دستگیری قاتل فراری جنایت مسلحانه مشهد پس از ۶ ماه تعقیب در اسلام‌شهر انهدام باند حرفه‌ای کیف‌قاپی گردشگران خارجی در مشهد + جزئیات جزئیات جدید از پرونده قتل خونین شیدای ۱۵ ساله در بابل تشکیل گنبد حرارتی قدرتمند در ایران از روز دوشنبه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات دریافت کارنامه علمی نتایج کنکور اعلام شد + لینک خدمات درمانی و امدادی به بیش از ۳۱ هزار زائر اربعین در خوزستان گمانه‌زنی‌ها درباره تعطیلی ادارات در روز شنبه (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) | آیا ادارات خراسان رضوی و شهر مشهد تعطیل می‌شوند؟ آمادگی برای ترخیص و جابه‌جایی زائران از مرز‌های ششگانه | ۸۰۰ اتوبوس و ون در مرز مهران مستقر شد نتایج اولیه نوبت دوم کنکور اعلام شد (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) هوش مصنوعی از مهرماه وارد دانشگاه می‌شود | الزامی‌شدن گذراندن درس هوش مصنوعی برای فنی‌مهندسی‌ها زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶ ریشتر شرق روسیه را لرزاند صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری و وزش باد مهمان استان در دو روز آینده هلال‌احمر در پی بارش‌های شمال کشور هشدار و آماده‌باش داد (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) جنایت هولناک در آمل| داماد ۵ عضو خانواده همسرش را کشت (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) انحراف اتوبوس حامل زائران ایرانی در عراق| ۴۳ نفر مصدوم شدند (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) سیل در کشمیر ۵۶ کشته برجای گذاشت (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) مجتبی امانی: سفر لاریجانی به لبنان در همه ابعاد موفقیت‌آمیز بود آخرین وضعیت ترافیکی مرزهای اربعینی کشور اعلام شد تاکنون ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور بازگشتند ظفرقندی: آزمون‌های بورد، بالاترین سطح آزمون‌های علمی کشور هستند خدمات‌رسانی به بیش از ۲۱ هزار زائر اربعین در نجف کاهش چشمگیر تلفات جاده‌ای در مسیر‌های اربعین | ۱۹ درصد کمتر از سال گذشته واژگونی پراید در گناباد ۸ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۲۳ مرداد ۱۴۰۴) ترخیص ۵۱ مصدوم حادثه اتوبوس زائران در بصره | ۶ زائر بستری هستند رئیس ستاد اربعین کشور: زائران در مسیر بازگشت عجله نداشته باشند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ ) | وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در مشهد کاهش ذخایر خون در خراسان رضوی | ادامه طرح نذر خون حسینی در ۷ پایگاه انتقال خون مشهد تا پایان ماه صفر ویدئو| مراسم تشییع دادستان گناباد و خانواده‌اش که در تصادف جاده‌ای جان باختند تلاش برای جبران کمبود اسکان ۱۰ هزار زائر در دهه پایانی ماه صفر در مشهد ادامه دارد
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در پیاده‌روی اربعین

  • کد خبر: ۳۴۷۳۵۶
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۴
توصیه‌هایی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در پیاده‌روی اربعین
فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان با بیان این که اسهال، یبوست و سوء هاضمه از جمله شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که زائران در پیاده‌روی اربعین با آنها مواجه می‌شوند، توصیه‌هایی را برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در طول پیاده‌روی اربعین ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر افشین طهماسبی گفت: زمانی که اجابت مزاج (مدفوع) شل و آبکی باشد، شما به اسهال مبتلا هستید. اسهال شایع است و اگرچه احساس بدی به فرد می‌دهد، اما معمولاً مشکل جدی نیست.

وی با اشاره به عامل بیماری اسهال، گفت: اسهال در پیاده‌روی اربعین می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و مسمومیت غذایی باشد.

دکتر طهماسبی افزود: گرفتگی عضلات شکم، تهوع، استفراغ، تب و در برخی موارد وجود خون در مدفوع از جمله علائم اسهال هستند.

