تکلیف امتحانات معوق دانشگاه‌ها مشخص شد | زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴ اعلام شد خواستگار قلابی با کلاهبرداری ۲۵ میلیارد ریال دستگیر شد علت شنیده شدن صدای انفجار در بندرعباس چه بود؟ (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) چهارمین سال تنش آبی در مشهد | مدیرکل آبفای مشهد: رسانه‌ها در مدیریت مصرف نقش کلیدی داشتند فوت بیش از ۱۰ هزار نفر بر اثر غرق شدگی در ۱۰ سال گذشته تشکیل کانون‌های بهداشتی دامپزشکی خراسان رضوی تا پایان تابستان ۱۴۰۴ هشدار به بدمصرف‌ها | قطع انشعاب آب در انتظار متخلفان مشهدی توصیه‌های مهم به زائران اربعین برای مراقبت از سمعک در برابر گرما راهنمای سلامت برای زائران پیاده اربعین این خوراکی‌ها را در تابستان مصرف نکنید کشف کارگاه تولید غیرمجاز قرص‌های متادون و ترامادول | یک نفر بازداشت شد (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) کاروان اربعین طب ایرانی راهی کربلا شد دستگیری شرور فراری معروف به «عنکبوت زرد» پس از ۶ سال تعقیب‌وگریز ۵۶ هزار پرونده جرایم سایبری در سال ۱۴۰۴ تشکیل شد| آمار‌های سرقت در کشور کاهشی است تمهیدات ویژه راه‌آهن برای اربعین | افزایش قطار‌ها و کاهش تأخیر‌ها ضارب دادستان رفسنجان دستگیر شد| زوایای پنهان پرونده در حال بررسی است (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) ثبت ۱۶۳ زمین‌لرزه در کشور | بوشهر و سمنان زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) آمار هولناک از خطر فرونشست زمین در محدوده ۴۶۵۰ بافت تاریخی خراسان رضوی دستگیری زنی که قصد قاچاق شیشه به اروپا داشت ! سلامت روان، مورد نیاز تمام رانندگان! دستگیری ۳ عضو کانون‌های شورشی گروهک منافقین در پاکدشت (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) دستگیری شرور معروف شرق تهران به‌اتهام قتل (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) توصیه‌های پزشکی برای پیاده‌روی اربعین افزایش ۱۵ درصدی شیر‌های اهدایی در بانک شیر مشهد چگونه به پوکی استخوان مبتلا نشویم؟ آیا دارو‌های گیاهی می‌توانند عوارض داشته باشند؟ خطر پنهان نوشابه‌های رژیمی برای سلامتی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم گرمای شدید در کشور؛ اهواز در آستانه ۵۰ درجه پیشرفت ۷۰ درصدی ایرلاین‌ها در بهبود وعده‌های غذایی
سرخط خبرها

شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۴۴۰۷۷
  • ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۳
شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴)
از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۸ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده و پشه آئدس در ۸ استان کشور صید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری تب دنگی، یکی از عفونت‌های ویروسی مهم با الگوی بالینی پیچیده است که می‌تواند طیف وسیعی از علائم و پیامد‌های بالینی را در بیماران مختلف به همراه داشته باشد. این بیماری که توسط ویروس دنگی و از طریق نیش پشه‌های آئدس، به ویژه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل می‌شود، در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان شیوع بالایی دارد و با توجه به الگوی غیرقابل پیش‌بینی پیشرفت آن، یکی از چالش‌های مهم پزشکی و بهداشتی به شمار می‌آید.

علائم تب دنگی چیست؟

یکی از ویژگی‌های بارز تب دنگی، بروز تب چند روزه است که معمولاً با دو یا چند علامت از جمله تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، درد‌های عضلانی و مفصلی همراه است. این علائم می‌توانند در هر بیمار به شکل متفاوتی ظاهر شوند و شدت آنها نیز متغیر است. در بسیاری از موارد، بیماری با علائم نسبتاً خفیف شروع می‌شود، اما در برخی بیماران ممکن است به سرعت پیشرفت کرده و وارد مرحله‌ای بحرانی شود که با بروز علائم هشدار دهنده‌ای مانند استفراغ پایدار، درد شدید و مداوم شکمی، تجمع مایع در بدن و بزرگی کبد همراه است.

براساس گزارش‌های نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۸ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است. از این تعداد، ۲۵۵ مورد در شهرستان چابهار گزارش شده که ۲۴۹ مورد بومی و ۶ مورد مربوط به بیماران آلوده شده در کشور پاکستان بوده‌اند. همچنین، دو مورد در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر گزارش شده است که هر سه بیمار سابقه سفر به چابهار داشته‌اند. 

در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شد که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

صید پشه آئدس در ۸ استان کشور

در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود. در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان)، فارس (شهرستان مهر)، در تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

راه‌های پیشگیری از تب دنگی

با توجه به این که تب دنگی از طریق نیش پشه‌های آئدس انتقال می‌یابد و این پشه‌ها عمدتاً در آب‌های راکد از جمله ظروف زیر گلدان، ظروف زیر کولر و... تخم‌گذاری می‌کنند، اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از پشه‌بند و دفع مناسب آب‌های راکد از جمله راهکار‌های مهم در کاهش شیوع این بیماری محسوب می‌شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->