پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴) پرواز‌های بازگشت مستقیم حجاج از سرگرفته می‌شود مراقب تماس‌های ناشناس باشید! وضعیت نانوایی‌های مشهد و خدمت رسانی بی وقفه در ۱۲  روز جنگی تأکید مشهدی‌ها بر مسلم بودن حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای | از حق خود نمی‌گذریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۴ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و کاهش کیفیت هوا در نوار شرقی و جنوبی آیا مصرف سیب زمینی به کاهش وزن کمک می‌کند؟ چالش بزرگ مراکز غیرمجاز آموزشی در خراسان رضوی مفاد لایحه مقابله با محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی با حضور وزیر دادگستری بررسی شد مصرف مواد مخدر در مادران باردار خطرات زیادی برای جنین به همراه دارد درمان‌های طبیعی برای کاهش ابتلا به آلزایمر کدام‌اند؟ ثبت‌نام پایه دهم از اواخر تیرماه آغاز می‌شود | ثبت‌نام میان‌مقطع‌ها به صورت سیستمی بررسی پرونده کلاهبرداری به بهانه وام فوری | شوهر «طوبی خانم» کلاهبردار بود مرگ زودرس سالانه ۶۶ هزار نفر ناشی از آلودگی صوتی در اروپا
سرخط خبرها

در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود

  • کد خبر: ۳۳۲۲۰۹
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود
شهرستان طرقبه‌شاندیز با مناظر طبیعی زیبا و جاذبه‌های گردشگری فراوان، به مقصدی ایده‌آل برای تفریح و استراحت تبدیل شده، اما با چالشی جدی در زمینه مدیریت پسماند‌ها و زباله‌ها روبه‌رو شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با ورود میلیون‌ها گردشگر به طرقبه‌شاندیز، حجم پسماند تولیدی به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و بطری‌های پلاستیکی، بسته‌های غذایی و دیگر اقلام مصرفی هستند که در طبیعت رها می‌شوند به خصوص در روز‌های تعطیل و فصل‌های پرگردشگر، این مشکل تشدید می‌شود و به آلودگی محیط‌زیست و تخریب زیبایی‌های طبیعی منجر می‌شود.

شهرستان طرقبه‌شاندیز با مناظر طبیعی زیبا و جاذبه‌های گردشگری فراوان، نه تنها به مقصدی ایده‌آل برای تفریح و استراحت تبدیل شده، بلکه چالشی جدی در زمینه مدیریت پسماند‌ها و زباله‌ها نیز به وجود آورده است.

فرماندار شهرستان طرقبه‌شاندیز ، به معضل زیست‌محیطی ناشی از پسماند‌های به جا مانده از گردشگران اشاره کرد و گفت: بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند به آسیب‌های جدی به اکوسیستم منطقه منجر شود.

یدالله بشکنی یکی از معضلات زیست‌محیطی شهرستان را پسماند‌هایی که گردشگران پس از حضورشان در شهرستان به جای می‌گذارند دانست و گفت: طرقبه‌شاندیز یکی از مهم‌ترین شهرستان‌های گردشگرپذیر استان است که هر هفته پذیرای خیل عظیمی از مسافران، مجاوران و گردشگران است.

فرماندار شهرستان طرقبه‌شاندیز ، بیان کرد: گرچه تاکنون سه روستا به عنوان روستای هدف گردشگری به ثبت نرسیده، اما ۴۳ روستای شهرستان ظرفیت و پتانسیل حضور گردشگران را دارند.

وی با اشاره به اینکه ماهیانه بیش از سه میلیون خودرو وارد شهرستان طرقبه‌شاندیز می‌شود و تعداد قابل توجهی از مسافران و گردشگران زباله و پسماند خود را در طبیعت رها می‌کنند گفت: گردشگران و مسافران پس از حضور در مناطق روستایی، ییلاقات و هفت رودخانه دائمی؛ پسماند خود را به مکان‌هایی که از قبل پیش‌بینی شده تحویل نمی‌دهند و این به یک معضل زیست‌محیطی تبدیل شده است.

بشکنی با بیان اینکه این بی‌توجهی کار دهیاران، شهرداران، بخشداران، محیط‌زیست و مجموعه ستاد پسماند شهرستان را بسیار سخت کرده است، اظهار کرد: حجم قابل توجهی از نیرو، تجهیزات و امکانات شهرستان فقط برای جمع‌آوری پسماند‌ها و زباله‌ها پیش‌بینی شده است.

وی با اعلام اینکه فقط در ایام تعطیلات نوروز بیش از ۱۰۰ کامیون زباله و نخاله از محور مشهد شاندیز جمع‌آوری شد، خاطرنشان کرد: برخی حریم‌ها  مربوط به شهرداری‌های طرقبه‌شاندیز یا دهیاری‌ها است که انجام وظیفه می‌کنند، البته خارج از حرایم به ویژه محور حسن‌آباد و فرمانیه زباله‌ها را در حاشیه خیابان دپو می‌کنند که مسئولیت ستاد پسماند شهرستان را افزایش می‌دهد.

فرماندار طرقبه‌شاندیز با ارائه راهکار‌هایی برای کاهش زباله در شهرستان طرقبه‌شاندیز افزود: باید فرهنگ تفکیک زباله ابتدا از رستوران‌ها، واحد‌های پذیرایی و اقامتی آغاز شود که اگر رعایت شود بخش قابل توجهی از مشکلات رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه به دلیل عدم تفکیک زباله شاهد حضور زباله گرد‌ها در منطقه هستیم، گفت: این افراد برای جمع‌آوری مواد پلاستیکی، کیسه‌های زباله را پاره و رهاسازی می‌کنند.

بشکنی با اشاره به اینکه بیشترین آسیب به محیط‌زیست از سوی زباله گرد‌ها وارد می‌شود که باید تدابیر ویژه‌ای در این خصوص اتخاذ شود، اظهار کرد: باید رستوران‌ها، مراکز اقامتی و واحد‌هایی که تولید زباله دارند موظف باشند که زباله‌هایشان را به ستاد پسماند تحویل دهند.

وی با بیان اینکه تمامی دهیاران در روستا‌ها زباله‌گاه و سطل‌های زباله بزرگی را تعبیه کرده‌اند و به طور مرتب جمع‌آوری زباله را دارند، خاطرنشان کرد: فقط اگر یک روز زباله‌های شهرستان جمع‌آوری نشود بیش از ۱۵۰ تن زباله معضلات جدی را به وجود خواهد آورد.

فرماندار شهرستان طرقبه‌شاندیز ، در ادامه از گردشگران، شهروندان و زائران خواست هنگام ورود به طرقبه‌شاندیز این شهر را مانند خانه خودشان بدانند و از ریختن زباله در طبیعت پرهیز کنند تا افراد بیشتری بتوانند از ظرفیت گردشگری و مناظر بکر شهرستان بهره‌مند شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->