خود به رسمیت نشناخته است. بخش عمده‌ای از افرادی که در حاشیه شهر مشهد هستند به احتمال زیاد عمدتاً برای کار می‌آیند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مدیریت زمین در کشور ما عمدتاً دولتی است و زمین‌های بزرگ حاشیه شهر‌ها در اختیار مدیریت دولتی یا بعضاً وقفی هستند که این موضوع به اضافه یک جریان سوداگری زمین موجب می‌شود تا این زمین‌های دولتی، زمین‌های با شیب خیلی تند، در حریم گسل‌ها، در حریم رودخانه‌ها و زیر کابل فشارقوی برق زمینه بسیار مناسبی برای تصرف و سکونت غیررسمی شود.

گلپایگانی اضافه کرد: زمین‌های وقفی معمولاً شرایطی دارند که موجب می‌شود تصرف شوند یا تبدیل‌به‌احسنی اتفاق بیفتد که مبتنی بر نظام برنامه‌ریزی شهری نیست و بعداً مدیریت شهری را با مشکل مواجه می‌کند. در شرق ایران از مشهد تا چابهار، مشکل حاشیه‌نشینی ما مقداری بیشتر از بقیه کشور بوده که یک علت آن تغییرات اقلیمی است. خشکسالی بلندمدتی در شرق کشور حاکم بوده که باعث شده کوچ به حاشیه شهر‌ها اتفاق بیفتد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: مسئله دیگر در شرق کشور، جنگ بلندمدت در کشور افغانستان است. مردم ساکن افغانستان به‌ناچار برای زندگی بهتر به مکانی کوچ کردند که امکان کار و اشتغال فراهم است. مشهد جذابیتی دارد که یکی از دلایل حاشیه‌نشینی همین جنگ در افغانستان و شهروندان غیرایرانی هستند. حدفاصل خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان موضوع قاچاق موادمخدر مطرح بوده که زندگی در روستا‌های بی‌دفاع را ناامن می‌کند و به‌ناچار به سمت کوچ می‌روند.

وی با اشاره به اینکه رویکرد دهه‌های گذشته مقابله با حاشیه‌نشینی بود، تصریح کرد: باید حق سکونت را برای آن‌ها به رسمیت بشناسیم و امکانات را برایشان فراهم کنیم تا به سمت زندگی مدنی‌تری پیش بروند. حاشیه‌نشینی در ایران نسبت‌به کل جمعیت حاشیه‌نشین در دنیا، عدد قابل‌توجهی بوده و حدود هفت میلیون نفر است؛ اما نسبت‌به حاشیه‌نشینی در متوسط کل دنیا، نصف عدد بوده که در دنیا ۱۵ درصد، اما در ایران ۷.۸ درصد است.

حاشیه‌نشینی در ایران اصولاً نباید باشد

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: حاشیه‌نشینی در ایران اصولاً نباید باشد، اما کنترل ساخت‌وساز غیرمجاز و بخشی که به سوداگری زمین برمی‌گردد، باید توسط مدیریت شهری تدبیر شود.

براساس قانون، متولی حفاظت زمین‌های کشاورزی، جهاد کشاورزی بوده و شهرداری نیز مسئول مدیریت ساخت‌وساز بدون‌پروانه است.

گلپایگانی اضافه کرد: اگر برای همین حاشیه‌نشینی یک‌میلیون‌و۳۰۰نفره مشهد، تأمین سرانه خدماتی ساماندهی نشود و آن‌ها را به رسمیت نشناسیم، وضعیت بدتر و باعث فقر و مسائل اجتماعی خواهد شد که بعداً جبران آن هزینه‌برتر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->