وی مهم‌ترین راه پیشگیری از اسهال را رعایت بهداشت دانست و برای زائران توصیه کرد: فقط غذا‌های کاملاً پخته و داغ مصرف کنید، از مصرف غذا‌های مانده خودداری کنید و میوه‌ها و سبزیجات را تنها در صورتی مصرف کنید که یا کاملاً با آب تصفیه شده شسته شده‌اند یا پوست آنها کنده شده باشد. تنها نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده کارخانه‌ای مصرف شود و از مصرف یخ خودداری کنید، زیرا مشخص نیست با آب تصفیه شده تولید شده است.

دکتر افشین طهماسبی ادامه داد: زائران اگر به صابون و آب دسترسی ندارند، از مایع‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل استفاده کنند. همچنین استفاده از آب معدنی و آب جوشیده شده به جای آب لوله‌کشی شهری توصیه می‌شود و بهتر است از خوردن گوشت خام یا نیم‌پز و محصولات لبنی غیر پاستوریزه در مسیر پیاده‌روی پرهیز شود.

وی در خصوص درمان اسهال در طول سفر گفت: نوشیدن مایعات فراوان برای جایگزینی مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته به دلیل اسهال بسیار مهم است. آب، آب میوه و سوپ گزینه‌های خوبی هستند. همچنین از مصرف مواد کافئین‌دار خودداری کنید، زیرا این مواد می‌توانند اسهال را بدتر کنند. غذا‌های کم‌فیبر مانند موز، برنج سفید و نان تست را مصرف کنید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تأکید کرد: اگر اسهال خونی، تب بالا، سن بالا یا نقص ایمنی دارید، یا علائم شما بیش از چند روز طول می‌کشد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

این متخصص همچنین تأکید کرد: زائران حتماً قبل از سفر واکسن هپاتیت آ را تزریق کنند، زیرا این واکسن در برابر یکی از شایع‌ترین علل بیماری‌های گوارشی در عراق محافظت می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه به دیگر بیماری شایع یعنی یبوست اشاره کرد و گفت: دفع مدفوع خشک و سفت، دفع کمتر از سه بار در هفته، زور زدن زیاد هنگام دفع، احساس دفع ناقص و ناکافی و در نهایت استفاده از انگشت برای کمک به دفع برای مدت سه ماه متوالی از نشانه‌های ابتلا به یبوست است.

وی افزود: یبوست در پیاده‌روی اربعین می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله کمبود آب، فیبر و مصرف برخی دارو‌ها باشد.

دکتر طهماسبی به راه‌های پیشگیری از یبوست اشاره کرد و گفت: پیشگیری از یبوست در طول سفر اربعین با مصرف آب کافی، فیبر کافی، فعالیت بدنی منظم و اجتناب از مصرف برخی دارو‌ها امکان‌پذیر است. با این حال، اگر یبوست شدید است یا با علائمی مانند خونریزی از مقعد، درد شکم شدید، یا کاهش وزن همراه است، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از سوء هاضمه؛ با وعده‌های غذایی کوچک و مکرر و خوب جویدن غذا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه سوء هاضمه با علائمی مانند نفخ شکم، سیری زودرس، درد یا سوزش معده، حالت تهوع و گاهی با استفراغ همراه است، خاطرنشان کرد: زائران می‌توانند با خوردن وعده‌های غذایی کوچک و مکرر، جویدن خوب غذا، نوشیدن آب کافی، مدیریت استرس، اجتناب از پرخوری و مصرف غذا‌های چرب و پرادویه، به راحتی از ابتلا به سوء هاضمه جلوگیری کنند.

دکتر طهماسبی در پایان با اشاره به اینکه در کنار بعد معنوی مراسم اربعین، مسئله بهداشت و سلامت زائرین نیز بسیار حائز اهمیت است، گفت: در صورت مشاهده علائمی نظیر اسهال شدید، اسهال بسیار بدبو، افت فشار خون، اسهال خونی، تب بسیار شدید، اسهال طولانی (بیش از سه روز) و مسمومیت عمومی در تعداد زیادی از اعضای کاروان، باید فوری به پزشک یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->