شوهرکشی زن صیغه‌ای پس از بارداری | اعتراف به قتل با چشمانی اشکبار! مرگ دلخراش دختر جوان با نقشه تعمیرکار امدادخودرو آمار قابل‌تأمل درباره کِشت غیرقانونی مخدر در کشور آغاز پرداخت حقوق شهریور ماه بازنشستگان کشوری و فولاد از عصر امروز (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) اعلام فهرست دروس و منابع کنکور ۱۴۰۵ ایران در هفته آخر شهریور ۱۲۸ بار لرزید | ۱۳ زلزله سهم خراسان رضوی شد سگ مبتلا به هاری در طرقبه شاندیز معدوم شد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ارتش اسرائیل باید آغازگر تهاجم باشد کم و کیف صبحانه؛ از نوع و اندازه آن تا ممنوعیتش برای برخی بیماران | چاشت چی می خوری؟ روش‌های «خودکار» صرفه‌جویی در خودکار! وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور در روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۴ فوت یک زن ۲۷ ساله در تهران بر اثر عمل زیبایی بینی (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) آغاز واریز حقوق شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری و نیرو‌های مسلح خطر نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای سلامت روان پادزهر جدید موسسه رازی جان چهار نفر مارگزیده را نجات داد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: اصلاح الگوی مصرف، اولویت اصلی برای حفظ منابع آبی مشکلی برای تأمین کتب درسی در مدارس خراسان رضوی وجود ندارد | توزیع ۱۵ میلیون جلد کتاب تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ آیا دکل‌های مخابراتی سرطان‌زا هستند؟ | باور‌هایی که مردم را از دکل مخابراتی می‌ترساند هر ساعت، ۱۱ نوزاد در خراسان رضوی متولد می‌شود | «پناه»، پرطرفدارترین نام دختر در استان اژه ای دستورالعمل «تعیین مؤلفه‌های مؤثر در تعیین پاداش گزارشگران فساد» را صادر کرد وضعیت وخیم سد‌های کشور | ۶۴ درصد سد‌ها خالی است پیام رئیس سازمان محیط زیست به مناسبت آغاز سال تحصیلی | محیط زیست نقطه عطفی در نظام آموزش کشور است بیشتر از این مقدار تلویزیون تماشا کنید زوال عقل می‌گیرید! در صورت دیدن فساد مالی یا اداری چه کنیم؟ اجرای طرح مدیریت سبز در مدارس + جزئیات گلایه شهروندان مشهدی از نبود داروخانه شبانه روزی در خیابان های محدوده میدان شهدا | شب های بی دارو! پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد به دلیل استفاده از دستگاه لیزر غیراستاندارد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

 آنفلوآنزا یک بیماری ساده نیست | چرایی اهمیت تزریق واکسن برای زنان باردار

  • کد خبر: ۳۵۵۰۸۹
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۱
 آنفلوآنزا یک بیماری ساده نیست | چرایی اهمیت تزریق واکسن برای زنان باردار
مدیر سابق دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره بیماری آنفلوآنزا و ضرورت تزریق واکسن این بیماری برای گروه‌های پرخطر توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید رضایی اظهار کرد: پزشکانی که در دوره کاری خود با صحنه‌های ناراحت‌کننده مادران باردار مبتلا به آنفلوانزا در بخش‌های بیمارستان رو‌به‌رو شده‌اند و سرفه‌های شدید مادر و اشک‌های او را برای زنده ماندن دیده‌اند، هرگز درباره اهمیت واکسیناسیون به موقع زنان باردار شک نمی‌کنند. یکی از سوالات رایجی که در شهریور ماه هر سال و نزدیک شدن به پاییز مطرح می‌شود این است که امسال چگونه پاییز و زمستانی را خواهیم داشت و برای حفظ سلامت خود در فصل سردسال چه واکسن‌هایی را می‌بایست تزریق کنیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: پس از اتفاقاتی که با ویروس کرونای جدید تجربه کرده‌ایم و خاطرات تلخی که از بیماری‌های شدید تنفسی و بستری عزیزان خود داریم، موضوع واکسیناسیون به موقع در بین خانواده‌ها به موضوع مهمی تبدیل شده است. پرسش‌های متعددی مانند «چه افرادی در اولویت دریافت واکسن قرار دارند؟» و «چه واکسن‌هایی برای یک فرد پس از ۴۰ سالگی یا بعد از دهه ۶۰ زندگی لازم است؟» در سراسر جهان مطرح می‌شود. 

تاثیر واکسیناسیون بر شدت بیماری و عوارض آن

او با بیان اینکه فصول پاییز و زمستان همواره با موج مبتلایان آنفلوانزا همراه بوده، توضیح داد: فارغ از اینکه موج بیماری در برخی سال‌ها شدیدتر یا سبک‌تر بوده، اما یک موضوع مشخص همواره درمیان است و موضوع این است که احتمال ابتلا به بیماری شدید، بستری و مرگ برای افراد واکسینه‌شده بسیار کمتر است. واکسیناسیون آنفلوانزا برای سالمندان و زنان باردار به طور جدی توصیه می‌شود. 

