راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

وزارت بهداشت: آمپول‌های چاقی نباید برای همه افراد تجویز شود

  • کد خبر: ۳۳۶۵۲۸
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
وزارت بهداشت: آمپول‌های چاقی نباید برای همه افراد تجویز شود
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به تزریق آمپول‌های کنترل چاقی، تأکید کرد که این دارو‌ها برای همه افراد دارای اضافه وزن و چاق نباید تجویز شود.

به گزارش شهرآرانیوز، امروزه درمان با آمپول‌های تزریقی حاوی آگونیست‌های گیرنده GLP-۱، به صورت تکی و ترکیبی، به عنوان یکی از روش‌های قوی در مدیریت چاقی معرفی شده‌اند و کاهش وزن متوسط ۵ تا ۱۸ درصدی را در کارآزمایی‌های بالینی، به همراه بهبود در پیامد‌های متابولیک، عملکردی و قلبی عروقی نشان داده‌اند. با این حال، حفظ این مزیت‌ها در طول زمان و به حداکثر رساندن نتایج در بیمارانی که از آنها استفاده می‌کنند، نیاز به مراقبت جامعی دارد که مداخله سبک زندگی، به ویژه اصلاح سبک تغذیه، را در برگیرد.

استفاده از آگونیست‌های گیرنده GLP-۱ یک پیشرفت مهم در مدیریت و درمان چاقی است. اما این دارو‌ها می‌توانند چالش‌هایی از جمله عوارض جانبی گوارشی، خطر کمبود ریزمغذی‌ها، از دست دادن عضلات و تحلیل استخوانی، برگشت مجدد وزن کم شده و هزینه‌های بالا را ایجاد کنند؛ لذا این روش به تنهایی نمی‌تواند در کنترل چاقی مثمرثمر باشد، بلکه اصلاح سبک تغذیه‌ای افراد در کنار سایر مداخلات مربوط به اصلاح شیوه زندگی جزو اجزای ضروری برای رفع این چالش‌ها هستند. چنین مداخلاتی در سبک زندگی به بیماران کمک می‌کنند تا در عین استفاده از این دارو‌ها برای کنترل وزن خود، آثار مفید کاهش وزن را در زندگی خود به حداکثر برسانند و بتوانند وزن کم شده و پیامد‌های مفید متابولیک همراه آن را حفظ کنند.

لذا بدین منظور، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اولویت‌های تغذیه‌ای کلیدی را در بیماران تحت درمان با دارو‌های GLP-۱ به شرح زیر بیان می‌دارد:

۱. این دارو‌ها برای همه افراد دارای اضافه وزن و چاق نباید تجویز شود و بر اساس شرایط و معیار‌های علمی مربوط به مدیریت وزن تصمیم گیری صورت گیرد. 

۲. ارزیابی دقیق تغذیه‌ای در تمام افراد صورت گیرد. 

۳. عوارض جانبی این دارو‌ها به تمام بیماران توضیح داده شود و مدیریت عوارض جانبی انجام شود. 

۴. در کنار تجویز این دارو به افراد، حتما رژیم غذایی شخصی‌شده که غنی از مواد مغذی هست به افراد ارائه شود.

۵. برنامه غذایی بیماران طوری باید تنظیم شود که از کمبود پروتئین در این افراد پیشگیری شود. 

۶. از تجویز رژیم‌های غذایی با کمبود مواد مغذی و کمبود پروتئین اجتناب شود و آموزش‌های لازم برای برای حفظ توده بدون چربی صورت گیرد. 

۷. ترویج سایر تغییرات سبک زندگی در مورد فعالیت، خواب، استرس‌های روانی، و ارتباطات اجتماعی برای به حداکثر رساندن موفقیت طولانی مدت ضروری است.

شواهد علمی اخیر نیز از این مدل حمایت می‌کنند به طوریکه در مطالعاتی که مداخلات ترکیبی دارویی و سبک زندگی با هم انجام شده‌اند، بیمارانی که هم درمان GLP-۱ و هم راهنمایی‌های تغذیه‌ای ساختاریافته را دریافت می‌کردند، به کاهش وزن بیشتر، پایبندی بهتر و احتمال تداوم کاهش وزن بعد از قطع دارو در مقایسه با افرادی که به تنهایی دارو درمانی می‌کردند، دست یافته‌اند.

متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود که افرادی که دارو‌های GLP-۱ دریافت می‌کنند، مشاوره تغذیه‌ای یا حمایت رفتاری کافی دریافت نمی‌کنند. این در حالی است که تغییر سبک زندگی و اصلاح عادات تغذیه‌ای یکی از اصول اجتناب ناپذیر در کنترل وزن در افراد چاق به حساب می‌آید، وگرنه بعد از مدت کوتاهی از قطع این داروها، وزن کم شده، مجددا برخواهد گشت و عوارض بیشتری برای سلامتی فرد به همراه خواهد داشت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->