تنها راه پیشگیری از آنفولانزا چیست؟ آلزایمر همیشه ارثی نیست | مراقبت‌های روزمره نقش کلیدی دارند افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان | این طرح از سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود آیا نوشیدن قهوه قبل از صبحانه مضر است؟ عادت‌های ساده برای جلوگیری از ریزش مو تأثیر «آلودگی هوا» بر افزایش مصرف دارو و هزینه‌های سلامت آشپزی با طعم سرطان | این هشدار را جدی بگیرید! بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد خون در سال جاری اهدا شد وقوع انفجار مقابل شهرداری رباط‌کریم| فرماندار: این حادثه در دست بررسی است هشدار به ارسال‌کنندگان پیامک جعلی «ثبت شکوائیه» بازداشت و انتقال تاج‌زاده به زندان اصلاحات دفترچه ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۵ اعلام شد تعطیلی برخی مدارس بندرعباس و استان هرمزگان در روز چهارشنبه (۱۴ آبان ۱۴۰۴) زلزله تنب بزرگ را لرزاند + جزئیات (۱۳ آبان ۱۴۰۴) ممنوعیت اجاره واحدهای مسکونی به صورت ساعتی و روزانه + فیلم مدیرکل جوانی جمعیت وزارت بهداشت: حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد سقط‌های جنین در کشور غیر عمدی است نسل «زِد» در کلاس‌های سنتی| بررسی چالش‌های تدریس سنتی معلمان در کلاس درس برای نوجوان امروز ۸۵ درصد خانواده‌هایی که اهدای عضو را رد می‌کنند، بعداً پشیمان می‌شوند رونمایی از ۳ بسته تربیتی درمورد جنگ ۱۲ روزه با حضور قالیباف (۱۳ آبان ۱۴۰۴) ابتلا به کرونا حین بارداری می‌تواند ریسک اوتیسم را در فرزند افزایش دهد زندگی بی‌تحرک چه بلایی سر بدن شما می‌آورد؟ کمبود شدید تخت‌های روانپزشکی کودک و نوجوان در کشور | تخت خالی نداریم جان‌باختن بیش از ۱۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ | خراسان رضوی، در صدر آمار تلفات فعالیت ۷ هزار و ۸۰۰ شرکت صوری به حالت تعلیق درآمد واریز معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران به پایان رسید (۱۳ آبان ۱۴۰۴) آموزش بچه‌ها تنها راه پیشگیری از انتقال بیماری‌های واگیردار در مدرسه | خودمراقبتی دانش‌آموزی ثبت‌نام بیش از ۱۱۸ هزار داوطلب در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ | مهلت ثبت‌نام تا ۱۶ آبان ادامه دارد بهترین ورزش‌ها برای کاهش درد آرتروز زانو کدامند؟ آخرین اخبار از واریز وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رئیس سازمان بهزیستی کشور: جمعیت ایران رو به پیری است | چالش آینده‌ای نه‌چندان‌دور

  • کد خبر: ۳۴۷۰۲۹
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
رئیس سازمان بهزیستی کشور: جمعیت ایران رو به پیری است | چالش آینده‌ای نه‌چندان‌دور
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موج جمعیتی بسیار سریع در جامعه گفت: در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل داده‌اند به نحوی که کشور به لحاظ جمعیتی در حال ورود به سالمندی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی در آیین افتتاح مرکز نگهداری و مراقبتی سالمندان «محبوبه» واقع در منطقه ۲۲ تهران، افزود: اگر ۱۴ تا ۲۱ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل بدهند، جامعه ما سالمند خواهد بود و در صورتی که این رقم به ۲۱ تا ۲۸ درصد برسد با جمعیت سالخورده رو‌به‌رو هستیم و در صورتی که از ۲۸ درصد بیشتر شود جامعه شدیدا سالخورده را خواهیم داشت.

