تصادف زنجیره‌ای در بلوار نماز مشهد یک کشته و ۳ مصدوم برجای گذاشت (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) جاده کندوان یکطرفه شد | آزادراه تهران شمال مسدود شد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) ۶ کشته در یک مشاجره خانوادگی در سراب ۱۲ مصدوم در سانحه رانندگی در جاده چالوس پیش‌بینی آسمانی صاف تا کمی ابری در تهران برای ۵ روز آینده ۶۳ سکه تاریخی منقوش به نام پیامبر (ص) رونمایی می‌شود ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی کشور (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) کیفرخواست قاتل ایلیا صادر شد انهدام بیش از ۹۷ هزار متر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در هرمزگان نتایج دوره بدون آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اعلام شد علت دود اطراف سایت هسته‌ای اصفهان چه بود؟ زلزله‌ای شدید جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار افغانستان را لرزاند (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) شناسایی بیش از ۱۳۰۰ نوع ماده مخدر نوظهور در جهان آمار جان‌باختگان زلزله افغانستان از مرز ۲ هزار نفر رد شد (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری پس از ۱۴ سال در تهران وزیر میراث فرهنگی: باید سهم گردشگری ایران از چین افزایش یابد + ویدئو سازمان غذا و دارو: نگرانی‌ها درباره کمبود انسولین بی‌مورد است کشف و توقیف محموله سلاح و مهمات جنگی در لرستان + عکس (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) هواپیمایی برای پرواز رشد اشتغال پایان یک انتظار ۱۵ ساله! | نسخه آی‌پد اینستاگرام منتشر شد هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری در پلتفرم‌های جعلی رمزارز فیشورسیلنت دندان چیست و چه کسانی باید آن را روی دندان بگذارند؟ یک ورزش موثر و توصیه شده برای کاهش استرس نسل Z پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۳ شهریور ۱۴۰۴) | پایداری نسبی دما تا اواسط هفته آینده در استان پوشش بیمه‌ای ۲ هزار فعال صنایع‌دستی کشور مهریه، عامل استحکام یا انفصال خانواده؟ | گذری بر قوانین شرعی، حقوقی و روانشناختی مهریه واکنش وزیر آموزش و پرورش به اعتراضات داوطلبان آزمون استخدامی: همه امتیازات قانونی بوده است تربیت پرستار بیمارستانی غیرقانونی است وزیر علوم در همدان مطرح کرد: امسال ۴ هزار خوابگاه دانشجویان متاهل تحویل داده خواهد شد
سرخط خبرها

نقش مایعات و لبنیات در افزایش میزان شیر مادر

  • کد خبر: ۳۵۱۹۵۰
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
نقش مایعات و لبنیات در افزایش میزان شیر مادر
عضو هیات علمی گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مصرف مایعات و لبنیات به میزان کافی را موجب افزایش میزان شیر مادران در دوران شیردهی عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا سهرابی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد اجتماعی، شاهد کاهش گرایش مادران به شیر دادن به نوزاد هستیم، گفت: مزایای فراوان شیر مادر برای سلامت نوزاد و خود، ضرورت توجه جدی‌تر به این موضوع از سوی بانوان را مطرح می‌سازد.

آغوز؛ هدیه مادر به سلامتی نوزاد

او با اشاره به اینکه شیر مادر به ویژه در شش ماه نخست تولد، می‌تواند همه نیاز‌های نوزاد به منابع غذایی لازم برای رشد و سلامتی را فراهم آورد، افزود: به ویژه نخستین شیر مادر پس از تولد نوزاد که به نام «آغوز» شناخته می‌شود، می‌تواند با دارا بودن الکترولیت‌های مفید و مواد موثر بر ایمنی‌زایی بالا، ضامن سلامت نوزاد باشد و از سویی دیگر در یک تماس پوست با پوست، رابطه عاطفی مادر و نوزاد را به نحوی موثر شکل دهد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به یافته‌های علمی در زمینه اثربخشی آغوز بر کاهش بروز کولیک در نوزادان، دفع بهتر مدفوع و جلوگیری از کاهش وزن اشاره کرد که موجب توصیه پزشکان برای تغذیه نوزاد با آغوز شده است.

سهرابی نوع پروتئین موجود در شیر مادر را اغلب از نوع «وی» عنوان کرد که هضم مناسب تری دارد و ادامه داد: همچنین ترکیبات موجود در شیر مادر به جذب منابعی مانند آهن در بدن نوزاد کمک کرده و بدن او را از ایمنی بالایی در برابر بیماری ها، به ویژه اختلالاتی مانند اسهال و آلرژی برخوردار می‌سازد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نتایج بررسی‌های علمی مبنی بر اثربخشی تغذیه با شیر مادر در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در بزرگسالی را دیگر عاملی برشمرد که لازم است مادران نسبت به آن آگاهی داشته باشند.

شیر دادن به نوزاد؛ تلاشی موثر در دستیابی به وزن متعادل مادر پس از بارداری

به گفته این دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علاوه بر حمایتی که مادر به کمک تغذیه با شیر خود از فرزند دارد، نقش این فرآیند در سلامت مادر نیز دیگر عامل افزایش گرایش به این تغذیه است که بر اساس پژوهش‌های انجام شده، از بروز برخی سرطان‌های هورمونی مانند سرطان‌های پستان و تخمدان پیشگیری می‌کند و از سویی دیگر، راهکاری مناسب برای دستیابی به وزن متعادل مادر پس از بارداری و زایمان است.

سهرابی یکی از موارد نگران کننده برای مادران در فرآیند شیر دادن به نوزادان را حجم کم شیر مادر عنوان کرد و در این زمینه توصیه کرد: افزایش میزان مایعات و لبنیات؛ دریافت کافی منابع پروتئینی شامل پروتئین‌های حیوانی نظیر گوشت، مرغ و ماهی و پروتئین‌های گیاهی مانند عدس و ماش؛ همچنین مصرف مغز‌ها مانند مغز بادام، می‌تواند در افزایش شیر مادر موثر بوده و این دغدغه را برطرف سازد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اثرگذاری مستقیم تغذیه مادر بر شیر گفت: مواد غذایی مانند سیر و پیاز موجب تغییر بوی شیر شده و مصرف مواد غذایی نفاخ نیز می‌تواند بروز مشکلاتی مانند کولیک را در نوزاد ایجاد کند.

لزوم پرهیز از مصرف کافئین در دوران شیردهی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین مصرف کافئین را دارای اثرگذاری مستقیم بر شیر مادر دانست و از مادران خواست تا در دوران شیر دادن، استفاده از نوشیدنی حاوی کافئین را تا حد ممکن کاهش دهند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مصرف دارو‌های بیماری‌های خاص، دارو‌های مربوط به بیماری‌های هورمونی مانند تیروئید و یا دارو‌های شیمی درمانی، دیگر مواردی بود که این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آنها به عنوان مواردی اشاره کرد که در دوران شیر دادن به نوزاد، لازم است با نظارت پزشک انجام شود.

سهرابی تاکید کرد: با توجه به اهمیت بالای تغذیه با شیر مادر در افزایش ایمنی بدن نوزاد در برابر بیماری‌ها، توصیه می‌شود تغذیه انحصاری با شیر مادر طی شش ماه نخست بعد تولد صورت پذیرد و برای حفظ اثرات ایمنی‌زا، دست کم به مدت سه ماه شیر دادن به نوزاد ضروری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->