۲ نظامی صهیونیست در نوار غزه به هلاکت رسیدند (۲۷ مهر ۱۴۰۴) چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حماس | ویتکاف: توافق فرونپاشد سردار رادان: خانواده‌های شهدا نماد ماندگاری فرهنگ ایثار و مقاومت هستند هماهنگی اسرائیل با آمریکا برای حمله به غزه حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب + فیلم ترامپ: حمله به تاسیسات اتمی ایران زمینه توافق صلح در غزه را فراهم کرد واکنش حماس به حملات اسرائیل به نوار غزه کنفرانس بین‌المللی بازسازی نوار غزه برگزار می‌شود گزارش عراقچی از اقدامات دستگاه دیپلماسی در خصوص مقابله با تحریم‌ها پزشکیان: هیچ موضوعی نباید بر معیشت مردم تقدم و ترجیح یابد آغاز حملات گسترده و سنگین اسرائیل به نوار غزه + فیلم (۲۷ مهر ۱۴۰۴) نتانیاهو برای بررسی اوضاع غزه جلسه امنیتی برگزار می‌کند افزایش ۳۴ درصدی بودجه دفاعی ترکیه | آنکارا به دنبال چیست؟ ثبت جنایتی جدید از رژیم صهیونیستی| سرقت اعضای بدن شهدای فلسطینی به دست جنایتکاران اسرائیلی حماس توسط وزیر جنگ اسرائیل تهدید شد اظهارات توهین آمیز ترامپ علیه رئیس جمهور کلمبیا شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۸۰ فلسطینی پس از آتش‌بس غزه (۲۷ مهر ۱۴۰۴) اظهارات گروسی درباره محل اورانیوم غنی‌‎شده ایران پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی (۲۷ مهر ۱۴۰۴) گردان‌های قسام درباره پیدا کردن جسد یک اسیر اسرائیلی دیگر بیانیه داد حماس: به آتش‌بس پایبند هستیم جاسوس موساد در قم اعدام شد سفیر ایران در هند: تهران و دهلی شرکای طبیعی یکدیگر هستند قرارگاه نیروی قدس سپاه پاسداران: شهادت جمعی از سران طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نمی‌ماند تأکید استاندار خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها برای مدیریت مسائل پیچیده استان خشم اسلام‌آباد از نزدیکی دهلی نو- کابل | هدف هند از دعوت امیرخان متقی افزایش تنش افغانستان و هند بود
سرخط خبرها

ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها

  • کد خبر: ۳۴۷۷۳۶
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها
ناترازی در بخش‌های حیاتی برق و آب، به یکی از چالش‌های بزرگ کشور تبدیل شده است؛ مسئله‌ای که ریشه‌اش را باید در شکاف میان تولید و مصرف جست‌و‌جو کرد.

ناترازی در بخش‌های حیاتی برق و آب، به یکی از چالش‌های بزرگ کشور تبدیل شده است؛ مسئله‌ای که ریشه‌اش را باید در شکاف میان تولید و مصرف جست‌و‌جو کرد. درواقع، افزایش مصرف نسبت به ظرفیت تولید، هر سال بیشتر خود را آشکار می‌سازد و برای مدیریت آن هیچ راهی جز اصلاح هر دو سوی معادله، یعنی «کاهش مصرف» و «افزایش تولید» وجود ندارد. 

این موضوع حالا دیگر نه‌تنها دغدغه‌ای فنی، که چالشی راهبردی برای توسعه پایدار کشور به حساب می‌آید. از یک‌سو، عوامل متعددی مانند فرسودگی زیرساخت‌ها و شبکه‌های انتقال و توزیع، نبود سرمایه‌گذاری کافی در سال‌های گذشته و کاهش انگیزه برای ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید برق و آب، همه بر ضعف سمت تولید افزوده‌اند. 

از سوی دیگر، تغییرات اقلیمی که نمود آن را در افزایش دمای هوا، کاهش بارندگی و تداوم خشک‌سالی شاهدیم، اوضاع را دشوارتر ساخته است؛ به‌طوری‌که تغییرات اقلیم، میزان مصرف برق را در فصل گرم بالا برده و هم‌زمان، حجم منابع آب را نیز کاهش داده است. در این میان، کمیسیون انرژی مجلس سیاست‌ها و راهبرد‌هایی را با هدف پایدارسازی وضعیت انرژی و آب کشور در دستورکار قرار داده است. 

تمرکز ویژه بر موضوع بهره‌وری انرژی به‌عنوان راه‌حلی بنیادین مطرح شده است. زیرا ارتقای بهره‌وری افزون بر کاهش اتلافات، درنهایت منجر به افزایش تولید مؤثر و کاهش فشار بر زیرساخت‌های کنونی خواهد شد. علاوه‌براین، پیگیری پروژه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر به شکل جدی دنبال می‌شود تا بتوان بخشی از خلأ تولید را با منابع پا‌یدار و کم‌هزینه‌تر جبران کرد. 

در زمینه تولید برق، اقدامات ویژه‌ای برای کنترل و کاهش مصارف غیرمجاز مانند برخورد قضایی با فعالیت غیرمجاز ماینرها، در کنار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، ثمربخش بوده است. افزایش سهم نیروگاه‌های کوچک و پراکنده (DG)، حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه برق پاک و ایجاد زیرساخت‌های هوشمندسازی شبکه برق نیز در همین راستا پیگیری می‌شود. در حوزه مدیریت آب نیز تمرکز بر مسائلی، چون حفاظت و گسترش آبخیزداری، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی جزو اولویت‌هاست. 

شیوه‌هایی همچون مدیریت تقاضا، اصلاح الگو‌های مصرف، مهار هدررفت آب و توسعه تصفیه و بازچرخانی منابع آب، از برنامه‌های کلیدی دیگر به شمار می‌روند. درنهایت باید اذعان کرد که مقابله با بحران ناترازی برق و آب، نیازمند رویکردی همه‌جانبه و حمایتی از سوی سیاست‌گذاران، تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و عموم جامعه است. بی‌شک با انسجام، مدیریت علمی و توجه به آینده‌پژوهی، می‌توان بر این چالش چیره شد و راه توسعه پایدار انرژی و منابع آب کشور را هموار کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->