وی گفت: جمعیت کشور ما در ۱۴۳۰ با ۳۲ درصد سالمندی مواجه خواهد بود و یکی از سریع‌ترین کشور‌هایی است که وارد سالمندی می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه میانگین سن بازنشستگی در کشور ما ۵۲ سال است و سن امید به زندگی نیز ۷۶ سال است، این بازه ۲۴ ساله دوره سالمندی است که حدود یک سوم عمر انسان‌ها را تشکیل می‌دهد.

حسینی گفت: از طرفی نیز با جامعه‌ای مواجه هستیم که خانواده‌ها یا بدون فرزند هستند و اگر فرزند داشته باشند، نسل میانسال ما هستند که باید از این سالمندان نگهداری کنند و به دلیل تعدد نقش یا در خانه حضور ندارند و یا اینکه اگر حضور داشته باشند، تخصص این کار را ندارند، چون نگهداری و پرورش سالمند به مهارت نیاز دارد.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در نتیجه ما الان به شدت نیاز به ورود حرفه‌ای به زیر ساخت زندگی برای یک سوم از عمر انسان‌هایی داریم که بر اساس تعالیم قرآنی و احادیث مرتب به احسان و منزلت دهی به آنان توصیه شده‌ایم؛ بنابراین مراکزی از این دست نه تنها در راستای عمل به آموزه‌های دینی بلکه در راستای نیازی هست که اگر به آن نپردازیم، یک بحران جمعیتی فراگیر کشور ایران را در کنار سایر بحران ها، تهدید می‌کند.

به گفته وی، البته تنها موضوع نگهداری این افراد مطرح نیست. به این دوره، دوره نقره‌ای و در اقتصاد نیز اقتصاد نقره‌ای گفته می‌شود. دوره نقره‌ای از دو سو می‌تواند به اقتصاد کشور کمک زیادی بکند. یکی اینکه بدون نیاز به آموزش مهارت و بیمه پردازی جدید و با استفاده از تجارب و مهارت‌هایی که در طی این سال‌ها به دست آورده‌اند، در کار‌های سبک‌تر که اوقات فراغتشان را هم پر کند، به اقتصاد کشور کمک کنند.

وی افزود:از سوی دیگر در دنیا سریع ترین، ارزان‌ترین و فراگیرترین فرصت شغلی، مشاغل مرتبط با سالمندی شامل خانه سالمندان، توانبخشی سالمندان، تکنولوژی‌های مرتبط و... هستند که ارزان و سریع هستند و از این باب هم می‌توانید به اقتصاد کشور کمک کنید.

حسینی بار دیگر با تأکید بر موضوع سالمندی به عنوان یک مسئله روز جامعه، گفت:سازمان بهزیستی ماموریت‌ها و وظایف بسیار زیادی دارد، اما با توجه به اینکه موضوع سالمندی موضوعی تقریبا مغفول در جامعه است، در تمام سفر‌ها و جلسات استانی در سراسر کشور، سعی می‌کنم در تمام برنامه‌های مرتبط با سالمندان، به دلیل اهمیت بسیار زیاد این موضوع شخصا حضور پیدا کنم وتوجه و تمرکز افراد را بیش از پیش به این مقوله جلب نمایم.

بهره‌مندی یک میلیون سالمند از خدمات بهزیستی در سراسر کشور

فاطمه عباسی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی نیز در این مراسم با اشاره به ورود سریع کشور ایران به دوره سالمندی و همچنین عدم وجود شرایط نگهداری سالمندان در منازل گفت: نیاز به محیط‌هایی امن و سرشار از عاطفه برای نگهداری از سالمندان در کشور وجود دارد که هم شکاف بین نسلی را کم رنگ‌تر کند و فرزندان آنها بتوانند ارتباط بهتر و گرمتری با آنان داشته باشند.

وی افزود: یک میلیون سالمند در کشور از خدمات بهزیستی بهره‌مند می‌شوند و در حال حاضر ۵۹ هزار نفر مقیم مراکز مختلف سازمان بهزیستی هستند.

به گفته وی، از این تعداد ۱۶ هزار نفر سالمند و درصدی از آنها نیز افراد مجهول الهویه هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->