نقش سواد سلامت در میزان واکسیناسیون آنفلوآنزا

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره استقبال از واکسن آنفلوآنزا در ایالات‌متحده گفت: میزان مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا در آمریکا ۴۵هزار نفر است و این در حالی است که میزان مرگ‌ومیر ناشی از تصادف‌های وسایل نقلیه موتوری ۳۶هزار نفر است. میزان استقبال از واکسیناسیون آنفلوانزا در سالمندان آمریکایی حدود۷۰ درصد است که عدد بسیار خوبی به حساب می‌آید و نشان از درک خطر و سواد سلامت خوب آنها از اهمیت واکسیناسیون آنفلوانزا در پیشگیری از مرگ‌های زودهنگام و ناگهانی آنفلوانزا است. در جمعیت عمومی کودکان و بالغین آمریکا نیز حدود نیمی از مردم (۴۷ درصد) واکسن آنفلوانزا خود را درپاییز-زمستان سال گذشته دریافت کرده‌اند. آگاهی نسبت به آمار و ارقام تزریق واکسن آنفلوآنزا در یک کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است. 

ضرورت تزریق واکسن برای گروه‌های پرخطر

رضایی با بیان اینکه آنفلوانزا صرفا یک بیماری ساده مثل سرماخوردگی نیست، گفت: آنفلوآنزا می‌تواند عوارض شدید و جدی برای برخی افراد به دنبال داشته باشد. احتمال گرفتاری زنان باردار و جنین آنها، شیرخواران، کودکان خردسال به عوارض بیماری آنفلوآنزا نسبت به سایر افراد بالغ و سالم بدون بیماری زمینه‌ای، بیشتر است. این پرسش «چرا واکسیناسیون آنفلوانزا در زنان باردار و خردسالان بسیار مهم است؟» را مطرح می‌کنم؛ اختلالات تکاملی جنین، عفونت گوش، سینوس‌ها، پنومونی، ذات‌الریه، تنگی نفس و عوارض مغزی در گروه‌های سنی خردسال و مادران باردار نشان می‌دهند که در واکسیناسیون مادران باردار نباید کوتاهی‌کرد و در فراهم آوردن واکسن مناسب آنفلوانزا و دسترسی با قیمت مناسب نباید کوتاهی صورت کرد. 

کاهش ۴۰ درصدی عوارض آنفلوآنزا با واکسن 

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره اثرگذاری واکسن آنفلوآنزا برای زنان باردار توضیح داد: نتایج یک مطالعه جهانی که پیش از دوره کرونا انجام شده، بیانگر این است که واکسیناسیون آنفلوانزا در دوره بارداری می‌تواند خطر آنفلوانزای شدید و بستری ناشی از آن را تا حدود ۴۰ درصد کاهش دهد که عدد بسیار قابل‌قبولی است. ایمنی ناشی از واکسن از طریق جفت از بدن مادر به جنین می‌رسد و پس از تولد نیز تا چند ماه می‌تواند تا حدی از شیرخوار در برابر بیماری آنفلوانزا محافظت کند.

وی ادامه داد: باور کردنی نیست که یک مرد به دلیل سواد سلامت پائین خود یا قیمت بالای واکسن آنفلوانزا در مورد واکسیناسیون همسر باردار خود تعلل کرده باشد. هرکدام از ما پزشکان بار‌ها دیده‌ایم که همین مرد، وقتی همسر جوان باردار خود را روی تخت ICU می‌بیند که به سختی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کند، افسوس میخورد و به این نتیجه می‌رسد که قیمت به ظاهر بالای واکسن آنفلوانزا در برابر جان شیرین همسر و نوزادش چقدر ناچیز است. یکی از وظایف خطیری که بر عهده مسوولان سلامت کشور است، تعهد و تضمین دریافت واکسن آنفلوانزا برای تمام زنان بارداری است که گروه هدف کلیدی در بیماری ویروسی آنفلوانزا محسوب می‌شوند.

بهترین زمان تزریق واکسن

رضایی درباره زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا توضیح داد: واکسن آنفلوانزا از شهریور ماه و مهر ماه در داروخانه‌های کشور توزیع می‌شود و افراد گروه‌های پرخطر می‌توانند در اولین فرصت آن را دریافت کنند. «کدام ماه از سال بهترین زمان تزریق واکسن است؟» همواره یکی از پرسش‌های رایجی است که مطرح می‌شود. در واقع، از مهر تا اسفند ماه که بیماری آنفلوانزا شایع می‌شود واکسن آنفلوآنزا را می‌توان دریافت کرد و منطقی‌تر است زنان باردار و سالمندان و سایر گروه‌های پرخطر پیش از اوج‌گیری همه‌گیری فصلی و افزایش مبتلایان به این بیماری یعنی پیش از آبان، آذر و دی هر سال نسبت به دریافت واکسن اقدام کرده باشند. 

مدیر سابق دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: محدودیت تولید واکسن در جهان همواره یک مشکل است؛ بنابراین توزیع واکسن می‌بایست با اولویت زنان باردار، سالمندان و گروه‌های در معرض خطر بیشتر باشد تا فصل آنفوانزا با کمترین میزان مرگ و بیماری شدید سپری شود. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->