عراقچی: ایران همواره عضو NPT خواهد ماند واکنش بقائی به اخبار منتشره درباره مذاکره مجدد: این حرف‌وحدیث‌ها همیشه شنیده می‌شود رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: ⁧وحدت جامعه در برابر دشمن⁩، نه‌تنها یک توصیه، بلکه ضرورتی عقلی و شرعی است وزیر بهداشت: داوطلبان جوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در مراکز درمانی عملکرد مطلوبی ارائه دادند جنگ هنوز تمام نشده است؛ پای کار ایران بمانیم! مکاتبه دبیر ستاد حقوق بشر با ۱۵۰ کشور درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی شکستن اتحاد ملی در شرایط کنونی خیانت است نبش قبر و سرقت پیکر شهدا در خان‌یونس توسط رژیم اسرائیل گرسنگی فاجعه‌بار یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در غزه سوءاستفاده مالکان سکو‌های تاکسی اینترنتی از خلأ قانون برای بیمه‌نکردن رانندگان ویدئو | تصاویری از نحوه دستگیری عامل وابسته به سرویس جاسوسی موساد در مازندران بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌های ایالات متحده ویدئو | تاکتیک هوشمندانه ایران در نبرد با رژیم صهیونیستی و فریب موشک‌های گنبدآهنین ورزشکاران ایرلندی: پول ما را برای کشتن کودکان ایران و فلسطین ندهید جولانی وارد جمهوری آذربایجان شد سرلشکر موسوی: پایبندی جدی دستگاه‌های اجرایی به ضوابط پدافند غیرعامل ضروری است معاون اول رئیس جمهور: انجام مذاکره با اقتدار، اولویت حاکمیت است نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار می‌شود از ۳۰۰ میلیون تا ۴ میلیارد تومان، تسهیلات سازمان بسیج سازندگی برای منازل آسیب‌دیده در جنگ وزیر خارجه اسرائیل با وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار می‌کند رئیس‌جمهور ماده واحده الزام پشتیبانی از فعالیت­‌های تحقیقاتی هیئت‌علمی دانشگاه‌­ها را ابلاغ کرد معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور: با تکیه بر اشتراکات، مهاجرهراسی را خنثی کنیم اسامی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان اعلام شد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنامه هسته‌ای را باقدرت دنبال می‌کنیم پارکینگ اربعین در مرز مهران مسقف و خورشیدی می‌شود افشاگری تاکر کارلسون: اسرائیل، پشت پرونده جنسی اپستین در آمریکا است گزارشگر ویژه سازمان ملل: نتانیاهو باید بازداشت شود
سرخط خبرها

پ.ک.ک به طور رسمی خلع سلاح خود را کلید زد

  • کد خبر: ۳۴۴۲۷۲
  • ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷
پ.ک.ک به طور رسمی خلع سلاح خود را کلید زد
منابع خبری گزارش دادند که نیرو‌های شاخه نظامی حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) امروز به طور رسمی طی مراسمی تحویل سلاح خود را آغاز کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، خبرنگار المیادین گزارش داد که دقایقی پیش اولین گروه از اعضای حزب پ. ک. ک طی مراسمی رسمی روند تحویل سلاح خود را آغاز کردند.

گفته می‌شود که این مراسم با حضور چند هیات از جمله هیاتی از ترکیه در غار «جاسنه» در استان سلیمانیه عراق برگزار شده است.

همزمان با برگزاری این مراسم، نیرو‌های نظامی در منطقه «دوکان» در استان سلیمانیه مستقر شده‌اند.

برخی منابع خبری اعلام کردند که از حضور خبرنگاران و عکاسان در این مراسم، ممانعت شده است.

برخی ویدیو‌های منتشر شده نشان می‌دهد که نیرو‌های پ. ک. ک با خودرو‌های ویژه درحال رفتن به محل تحویل سلاح هستند.

دو روز پیش عبدالله اوجالان رئیس پ. ک. ک در پیامی ویدیویی گفته بود: به طور داوطلبانه به مبارزات مسلحانه پایان دادیم.

وی تاکید کرد: از طریق گام‌های عملی سریع راه‌های مناسب برای زمین گذاشتن سلاح را مشخص خواهیم کرد.

اوجالان خاطرنشان کرد: گذر به مرحله قانونی و سیاسی و دموکراتیک یک پیروزی تاریخی است.

رئیس پ. ک. ک همچنین گفت: تشکیل کمیته در داخل پارلمان ترکیه برای خلع سلاح به طور داوطلبانه و در چارچوب قانونی، یک مساله بسیار مهم است.

اوایل اسفندماه ۱۴۰۳ نماینده حزب دموکراسی و برابری خلق‌های ترکیه در کنفرانسی مطبوعاتی در شهر استانبول با قرائت بیانیه عبدالله اوجالان به نقل از او اعلام کرد: همه گروه‌ها باید سلاح خود را به زمین بگذارند و حزب کارگران کردستان باید خود را منحل کند.

در بیانیه اوجالان آمده بود: از همه گروه‌ها دعوت می‌کنم که سلاح را زمین بگذارند و من مسئولیت تاریخی آن را برعهده می‌گیرم. از حزب کارگران کردستان می‌خواهم که یک کنفرانس عمومی، برگزار و تصمیم برای انحلال خود را اتخاذ کند.

در بخش دیگری از بیانیه اوجالان آمده بود: زبان عصر، صلح است و جامعه دموکراتیک نیاز به توسعه دارد؛ راهی جز دموکراسی و گفت وگوی دموکراتیک وجود ندارد و بقای جمهوری جز از طریق دموکراسی برادرانه ممکن نیست.

عبدالله اوجالان رئیس ۷۵ ساله پ. ک. ک در سال ۱۹۹۹ توسط نیرو‌های امنیتی ترکیه بازداشت شد و از آن زمان او در حال گذراندن حکم حبس ابد در جزیره «ایمرالی» در جنوب استانبول است.

حملات مسلحانه این گروه شامل حملات انتحاری و عملیات چریکی علیه اهداف نظامی، تأسیسات دولتی و نمایندگی‌های دیپلماتیک ترکیه در خارج بوده است. برآورد شده است که تاکنون در این درگیری‌ها بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شده باشند.

پیش از این مقامات سیاسی ترکیه از احتمال سازش پ. ک. ک با دولت ترکیه خبر داده بودند؛ به طوری که «دولت باغچه لی» رهبر حزب حرکت ملی ترکیه پیشنهاد داده بود که اوجالان در ازای اعلام پایان شورش این گروه، از حبس ابد رها شود و همچنین اجازه سخنرانی در پارلمان ترکیه را داشته باشد.

حزب کارگران کردستان را گروهی از دانشجویان چپ‌گرا و کرد با گرایش مارکسیستی-لنینیستی پایه‌گذاری کردند و نخستین کنگره این حزب در ۲۷ نوامبر ۱۹۷۸ در روستای فیس واقع در شهرستان لیجه استان دیاربکر برگزار شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->